Nokia lanserar nya XR21: En smartphone med 3310-tänk

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Nokia, med ägarbolaget HMD Global i grunden, fortsätter på sin utstakade resa mot hållbarhet genom att lansera vad de vågar kalla en smartphone-version av klassiska 3310.

Vad det handlar om är en telefon designad att klara av det mesta i tapp-, släng- och vattenväg. Nokia XR21, som enheten blivit att kallas, är både damm- och vattentät och ska tålas att både tappas i marken samt lämnas ute i ösregnet i upp till 3 dygn utan att må särskilt dåligt av det. Nokia är till och med så säkra på telefonens hållbarhet att de tillsammans med den inkluderar en ettårig skärmbytesgaranti ifall skärmen mot förmodan ändå skulle gå sönder.

Andra trevligheter på pappret skvallrar om möjlighet att fixa temperaturväxlingar från minus 20 grader till plus 50 grader samt en IP-klassificering enligt IP69K. Vilket är så högt IP-klassificeringsskalan överhuvudtaget når och i princip innebär att det heller inte gör något om du råkar tappa telefonen framför högtryckstvätten. Därtill är telefonens aluminumdelar producerade av 100% återvunnet material, vilket alltid är trevligt. Nokia garanterar även fyra års månatliga säkerhetsuppdateringar, tre års uppdateringar av operativsystemet samt lämnar en garanti på hela tre år på telefonen.

Nokia XR21 - Under vatten
Att tappa Nokia XR21 i vattnet ska inte påverka den över huvud taget. Mer än att den blir lite blöt.

Utseendemässigt har designen dock inte överdrivet mycket med sin nämnda föregångare att göra. Men med en lovande uppsättning specifikationer såsom 120 Hz-skärm och en 64 MP-kamera kanske det inte gör så mycket. Nokia XR21 finns att köpa redan idag till ett pris på 6 490 kr. Förhoppningsvis får jag möjlighet att ta en närmare titt på telefonen framöver. Tilläggas ska att jag fortfarande har kvar min 3310 som, trots lite reducerad batterikapacitet, startar upp lika glatt som den gjorde för 20 år sedan.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.