Starta en egen Minecraft-server (på Windows)

Det senaste

Test: Apple AirPods 2 – Är de lika bra som populära?

Är det ett par AirPods som gäller om man är på jakt efter nya, helt trådlösa hörlurar av den mindre storleken? Eller är det mest äpplet som gör dem populära?

Lås touch-funktionen på iPhone och iPad

Visste du att det går att låsa både skärm och knappar på iPhone och iPad, så exempelvis en video fortsätter att spela oavsett om någon försöker stänga av den. Så använder du funktionen!

Test: TP-Link Deco M4 – Prisvärd Mesh-lösning

Sedan tekniken introducerades för några år sedan har det lanserats en uppsjö så kallade Mesh-routrar. Här tar vi en titt på en av TP-Links billigare varianter, Deco M4.

Test: Topcom KS-4249 Babyvakt – Håller den vad den lovar?

Är Topcoms kamera-babysitter KS-4249 vad som behövs för att råda bot på den där skräckblandade känslan av frihet när ditt barn äntligen somnat, men du ändå är lite orolig om hen är okej? Låt oss ta reda på det!

Ju fler, desto roligare! Att skapa sin egen Minecraft-server är inte särskilt knepigt om man vet hur man går tillväga. Här guidar vi dig genom processen!

I vår introduktionsguide till Minecraft skrapade vi bara lite på ytan till online-spel och den stora mängd servar som finns tillgängliga att ansluta till och spela på. Det tråkiga med alla dessa servrar är ju att de (på gått och ont) har en hel del förutbestämda regler som måste följas. Genom att skapa din egen server och bjuda in vänner att spela på kan du istället helt själv bestämma vad som gäller i just din värld.

Vi kommer i denna guide visa hur du skapar en helt vanlig och relativt simpel Minecraft-server. Det finns en hel del olika varianter av Minecraft-servrar. Vi kommer här hålla oss till den servermjukvara som lanserats av spelets skapare (Mojang). Guiden är skriven för Windows, men de olika stegen är snarlika även för Mac-datorer.

Efter att ha följt guiden kommer du ha kunskapen att starta en helt egen Minecraft-server. Att ansluta till servern kommer vara möjligt både för andra datorer inom ditt eget hushåll samt för datorer i andra hushåll. Då kör vi igång!

1. Vad behövs för att starta en Minecraft-server?

En Minecraft-server kan köras antingen direkt på en vanlig dator, eller på en dedikerad server-dator (alltså en dator som endast är till för att agera Minecraft-server). Datorn eller serverdatorn själva serverprogrammet är installerat på måste vara påslagen för att servern ska fungera. Stänger du av datorn, stänger du alltså även av servern.

Det går alldeles utmärkt att använda din vanliga dator som Minecraft-server. Tänk dock på att en del av datorns internminne och processorkraft kommer gå åt till att hålla servern igång. Vilket gör att du kan uppleva att spel och annat går långsammare jämfört med när servern inte är igång.

De allra flesta nyare datorer klarar utan problem av att köra både en Minecraft-server samtidigt som du spelare Minecraft på datorn i fråga. Minimikraven för att köra en Minecraft-server varierar lite. För att hantera upp till 10 spelare samtidigt det räcker gott med att din dator eller server har: 2GB RAM-minne, en Intel Core 2 Duo eller AMD Athlon 64 x2-processer eller bättre. Du behöver även ha cirka 200MB ledigt hårddiskutrymme samt en relativt snabb nätverksuppkoppling för att undvika hack och liknade vid spelande.

Du behöver också ett Minecraft-konto för att kunna se så att allting fungerar korrekt på servern och för att skapa din egen värld så som du själv vill.

Sist men inte minst behöver Java vara installerat på den dator som ska köra servern. Minecraft-server-programmet är skrivet i programmeringsspråket Java och kräver därför att programmet är installerat för att servern ska fungera. Java är helt gratis att ladda ner. Faktum är att du förmodligen redan har det installerat på din dator. För att dubbelkolla, öppna valfri webbläsare, gå till java.com/sv och klicka på Har jag Java? Följ därefter instruktionerna.

2. Ladda ner och installera server-programmet

När alla kriterier för att köra din egen Minecraft-server är uppfyllda är det dags att ladda ner själva server-programmet.

1. Börja med att gå till minecraft.net/sv-se/download/server/ och på minecraft_server.1.14.3.jar för att ladda ner server-filen. Spara filen i en egen mapp (t.ex. på skrivbordet). Du kan döpa mappen till vad du vill. Siffrorna 1.14.3 i slutet av filnamnet ändras beroende på vilken den senaste versionen av servern är. De kan därför vara annorlunda när du laddar ner filen.

Uppdatering 2019-07-09: Bilderna nedanför är från version 1.9.2 av Minecraft-serverprogrammet. Processen är att komma igång med servern är dock densamma. Texten är även uppdaterad för att visa den senaste versionen (i skrivande stund 1.14.3).

Ladda ner Minecraft - Server-programmet

2. Så snart filen är sparad dubbelklickar du på den. Efter några sekunder har ytterligare ett par filer skapats i samma mapp som server-filen. För att kunna använda server-programmet måste du först bekräfta att du läst igenom alla regler som gäller för programmet. Detta gör du genom att dubbelklicka på textfilen eula.txt. Vill du läsa igenom alla regler och liknande för server-programmet gör du det genom att följa länken i textdokumentet. Detta är inget du måste göra. Däremot måste du intyga i textfilen att du gjort det – för att kunna starta server-programmet. Ändra därför texten eula=false till eula=true. Spara därefter dokumentet och stäng det.

Minecraft - Server EULA - True - Godkänn regler

3. Högerklicka nu på en tom yta i mappen och välj Nytt > Textdokument.

Minecraft - Skapa textdokument - Bat-fil

4. Döp det nya dokumentet till Starta server.bat. Du kommer få en varning om att filen kanske inte går att använda om du ändrar filnamnstillägget (från början slutar filen på .txt). Klicka Ja för att ändra filnamnet ändå.

Skapa bat-fil - Minecraft - Ändra till bat

5. Om du inte ser filnamnets ändelse klickar du (i Windows 10) på den lilla pilen högst upp till höger i fönstret (1) för att få fram inställningsmenyn. Välj därefter Visa (2) och kryssa i Filnamnstillägg (3).

Windows 10 - Visa filnamnstillägg - Minecraft

6. Högerklicka nu på Starta server.bat och välj att Redigera filen genom att öppna den i Anteckningar. Kopiera in textraden här nedanför i dokumentet. Spara sedan dokumentet och stäng det.

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.1.14.3.jar nogui

I korthet är en .bat-fil en fil som kan ge instruktioner om hur ett annat program ska starta. Den textrad vi nu skrivit i vår .bat-fil berättar först att det är en fil skriven i java som kommer startas. Xmx1024M och Xms1024M berättar för datorn att vi vill låta programmet (servern) reservera 1024MB (1GB) internminne att arbeta med. Servern får heller inte använda mer än denna 1GB minne. –jar berättar att vi kommer starta en .jar-fil som heter just minecraft_server.1.14.3.jar. nogui berättar avslutningsvis att vi inte vill att programmets grafiska läge ska starta (No Graphical User Interface). Varför vi inte vill starta programmets grafiska läge är för att det använder onödig processorkraft som istället kan användas till att låta flera spelare befinna sig på servern.

Java - XmX1024m Xms1024m -jar minecraft_server nogui
Om din nedladdade version av server-programmet heter något annat än minecraft_server.1.9.2 ändrar du namnet i .bat-filen till ditt namn istället.

7. Grundinställningarna för servern är nu klara och vi kan gå vidare till att skapa den värld som kommer köras på servern.

3. Skapa en värld att spela på

Testa nu att dubbelklicka på Starta server.bat. Ett fönster öppnar sig och radar upp en hel del text. Vänta tills du ser texten Done! For help, type ”help” or ”?”. Nu är servern faktiskt startad och det är möjligt att ansluta till den. Om du vill kan du testa att ansluta till den genom att starta Minecraft och logga in med din vanliga användare. Gå därefter direkt till Steg 4 och följ anvisningarna. Kom sedan tillbaka hit för att ställa in vilken typ av värld servern faktiskt ska innehålla, samt ändra ett par säkerhetsinställningar för servern.

Minecraft - Server - Preparing spawn area done

Den värld som nu skapats på servern skapas utifrån serverns standardinställningar. Det finns lite olika sätt att ändra vilken typ av värld som ska köras på servern. Dels kan du ändra i filen server.properties (som automatiskt skapats i server-mappen). Dels kan du skapa din värld precis som du skapar en vanlig Minecraft-värld, direkt i spelet – för att sedan flytta den till servern och låta andra ansluta till den.

Det må råda delade meningar om vilket sätt som är det enklaste för att skapa en ny värld. Vi tycker dock att det till en början är smidigast att göra det med hjälp av den vanliga världsskaparen i själva spelet. Det är därför detta tillvägagångssätt vi kommer gå igenom här nedanför.

