Så spelar du (det första) Minecraft helt gratis

Eller mer specifikt, Minecraft Java Edition Classic 0.0.23a_01.

Få spel har gjort ett så pass stort avtryck som Minecraft och trots att det lanserades för över 12 år sedan är det fortfarande omåttligt populärt.

Mycket av denna popularitet bottnar framförallt i mängden moddar och andra användarskapade tillägg till spelserien. Samt givetvis faktumet att spelet uppdateras kontinuerligt och fortsätter att göra så.

Minecraft idag skiljer sig en hel del från den första versionen av spelet som släpptes den 17 maj 2009. Det enkla grundkonceptet är däremot desamma. Därför är det riktigt kul att en version av just originalspelet (numera kallat Minecraft Classic) sedan en tid tillbaka går att spela helt gratis, direkt i vilken webbläsare som helst. Versionen lanserades år 2019 i samband med tioårsjubileet av Minecraft.

Spela Minecraft gratis i din webbläsare

Allt du behöver göra för att komma igång och spela är att surfa till https://classic.minecraft.net. Väl där skapas automatiskt en ny värld. Du behöver inte installera eller ladda ned något för att spela. Innan du kastar dig in i spelet får du däremot möjligheten att bjuda in fler spelare (upp till nio stycken) till den skapade världen, så alla kan spela tillsammans.

Spela Minecraft - Originalspelet - Gratis
Inte bara går det att spela Minecraft Classic helt gratis. Det går dessutom att göra det tillsammans med nio vänner (eller ovänner).

Kontrollmässigt låter vänsterklick dig förstöra eller skapa block medan högerklick skiftar mellan de båda funktionerna. Det enda som är lite tråkigt är att det inte går att spara världarna på något sätt. Men för dig som vill uppleva lite nostalgi, eller bara är nyfiken på Minecraft, är Minecraft Classic utan tvekan värt ett test.

Demo för de nyare versionerna

Vill du hellre testa spelet såsom det ser ut idag går det att ladda ned tidsbegränsade testversioner till Windows 10, PlayStation 4/5, Xbox One, Xbox Series S/X m.fl. Minecraft Java Edition (vilket är den mest populära Windows-varianten) finns även den i en demo-version. Länkar till samtliga varianter finns via minecraft.net/sv-se/free-trial.

Frågor, funderingar eller andra tankar kring Minecraft? Dela med dig i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför står det att mottagaren ”har tystat notiser” (iPhone)?

Som från ingenstans har texten att mottagaren tystat notiser börjat dyka upp längst ned i iMessage-konversationer på iPhone. Men varför? Och hur blir man av med den?

Sonos soundbars fixar äntligen DTS-ljud

En funktion som varit efterfrågad av Sonos-användare i årtionden har äntligen lanserats. Stöd för DTS-ljud. Bättre sent än aldrig antar jag.

Så mäter du avstånd med Google Maps

Visste du att det går att mäta avståndet mellan två valfria punkter i Google Maps? Så använder du din PC, Mac, iPhone eller Android för att se hur lång en viss sträcka är.

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend