Kopiera och spara ned all din information från Facebook

Har du postat mängder av bilder och inlägg på Facebook du gärna skulle vilja kopiera och spara? Så använder du den inbyggda backup-funktionen!

Om du använt Facebook under en längre tid (eller bara väldigt intensivt!) är det lätt att både mängden inlägg och bilder du postat snabbt växt sig riktigt stor. Önskar du är det faktiskt hur lätt som helst att med bara några klick spara ned en nästintill komplett kopia av allt du postat på Facebook. Allt från dina uppladdade bilder till dina postade inlägg och skickade meddelanden. Så använder du funktionen!

Spara all information från ditt Facebook-konto

1. Börja med att logga in på Facebook och klicka på Inställningssymbolen, högst upp till höger (1). Välj därefter Inställningar (2).

Facebook - Inställningar - Inställningsmenyn - Meny

2. Under fliken Allmänt (1) klickar du sedan på Ladda ned en kopia av din Facebook-information (längst ned) (2).

Facebook - Allmänt - Ladda ned en kopia av din Facebook-information

3. För att starta skapandet av kopian med all information från ditt Facebook-konto klickar du på Starta Mitt arkiv.

Facebook - Starta mitt arkiv - Spara alla bilder och inlägg

4. Du får bekräfta att det verkligen är du som använder kontot genom att skriva in ditt lösenord en extra gång. Klicka därefter på Skicka för att gå vidare.

Ladda ner information - Ange lösenord - Facebook

5. Avslutningsvis klickar du på OK för att låta Facebook börja med uppgiften att samla ihop all din information.

Facebook - Spara - Kopiera all information från ditt konto

6. När allt är klart (det kan ta både en och två dagar för allt att sammanställas!) får du ett e-postmeddelande skickat till dig innehållandes en länk till filen med all information. Av säkerhetsskäl är filen endast tillgänglig för nedladdning i några dagar. Så kolla din mejl noga de följande dagarna för att få fatt i den!

7. Skulle det vara så att ingen fil dykt upp efter någon dag kan det vara så att mejlet (av olika anledningar) inte kommit fram. Detta är tydligen relativt vanligt. Känner du att du väntat för länge kan du testa att gå tillbaka till Inställningar > Allmänt och igen klicka på Ladda ner en kopia av din Facebook-information. Är det så att filen innehållandes all din information är färdig är det bara att klicka på Ladda ned arkiv för att hämta den direkt!

Facebook - Ladda ner arkiv av hela din Facebook-profil

Knepigare än så var det inte! Stöter du på några funderingar får du gärna dela med dig av dem så ska vi göra vad vi kan för att hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

2 kommentarer

  1. Jag behöver instruktioner för hur jag sparar ner bilder från en grupp jag är administratör för på Facebook. Hittar inte denna information någonstans. Det är bilder från 10 år tillbaka fram till idag så att spara ner dem en och en är inget lockande alternativ. Tack på förhand!

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför står det att mottagaren ”har tystat notiser” (iPhone)?

Som från ingenstans har texten att mottagaren tystat notiser börjat dyka upp längst ned i iMessage-konversationer på iPhone. Men varför? Och hur blir man av med den?

Sonos soundbars fixar äntligen DTS-ljud

En funktion som varit efterfrågad av Sonos-användare i årtionden har äntligen lanserats. Stöd för DTS-ljud. Bättre sent än aldrig antar jag.

Så mäter du avstånd med Google Maps

Visste du att det går att mäta avståndet mellan två valfria punkter i Google Maps? Så använder du din PC, Mac, iPhone eller Android för att se hur lång en viss sträcka är.

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend