Sonos lanserar ytterligare en ny Soundbar – Sonos Ray

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Om du funderat på att investera i en Sonos-soundbar men Beam känns för dyr ger nu Sonos svar på tal när de i början av juni lanserar den lite enklare Sonos Ray.

Även om jag personligen fortfarande sitter (väldigt nöjd ska väl tilläggas) med en Playbar (test) har ju som bekant Sonos efter denna hunnit lansera ytterligare tre soundbars; Playbase, Beam (test) och Arc (test). Här har, fram tills nu, Beam legat som det billigaste alternativet med en prislapp på cirka 5 300 kr.

Den 7:e juni kommer det dock bli ändring på det när Sonos släpper sitt senaste tillskott i soundbar-familjen, Sonos Ray, som går loss på 3 399 kr. Funktionsmässigt är det tal om en lite enklare soundbar för de som inte kan eller vill ha super-duper-surround-ljud men ändå önskar kunna lyssna på det mesta utan problem.

I och med den lite billigare prislappen har funktioner för t.ex. Dolby Atmos och även röststyrning fallit bort. Ett intressant val är även att Sonos slopat HDMI-porten från Beam och Arc till förmån för den mer klassiska lösningen med en optisk ljudingång för överförning av ljud från TV till soundbar.

Sonos Arc - Beam - Ray - Ny soundbar
Sonos nuvarande soundbars sorterade både efter storlek och pris. Från vänster; Arc, Beam och slutligen minstingen Ray.

Enligt Sonos själva ska Ray, den lilla storleken till trots och med endast framåtriktade högtalare, inte ha några problem att fylla ett rum med ljud. Något som ska göras möjligt genom att högtalaren själv känner av hur ljudet ska studsa mot väggarna för att projiceras så bra som möjligt. Trueplay-funktionen som använder en iPhone för att ställa in ljudet efter rummets akustik finns precis som hos övriga soundbars tillgänglig även hos Ray.

Sonos Ray - Soundbar - Vit - Svart
Precis som övriga soundbars lanseras även Ray både i en svart och en vit variant.

Egen tjänst för röststyrning

I samma veva som avtäckningen av Ray passar Sonos även på att hinta om sin nya, egna röststyrningstjänst Sonos Voice Control, som ska lanseras i sommar. Tyvärr initialt endast i USA och sedan Frankrike. Till att börja med kommer tjänsten fungera med Sonos Radio, Apple Music, Amazon Music, Deezer och Pandora. Något stöd för allas vår favorit Spotify finns däremot inte ännu. Men i takt med att Voice Control-tjänsten kommer igång förväntas fler strömningsvarianter läggas till framöver.

Nya färger på Roam

En kul nyhet gällande Sonos lilla bärbara högtalare Roam är att även denna får en uppdatering i form av tre lite roligare färger jämfört med svart och vitt som tidigare varit de enda valmöjligheterna. Olive, Wave och Sunset, som de heter, finns ute från och med idag och kostar samma summa pengar som de svarta och vita varianterna av högtalaren, 2 199 kr.

Sonos Roam - Nya färger
De tre nya färgerna av Roam finns tillgängliga nu.

Förhoppningsvis får jag möjlighet att testa Sonos Ray när den lanseras framöver, varpå en recension givetvis kommer dyka upp här!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ställ en fråga »

Det senaste

Du kanske också gillar

Elon Musk köper Twitter

Efter några vändor fram och tillbaka köper så tillslut Elon Musik mikrobloggen Twitter. För en inte helt obetydlig summa pengar.

NetOnNet lanserar skärmskydd ”On Demand” tillsammans med ZAGG

ZAGG-ägda skärmskyddsföretaget InvisibleShield har producerat plast- och glasfilmer för telefoner och andra enheter i åratal. Nu moderniserar de hur skärmskydd levereras till kunder.

Sonos lanserar den snäppet billigare Roam SL

Sonos har insett att kanske inte alla vill ha en mikrofon i sin högtalare. Vilket resulterat i att de nu lanserar Roam SL. En Roam utan mikrofon till ett liiite lägre pris.

YouTube blockerar utvalda ryska kanaler från att visa annonser

Som ytterligare en följd av konflikten i Ukraina har YouTube beslutat att en del rysslandsbaserade YouTube-kanaler tillfälligt fråntas möjligheten till intäktsgenerering via plattformen.
Send this to a friend