Steg 3: Ladda upp alla filer till ditt nya webbhotell via FTP
Det är nu dags att ladda upp kopian av din sajt till ditt nya webbhotell. Det utan tvekan smidigaste sättet att göra detta är att använda en FTP-klient. Vi rekommenderar att använda FileZilla, men det finns en uppsjö klienter om du hellre vill använda någon annan.
När du registrerade dig hos ditt nya webbhotell bör du ha fått inloggningsuppgifter för ditt FTP-konto. Öppna FileZilla (eller ditt valda FTP-program) och fyll i uppgifterna för att koppla upp dig mot din FTP-server.
1. För att mata in uppgifterna i FileZilla väljer du Arkiv följt av Platshanteraren. Tryck sedan på Ny plats.

2. Det högra fönstret i FileZilla visar webbhotellets filstruktur. I regel placeras webbsidor i mappen public_html (även kallad www hos vissa webbhotell). Det finns en dock del undantag och du kan även välja att skapa en helt ny mapp att placera din webbsida i.
3. På bilden nedan visar vi hur du för över dina filer till mappen public_html, som i regel är den mapp domännamnet blir pekat till som standard (alltså den mapp där själva hemsidan finns). Börja med att placera dig i mappen public_html (1). I filbläddraren till vänster i programfönstret letar du därefter upp de två filerna Duplicator skapade (2). Högerklicka på de båda filerna och välj Skicka. Du kan även markera dem och dra dem över till public_html-mappen för att ladda upp dem.
4. Om du kopierade alla dina bilder och uppladdade filer separat behöver du nu även överföra dessa. Skapa därför en ny mapp i public_html. Döp mappen till wp-content. För därefter över mappen uploads med allt innehåll till mappen wp-content hos ditt nya webbhotell. Precis på som samma sätt du nyss laddade upp de båda filerna skapade av Duplicator.
I nästa steg går vi igenom hur vi kommer åt den nya sajtens filer, trots att domännamnet fortfarande skickar alla besökare till ditt gamla webbhotell.
Navigering
Steg 1: Välj och förbered ditt nya webbhotell för WordPress
Steg 2: Skapa en kopia av din sajt med Duplicator-tillägget
Steg 3: Ladda upp alla filer till ditt nya webbhotell via FTP
Steg 4: Ändra din dators HOST-fil för att komma åt ditt nya webbhotell
Steg 5: Installera WordPress och din hemsida hos det nya webbhotellet
Steg 6: Peka om och flytta din domän
Hej Christofer,
Känner du till någon erfaren tekniker som kan hjälpa oss med dessa(för en erfaren enkla steg) handgrepp, att flytta vår lilla WP hemsida till en annan host. Tänker det är lite scary om något strular.
Mvh
Torbjörn Ljung
Stockholm
Hej! Lite beroende på vilken host ni tänker flytta till erbjuder många av dem att (mot en kostnad) hjälpa till med hela flytten. För vår del fick vi väldigt bra hjälp av Oderland när vi flyttade sajten till dem. Nu höll de inte i själva flytten, men gav väldigt bra råd och instruktioner för hur allt skulle göras. Så de kan jag åtminstone personligen varmt rekommendera att höra med!
// Christoffer, enkelteknik.se
Hej,
Tack för en bra guide! Jag är nu på steg 4 och lyckas in få HOST-filen att fungera. Kan detta bero på att jag använder en shared IP adress? Jag har följt de exakta stegen i guiden men får inte upp rätt sida när jag sedan ska gå vidare till duplicator-delen i steg 5.
Hej och tack! Jag är lite osäker på hur du menar med shared IP-adress. Så länge det är IP-adressen som hemsidan ska finnas på hos den nya leverantören bör det inte spela någon roll om flera använder IP-adressen i fråga, även om det låter lite underligt. Om du menar att ni är flera på nätverket och att ni surfar ut mot Internet på samma IP-adress ska det inte göra någon skillnad alls då den IP-adressen inte har något med webbhotellets att göra.
Dyker det upp något över huvud taget när du försöker gå in på den nya adressen efter att ha ändrat i HOSTS-filen?
// Christoffer, enkelteknik.se
Jag har samma problem. På webbhotellet står det shared ip. Får en error sida när jag väl lyckats med host filen…
Hej Karin, vad konstigt! Jag kan inte riktigt se hur det inte skulle fungera oavsett shared IP eller ej. Det känns som webbleverantören i fråga kanske kan ha ett svar på varför det blir som det blir och vad man kan göra åt det (om något ska skrivas in annorlunda eller så).
Vad står det i felmeddelandet som dyker upp när du försöker gå till adressen från datorn där du ändrat i HOSTS-filen?
// Christoffer, enkelteknik.se