Så spelar du (det första) Minecraft helt gratis

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Få spel har gjort ett så pass stort avtryck som Minecraft och trots att det lanserades för över 12 år sedan är det fortfarande omåttligt populärt.

Mycket av denna popularitet bottnar framförallt i mängden moddar och andra användarskapade tillägg till spelserien. Samt givetvis faktumet att spelet uppdateras kontinuerligt och fortsätter att göra så.

Minecraft idag skiljer sig en hel del från den första versionen av spelet som släpptes den 17 maj 2009. Det enkla grundkonceptet är däremot desamma. Därför är det riktigt kul att en version av just originalspelet (numera kallat Minecraft Classic) sedan en tid tillbaka går att spela helt gratis, direkt i vilken webbläsare som helst. Versionen lanserades år 2019 i samband med tioårsjubileet av Minecraft.

Spela Minecraft gratis i din webbläsare

Allt du behöver göra för att komma igång och spela är att surfa till https://classic.minecraft.net. Väl där skapas automatiskt en ny värld. Du behöver inte installera eller ladda ned något för att spela. Innan du kastar dig in i spelet får du däremot möjligheten att bjuda in fler spelare (upp till nio stycken) till den skapade världen, så alla kan spela tillsammans.

Spela Minecraft - Originalspelet - Gratis
Inte bara går det att spela Minecraft Classic helt gratis. Det går dessutom att göra det tillsammans med nio vänner (eller ovänner).

Kontrollmässigt låter vänsterklick dig förstöra eller skapa block medan högerklick skiftar mellan de båda funktionerna. Det enda som är lite tråkigt är att det inte går att spara världarna på något sätt. Men för dig som vill uppleva lite nostalgi, eller bara är nyfiken på Minecraft, är Minecraft Classic utan tvekan värt ett test.

Demo för de nyare versionerna

Vill du hellre testa spelet såsom det ser ut idag går det att ladda ned tidsbegränsade testversioner till Windows 10, PlayStation 4/5, Xbox One, Xbox Series S/X m.fl. Minecraft Java Edition (vilket är den mest populära Windows-varianten) finns även den i en demo-version. Länkar till samtliga varianter finns via minecraft.net/sv-se/free-trial.

Frågor, funderingar eller andra tankar kring Minecraft? Dela med dig i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.