Kopiera och spara ned all din information från Facebook

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Har du postat mängder av bilder och inlägg på Facebook du gärna skulle vilja kopiera och spara? Så använder du den inbyggda backup-funktionen!

Om du använt Facebook under en längre tid (eller bara väldigt intensivt!) är det lätt att både mängden inlägg och bilder du postat snabbt växt sig riktigt stor. Önskar du är det faktiskt hur lätt som helst att med bara några klick spara ned en nästintill komplett kopia av allt du postat på Facebook. Allt från dina uppladdade bilder till dina postade inlägg och skickade meddelanden. Så använder du funktionen!

Spara all information från ditt Facebook-konto

1. Börja med att logga in på Facebook och klicka på Inställningssymbolen, högst upp till höger (1). Välj därefter Inställningar (2).

Facebook - Inställningar - Inställningsmenyn - Meny

2. Under fliken Allmänt (1) klickar du sedan på Ladda ned en kopia av din Facebook-information (längst ned) (2).

Facebook - Allmänt - Ladda ned en kopia av din Facebook-information

3. För att starta skapandet av kopian med all information från ditt Facebook-konto klickar du på Starta Mitt arkiv.

Facebook - Starta mitt arkiv - Spara alla bilder och inlägg

4. Du får bekräfta att det verkligen är du som använder kontot genom att skriva in ditt lösenord en extra gång. Klicka därefter på Skicka för att gå vidare.

Ladda ner information - Ange lösenord - Facebook

5. Avslutningsvis klickar du på OK för att låta Facebook börja med uppgiften att samla ihop all din information.

Facebook - Spara - Kopiera all information från ditt konto

6. När allt är klart (det kan ta både en och två dagar för allt att sammanställas!) får du ett e-postmeddelande skickat till dig innehållandes en länk till filen med all information. Av säkerhetsskäl är filen endast tillgänglig för nedladdning i några dagar. Så kolla din mejl noga de följande dagarna för att få fatt i den!

7. Skulle det vara så att ingen fil dykt upp efter någon dag kan det vara så att mejlet (av olika anledningar) inte kommit fram. Detta är tydligen relativt vanligt. Känner du att du väntat för länge kan du testa att gå tillbaka till Inställningar > Allmänt och igen klicka på Ladda ner en kopia av din Facebook-information. Är det så att filen innehållandes all din information är färdig är det bara att klicka på Ladda ned arkiv för att hämta den direkt!

Facebook - Ladda ner arkiv av hela din Facebook-profil

Knepigare än så var det inte! Stöter du på några funderingar får du gärna dela med dig av dem så ska vi göra vad vi kan för att hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

4 kommentarer

  1. Jag behöver instruktioner för hur jag sparar ner bilder från en grupp jag är administratör för på Facebook. Hittar inte denna information någonstans. Det är bilder från 10 år tillbaka fram till idag så att spara ner dem en och en är inget lockande alternativ. Tack på förhand!

  2. Mitt företag Har ett gråkonto på fb som Facebook nu kommer plocka bort och dom tipsar just om detta att ladda ner all info.
    Men går det att överföra allt i mitt nya Facebook konto??
    Har jobbat hårt med kontot o att samla följare så detta känns skittrist:(

    • Hej Caroline! Det går, så vitt jag kan läsa mig till, inte att överföra följare till ett annat konto. Vilket är supertrist, men också dessvärre lite logiskt då man annars skulle kunna föra över dem till vilket konstigt konto som helst utan deras vetskap. Det som verkar rekommenderas här är att informera de nuvarande följarna om att man öppnar ett nytt konto och kommer stänga det nuvarande. Och där be dem gilla det nya kontot för att följa det istället.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Börja en WordPress-lista med ett annat nummer än ett

Numrerade listor har alltid skapat lite extra huvudbry hos mig. Så tar du kontroll över vilket nummer som visas var när det kommer till listor i populära WordPress!

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Test: MiniFinder Pico 4G – Spårar det mesta

Hur precis och smidig är egentligen en dedikerad GPS-tracker år 2022? Det tänkte jag ta reda på i detta test av Pico 4G från Växjö-baserade MiniFinder.

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!
Send this to a friend