1. För att skapa den värld du vill din nya server ska köra börjar du helt enkelt med att starta Minecraft precis som vanligt. Välj därefter att Skapa en ny värld i Enspelarläget. Välj alltså Enspelarläge (Single player) följt av Skapa ny värld (Create New World) och ställ in världen precis som du vill. I exemplet nedan skapar vi en helt vanlig platt värld i Kreativ- (Creative)-läget.

Minecraft - Skapa en ny värld att spela på - Servern

2. Så snart världen är skapad och startad trycker du på Escape-tangenten (paus) och väljer Avsluta och återgå till huvudmenyn (Save and Quit to Title). Vad vi nu ska göra är att kopiera den nyligen skapade och sparade världen till server-mappen. Vi ska även berätta för servern att det är just den världen vi vill spela.

3. Alla dina sparade Minecraft-världar finns i mappen C:\Users\Din användare\App Data\Roaming. Det enklaste sättet att ta dig dit är att öppna vilken mapp som helst, kopiera in %appdata%\.minecraft i adressfältet och trycka Enter. Du bör då hamna direkt i mappen där alla Minecraft-inställningar sparas.

Minecraft - Appdata - Minecraft - Sökväg - Windows 10

4. Alla spelvärldar i Minecraft finns sparade under mappen saves. Så snart du lokaliserat din värld i saves-mappen högerklickar du på mappen med samma namn som din värld och väljer Kopiera. Klistra därefter in mappen med världen i samma mapp som Minecraft-servern.

Minecraft - Kopiera värld från Appdata - Roaming
Första gången servern startas skapas en värld automatiskt (mappen ”world” i bilden till vänster ovan). Denna mapp kan du helt ta bort om du inte vill spela på den något mer, genom att bara radera mappen.

5. Nu ska vi berätta för servern att det är vår nya värld vi vill spela på. Alla inställningar för servern görs i filen server.properties (som finns direkt i server-mappen). Högerklicka därför på filen server.properties och välj att öppna den med Anteckningar.

Server Properties - Öppna med Anteckningar - Minecraft

6. Filen server.properties innehåller en hel del inställningar. Vi vill dock bara ändra ett par stycken. För att läsa mer om exakt vad alla inställningar gör rekommenderar vi den officiella Minecraft-wikipedia-sidan (på engelska).

level-name=enkelteknik
Här skriver vi in exakt samma namn mappen innehållandes vår värld har (enkelteknik i detta fall). Namnet får endast innehålla engelska bokstäver och tecken (åäö går alltså inte). Du behöver inte skapa en ny värld om din nuvarande innehåller åäö, det går precis lika bra att bara ändra namnet på mappen.

force-gamemode=true
Här berättar vi för servern att alla nya spelare automatiskt hamnar i det spelläge vi själva bestämmer. Själva spelläget kommer vi fastställa längre ner (under gamemode).

white-list=true
En white-list är ungefär som en närvarolista. Finns inte spelaren som försöker ansluta med på listan kommer han eller hon inte kunna ansluta till servern. Vi ändrar detta från false till true för att aktivera närvarolistan för vår server.

gamemode=1
Här bestämmer vi vilket spelläge som ska köras på servern. 0 är Överlevnad (Survival), 1 är Kreativt (Creative), 2 är Äventyr (Adventure) och 3 är Åskådare (Spectator). Vi vill ha Kreativt läge inställt på servern. Därför sätter vi gamemode till 1.

max-players=5
Här bestämmer vi hur många spelare som ska kunna vara anslutna till servern samtidigt. Som standard är antalet 20. Vi ändrar det till 5 för att servern till en början inte kommer ha fler användare än så.

motd=Min egen Minecraft-server
Detta är den textrad som kommer visas för de spelare som vill ansluta till servern. Tanken är att det ska vara en kort förklaring för vad det är för typ av server.

Minecraft - Server Properties - Level, Name, Whitelist

När du ändrat inställningarna sparar du dokumentet server.properties och stänger det.

7. För att kunna använda de nya inställningarna och ladda in din egen värld till servern behöver du stänga av och starta om servern. Du kan stänga servern genom att klicka på krysset i fönstrets överkant. Dock kan detta göra att inställningar och liknande inte sparas korrekt. Istället stänger vi av servern genom att skriva /stop i serverfönstret och trycka Enter, varpå servern stänger ned sig själv på korrekt sätt.

