Sonos soundbars fixar äntligen DTS-ljud

Det var på tiden. Minst sagt!

En funktion som varit efterfrågad av Sonos-användare i årtionden har äntligen lanserats. Stöd för DTS-ljud. Bättre sent än aldrig antar jag.

Sonos gamla trotjänare, Playbar, lanserades 2013 och fick redan då kritik för att den inte kunde spela upp DTS-ljud. Ett format vanligt hos framförallt Bluray-filmer, men även numera i en hel del digitala film-releaser.

Nästan ett decennium senare har nu Sonos äntligen vänt i sitt, minst sagt, restriktiva förhållande mot ljudformatet och slutligen lanserat stöd för DTS Digital Surround för Arc, Beam, Playbar, Playbase och Amp. Allt som behövs för att ta del upp stödet är en uppdatering av systemet. Är du osäker på om du har den senaste uppdateringen är det bara navigera till Inställningar > System > Systemuppdateringar och välja Sök efter uppdateringar i Sonos S2-appen.

Stöd för de nyare DTS-teknikerna, t.ex. DTS:X, står dock fortfarande att vänta och kommer troligen också endast lanseras till Sonos Arc. Oavsett är det alltid välkommet att fler format faktiskt läggs till hos företagets soundbars och högtalare allteftersom. Personligen är det trevligt att också gamla Playbar får ta del av uppdateringen då det är just denna som fortfarande bor under min egen TV.

EQ direkt i uppspelningen

Ytterligare en kul nyhet som annonserades i samband med DTS-stödet är möjligheten att nu justera både diskant och bas direkt i rumsöversikten i Sonos-appen. Lite andra småförbättringar, såsom ett volymnummer vid respektive högtalare i en grupp, har även letat sig in i appen.

Sonos - Justera bas och diskant direkt i uppspelningen
Bas och diskant går nu att justera direkt i rumsöversikten.

Avslutningsvis har Sonos också lanserat uppdateringar för bättre batterisparfunktioner hos sina bärbara högtalare Roam och Move. Där standby-tiden hos Move efter uppdateringen landar på upp till 30 dagar, medan Roam fixar upp till 70 dagar med funktionen aktiverad.

Var har du för erfarenheter av Sonos? Dela gärna med dig i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför står det att mottagaren ”har tystat notiser” (iPhone)?

Som från ingenstans har texten att mottagaren tystat notiser börjat dyka upp längst ned i iMessage-konversationer på iPhone. Men varför? Och hur blir man av med den?

Sonos soundbars fixar äntligen DTS-ljud

En funktion som varit efterfrågad av Sonos-användare i årtionden har äntligen lanserats. Stöd för DTS-ljud. Bättre sent än aldrig antar jag.

Så mäter du avstånd med Google Maps

Visste du att det går att mäta avståndet mellan två valfria punkter i Google Maps? Så använder du din PC, Mac, iPhone eller Android för att se hur lång en viss sträcka är.

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend