Sonos lanserar ytterligare en ny Soundbar – Sonos Ray

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Om du funderat på att investera i en Sonos-soundbar men Beam känns för dyr ger nu Sonos svar på tal när de i början av juni lanserar den lite enklare Sonos Ray.

Även om jag personligen fortfarande sitter (väldigt nöjd ska väl tilläggas) med en Playbar (test) har ju som bekant Sonos efter denna hunnit lansera ytterligare tre soundbars; Playbase, Beam (test) och Arc (test). Här har, fram tills nu, Beam legat som det billigaste alternativet med en prislapp på cirka 5 300 kr.

Den 7:e juni kommer det dock bli ändring på det när Sonos släpper sitt senaste tillskott i soundbar-familjen, Sonos Ray, som går loss på 3 399 kr. Funktionsmässigt är det tal om en lite enklare soundbar för de som inte kan eller vill ha super-duper-surround-ljud men ändå önskar kunna lyssna på det mesta utan problem.

I och med den lite billigare prislappen har funktioner för t.ex. Dolby Atmos och även röststyrning fallit bort. Ett intressant val är även att Sonos slopat HDMI-porten från Beam och Arc till förmån för den mer klassiska lösningen med en optisk ljudingång för överförning av ljud från TV till soundbar.

Sonos Arc - Beam - Ray - Ny soundbar
Sonos nuvarande soundbars sorterade både efter storlek och pris. Från vänster; Arc, Beam och slutligen minstingen Ray.

Enligt Sonos själva ska Ray, den lilla storleken till trots och med endast framåtriktade högtalare, inte ha några problem att fylla ett rum med ljud. Något som ska göras möjligt genom att högtalaren själv känner av hur ljudet ska studsa mot väggarna för att projiceras så bra som möjligt. Trueplay-funktionen som använder en iPhone för att ställa in ljudet efter rummets akustik finns precis som hos övriga soundbars tillgänglig även hos Ray.

Sonos Ray - Soundbar - Vit - Svart
Precis som övriga soundbars lanseras även Ray både i en svart och en vit variant.

Egen tjänst för röststyrning

I samma veva som avtäckningen av Ray passar Sonos även på att hinta om sin nya, egna röststyrningstjänst Sonos Voice Control, som ska lanseras i sommar. Tyvärr initialt endast i USA och sedan Frankrike. Till att börja med kommer tjänsten fungera med Sonos Radio, Apple Music, Amazon Music, Deezer och Pandora. Något stöd för allas vår favorit Spotify finns däremot inte ännu. Men i takt med att Voice Control-tjänsten kommer igång förväntas fler strömningsvarianter läggas till framöver.

Nya färger på Roam

En kul nyhet gällande Sonos lilla bärbara högtalare Roam är att även denna får en uppdatering i form av tre lite roligare färger jämfört med svart och vitt som tidigare varit de enda valmöjligheterna. Olive, Wave och Sunset, som de heter, finns ute från och med idag och kostar samma summa pengar som de svarta och vita varianterna av högtalaren, 2 199 kr.

Sonos Roam - Nya färger
De tre nya färgerna av Roam finns tillgängliga nu.

Förhoppningsvis får jag möjlighet att testa Sonos Ray när den lanseras framöver, varpå en recension givetvis kommer dyka upp här!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.