Minecraft - Server Stop - Stäng av server

8. Starta sedan servern igen genom att klicka på Starta server.bat-filen vi skapade tidigare. I fönstret kan vi nu se att den nya världen laddats in till servern istället för den gamla. Samt att spelläget är satt till Kreativt (Creative).

Minecraft - Ladda in en egen värld till servern

9. Det sista du behöver göra innan det är dags att ansluta till servern är att lägga till vilka användare som ska få spela på servern. Samt göra dig själv till moderator för servern. Dessa inställningar kan du göra direkt i server-fönstret.

10. Börja med att skriva op dittanvändarnamn för att göra dig själv till moderator (eller op/operator som det kallas i Minecraft). En moderator kan som standard både lägga till nya spelare, stänga av spelare, ändra spelläge med mera – direkt inifrån själva spelet.

11. För att andra spelare ska kunna ansluta till servern behöver du lägga till dem i den whitelist vi aktiverade tidigare. En moderator/op kan ansluta utan att finnas med på whitelist. För att lägga till en användare i whitelist skriver du följande i server-fönstret: whitelist add användarnamn.

Minecraft - OP - Whitelist - Add player - Spelare
Här har vi lagt till användaren king som moderator genom att skriva op king. Samt lagt till användaren chris på whitelist genom att skriva whitelist add chris.

12. Inställningarna för servern är nu klara. Servern är startad och du kommer kunna ansluta till den som moderator.

4. Anslut till servern

För att kunna ansluta till servern behöver du först och främst ta reda på vilken IP-adress datorn där servern finns har. Detta görs på lite olika sätt på olika datorer.

I Windows kan du snabbt ta reda på vilken IP-adress din dator har genom att klicka på Sök-symbolen längst ned till vänster på skärmen. Skriv sedan cmd i sökrutan för att starta programmet Kommandotolken. I Kommandotolken skriver du ipconfig och trycker Enter. Under IPv4 Address ser du sedan din dators lokala/privata IP-adress. Med lokal IP-adress menas den adress datorn har inom ditt eget nätverk (om den är kopplad till en router).

IP-adress - Windows 10 - Minecraft - Ansluta till server

Motsatsen till den lokala IP-adressen är den externa/publika IP-adressen. Detta är nätverksadressen du får av din bredbandsleverantör och som går fram till din router. Denna adress kan ses av alla webbsidor du besöker och kan även ändras då och då.

Din nuvarande externa IP-adress är: 3.237.94.109

Lägg dessa två adresser på minnet. Eller ännu bättre, skriv ner dem. Läs därefter vidare under respektive rubrik här nedanför beroende om du vill ansluta till din server från en dator inom ditt hushåll (ditt lokala nätverk) eller om du vill ansluta från ett annat hushåll (över internet). Vill du läsa mer om IP-adresser rekommenderar vi vår artikel kring ämnet.

Anslut till servern inom det lokala nätverket

1. Börja med att starta Minecraft från den dator och med det konto du vill ansluta till servern. I huvudmenyn klickar du på Flerspelarläge (Multiplayer). Välj därefter Lägg till server (Add server) (längst ned till höger).

2. Skriv nu in din lokala IP-adress under Serveradress (Server Address). Under Servernamn (Server Name) kan du skriva vad som helst. Detta är endast till för att du ska kunna hålla ordning på dina servrar. Bekräfta inställningarna genom att klicka på Klar (Done).

Minecraft - Lokal server - Serveradress - Klar

3. Din server bör nu dyka upp i listan över tillgängliga servrar. Markera servern och klicka på Anslut till server (Join Server).

Minecraft - Anslut till server - En egen server

4. Om allt går som det ska kastas du direkt in på din helt egna server och kan börja bygga och utforska efter eget huvud. Allt du gör på servern sparas hela tiden, så du behöver inte bry dig om att spara innan du avslutar spelet.

Minecraft - En egen server - Värld startad

Anslut till servern genom internet

Att ansluta till din server över internet från en dator i ett annat hushåll går till på ungefär samma sätt som att ansluta lokalt. Skillnaden är att du måste öppna din router för inkommande trafik från andra Minecraft-spelare för att de ska kunna ta sig till din server.

1. Det första du behöver göra är att ansluta dig till din router. Detta görs på olika sätt på olika routrar. Det smidigaste sättet är oftast att (återigen) skriva cmd följt av ipconfig i Kommandotolken. Under Default Gateway ser du sedan adressen till din router. Hittar du ändå inte routerns adress rekommenderar vi att ta en titt på vår artikel kring hur man installerar och ansluter till en vanlig trådlös router – du hittar den här.

