Sonos soundbars fixar äntligen DTS-ljud

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

En funktion som varit efterfrågad av Sonos-användare i årtionden har äntligen lanserats. Stöd för DTS-ljud. Bättre sent än aldrig antar jag.

Sonos gamla trotjänare, Playbar, lanserades 2013 och fick redan då kritik för att den inte kunde spela upp DTS-ljud. Ett format vanligt hos framförallt Bluray-filmer, men även numera i en hel del digitala film-releaser.

Nästan ett decennium senare har nu Sonos äntligen vänt i sitt, minst sagt, restriktiva förhållande mot ljudformatet och slutligen lanserat stöd för DTS Digital Surround för Arc, Beam, Playbar, Playbase och Amp. Allt som behövs för att ta del upp stödet är en uppdatering av systemet. Är du osäker på om du har den senaste uppdateringen är det bara navigera till Inställningar > System > Systemuppdateringar och välja Sök efter uppdateringar i Sonos S2-appen.

Stöd för de nyare DTS-teknikerna, t.ex. DTS:X, står dock fortfarande att vänta och kommer troligen också endast lanseras till Sonos Arc. Oavsett är det alltid välkommet att fler format faktiskt läggs till hos företagets soundbars och högtalare allteftersom. Personligen är det trevligt att också gamla Playbar får ta del av uppdateringen då det är just denna som fortfarande bor under min egen TV.

EQ direkt i uppspelningen

Ytterligare en kul nyhet som annonserades i samband med DTS-stödet är möjligheten att nu justera både diskant och bas direkt i rumsöversikten i Sonos-appen. Lite andra småförbättringar, såsom ett volymnummer vid respektive högtalare i en grupp, har även letat sig in i appen.

Sonos - Justera bas och diskant direkt i uppspelningen
Bas och diskant går nu att justera direkt i rumsöversikten.

Avslutningsvis har Sonos också lanserat uppdateringar för bättre batterisparfunktioner hos sina bärbara högtalare Roam och Move. Där standby-tiden hos Move efter uppdateringen landar på upp till 30 dagar, medan Roam fixar upp till 70 dagar med funktionen aktiverad.

Var har du för erfarenheter av Sonos? Dela gärna med dig i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.