Default Gateway - Minecraft - Router - Logga in
Under Default Gateway ser vi adressen till vår router.

2. Öppna nu en webbläsare och skriv in din routers adress för att ansluta till den. Inloggningsinställningarna för din router hittar du i routerns manual (och ibland till och med under routern). Har du aldrig ändrat dem är det oftast satta till:

Inloggningsnamn: Admin, admin
Lösenord: pass, password eller blankt (alltså inget lösenord)

Har du en Apple AirPort du använder som router kan du inte ansluta via en webbläsare, utan behöver istället använda Apples AirPort-verktyg för att komma åt routern.

3. Så snart du är inloggad på routern behöver du leta efter en inställning i stil med Port Forwarding/Öppna Portar eller liknande (inställningen benämns olika på olika routrar). På vår AirPort Extreme finns inställningen under Avancerat och kallas för Portkoppling. För att lägga till en port-öppning klickar vi på plus-tecknet.

Minecraft - AirPort Extreme / Router - Portkoppling - Port Forward

4. Den så kallade nätverksport som används för Minecraft och som vi behöver öppna i routern är som standard port 25565. Om du tar en titt i serverfönstret för Minecraft-serven vi skapat ser du att det när servern startas står Starting Minecraft server on *:25565. Det är denna port vi vill öppna i routern. Vi fyller således i 25565 på alla TCP- och UPD-portar. Kortfattat är TCP och UPD olika sätt för datorer att skicka och ta emot data över internet.

Under Egen IP-adress fyller vi även i vår interna IP-adress som vi tog fram i början av detta steg (genom att använda cmd och ipconfig). Detta är för att routern ska veta till vilken dator den ska skicka vidare användare som försöker ansluta via port 25565. Därefter sparar vi inställningen, varpå routern startar om.

AirPort Extreme - Port 25565 - Öppna port - Minecraft

5. För att testa om din port-öppning blivit korrekt utförd kan du gå till t.ex. yougetsignal.com. Här kan du skriva in din externa IP-adress samt det portnummer du nyss öppnade i din router. Klicka därefter på Check för att se så att porten är öppen och Minecraft-servern kan kommas åt från internet.

Minecraft - Se om port är öppen

6. Du kan nu bjuda in andra att ansluta till din Minecraft-server genom att be dem starta Minecraft. Därefter behöver den anslutande spelaren klicka på Flerspelarläge (Multiplayer) i huvudmenyn följt av Lägg till server (Add server) (längst ned till höger).

7. Under Serveradress (Server Address) behöver sedan den anslutande spelaren skriva in din externa IP-adress. Du behöver alltså ge denna adress till den spelare du vill ska kunna ansluta till din server. Servernamn (Server name) kan vara vad som helst, det är endast till för att hålla reda på vilka servrar man har i sin server-lista. Spelaren sparar därefter inställningarna genom att klicka på Klar (Done).

Minecraft - Extern, Publik IP-adress - Anslut till server

8. Din server bör nu dyka upp i listan över tillgängliga servrar hos den anslutande spelaren. Spelaren behöver därefter bara markera serven och klicka på Anslut till server (Join Server).

Minecraft - Anslut till server - En egen server

9. Om allt nu går som det ska bör du se den anslutande spelaren dyka upp på servern. Bra jobbat!

Minecraft - En egen server - Värld startad

5. Läs mer om Minecraft-servrar och kommandon

Det finns mycket mer kunskap att hämta när det gäller Minecraft och skapandet och underhållandet av en egen server. Vi rekommenderar nedanstående länkar (på engelska) för att lära dig mer om vilka inställningar som faktiskt kan göras för din server, vilka kommandon du kan använda för att lägga till spelare och ändra spelläge med mera.

Minecraft Wiki – Starta en egen server: Den officiella guiden för att starta en egen Minecraft-server.

Server-kommandon: Här hittar du den officiella listan på olika kommandon du kan utföra som op/moderator eller spelare direkt på Minecraft-servern.

DigMinecraft – Dygnsinställningar: Bra beskrivningar för att lära dig hur enkelt du ändrar tid på dygnet i Minecraft (fungerar även i det vanliga Enspelarläget). DigMinecraft har även många andra bra guider och förklaringar när det gäller det mesta i Minecraft-världen.

Genomgång av server.properties: Genomgång av alla funktioner i server.properties-filen. Alltså de inställningar som kan göras för servern.

Avslutningsvis finns det tyvärr en hel del saker som kan strula och inte fungera som man vill när man testar sig fram i nätverksspelandets värld. Skriv därför gärna i kommentarerna om du funderar på något så ska vi försöka hjälpa till!

Christoffer
Administratör och grundare av enkelteknik.se. Modererar och författar det mesta på sajten.

Dela gärna artikeln om du gillar den.

Frågor

Hjälpte texten dig?

Allt innehåll på enkelteknik.se är gratis och finansieras genom annonsering, samarbeten och donationer. Alla bidrag, oavsett summa, tas tacksamt emot på nedanstående Swish-nummer.

Swish-nummer: 123 404 34 36

Skicka gärna med din e-post-adress om du väljer att stödja oss, så vi får möjlighet att återkomma med ett personligt tack!

54 kommentarer

 1. Hej när jag försöker spela på severn så fungerar inte min ”Remote Address” men IPv4 fungerar om alla är på samma nätverk, hur ska jag göra så mina vänner kan spela på https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ står det Open Port 25565 is open on 37.196.**.** men när jag går tillbaka till mc så står det bara ”Can’t connect to server”

  • Hej! Svårt att säga exakt vad som kan vara fel. Min gissning är att det fortfarande är något i routern som blockerar åtkomsten, även om portarna verkar vara öppna korrekt. Vilken router använder du? En sak att testa är definitivt att göra en Google-sökning på routerns namn följt av ”minecraft ports” eller liknande och se om någon stött på samma problem!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 2. Hej, jag har ytterst lite kunskap om allt som har med IP adresser och göra men vil ändå försöka leka lite med en minecraft server. Jag tycker att du gick igenom väldigt bra men jag skulle vilja veta om det finns några risker med att öppna upp routern och vad de riskerna i så fall är för några.
  tack på förhand

  • Hej! Tack och vilken jättebra fråga! Med risk att mina nätverkskunskaper inte är fulländade skulle jag säga att risken att öppna just port 25565 och köra en Minecraft-server för några kompisar inte utgör någon risk. Den aktuella porten öppnas endast för den dator servern befinner sig på och används endast för ändamålet att köra just en server. Körs ingen server för tillfället går det inte att koppla upp sig mot port 25565 via din IP-adress över huvud taget.

   Sen finns det väl alltid en liten risk att någon mästerhackare på ett eller annat sätt skulle kunna utföra någon form av riktat attack mot just din router, port 25565 och Minecraft. Jag gissar dock att chansen att detta skulle inträffa (och lyckas) är bra mycket mindre än att bli drabbad av ett virus eller någon annan typ av malware vid vanligt internetsurfande.

   Lite diffust svar, hoppas det bidrog med något åtminstone :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej, tack! Med en vanlig java-server fungerar det inte att ansluta från Minecraft PE (Pocket Edition) som ju används på Android. Däremot finns t.ex. mjukvaran PocketMine (länk) som låter dig sätta upp en server för just Pocket-versionen av Minecraft. Dock endast för den versionen.

   // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Test: Apple AirPods 2 – Är de lika bra som populära?

Är det ett par AirPods som gäller om man är på jakt efter nya, helt trådlösa hörlurar av den mindre storleken? Eller är det mest äpplet som gör dem populära?

Lås touch-funktionen på iPhone och iPad

Visste du att det går att låsa både skärm och knappar på iPhone och iPad, så exempelvis en video fortsätter att spela oavsett om någon försöker stänga av den. Så använder du funktionen!

Test: TP-Link Deco M4 – Prisvärd Mesh-lösning

Sedan tekniken introducerades för några år sedan har det lanserats en uppsjö så kallade Mesh-routrar. Här tar vi en titt på en av TP-Links billigare varianter, Deco M4.

Test: Topcom KS-4249 Babyvakt – Håller den vad den lovar?

Är Topcoms kamera-babysitter KS-4249 vad som behövs för att råda bot på den där skräckblandade känslan av frihet när ditt barn äntligen somnat, men du ändå är lite orolig om hen är okej? Låt oss ta reda på det!

Varför kallas skräppost egentligen för spam?

De flesta är idag bekanta med begreppet spam som en beskrivning av oönskade mejl eller kommentarer på Internet. Men varför kallas det egentligen spam?

Ändra standardhögtalare för musik via Google Home

Trött på att varje gång du ber din Google Home spela musik också behöva berätta vilket rum musiken ska spelas upp i? Så ställer du in en standardhögtalare för uppspelning.

Relaterat innehåll

Send this to a friend