Kopiera och spara ned all din information från Facebook

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Hur lämnar jag uppgifter om Skattehemvist i Google AdSense?

Om du använder AdSense antingen för YouTube eller för att visa annonser på din webbsida kommer du förr eller senare behöva bevisa din så kallade skattehemvist. Vad är då det och hur gör man?

Har du postat mängder av bilder och inlägg på Facebook du gärna skulle vilja kopiera och spara? Så använder du den inbyggda backup-funktionen!

Om du använt Facebook under en längre tid (eller bara väldigt intensivt!) är det lätt att både mängden inlägg och bilder du postat snabbt växt sig riktigt stor. Önskar du är det faktiskt hur lätt som helst att med bara några klick spara ned en nästintill komplett kopia av allt du postat på Facebook. Allt från dina uppladdade bilder till dina postade inlägg och skickade meddelanden. Så använder du funktionen!

Spara all information från ditt Facebook-konto

1. Börja med att logga in på Facebook och klicka på Inställningssymbolen, högst upp till höger (1). Välj därefter Inställningar (2).

Facebook - Inställningar - Inställningsmenyn - Meny

2. Under fliken Allmänt (1) klickar du sedan på Ladda ned en kopia av din Facebook-information (längst ned) (2).

Facebook - Allmänt - Ladda ned en kopia av din Facebook-information

3. För att starta skapandet av kopian med all information från ditt Facebook-konto klickar du på Starta Mitt arkiv.

Facebook - Starta mitt arkiv - Spara alla bilder och inlägg

4. Du får bekräfta att det verkligen är du som använder kontot genom att skriva in ditt lösenord en extra gång. Klicka därefter på Skicka för att gå vidare.

Ladda ner information - Ange lösenord - Facebook

5. Avslutningsvis klickar du på OK för att låta Facebook börja med uppgiften att samla ihop all din information.

Facebook - Spara - Kopiera all information från ditt konto

6. När allt är klart (det kan ta både en och två dagar för allt att sammanställas!) får du ett e-postmeddelande skickat till dig innehållandes en länk till filen med all information. Av säkerhetsskäl är filen endast tillgänglig för nedladdning i några dagar. Så kolla din mejl noga de följande dagarna för att få fatt i den!

7. Skulle det vara så att ingen fil dykt upp efter någon dag kan det vara så att mejlet (av olika anledningar) inte kommit fram. Detta är tydligen relativt vanligt. Känner du att du väntat för länge kan du testa att gå tillbaka till Inställningar > Allmänt och igen klicka på Ladda ner en kopia av din Facebook-information. Är det så att filen innehållandes all din information är färdig är det bara att klicka på Ladda ned arkiv för att hämta den direkt!

Facebook - Ladda ner arkiv av hela din Facebook-profil

Knepigare än så var det inte! Stöter du på några funderingar får du gärna dela med dig av dem så ska vi göra vad vi kan för att hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

4 kommentarer

  1. Jag behöver instruktioner för hur jag sparar ner bilder från en grupp jag är administratör för på Facebook. Hittar inte denna information någonstans. Det är bilder från 10 år tillbaka fram till idag så att spara ner dem en och en är inget lockande alternativ. Tack på förhand!

  2. Mitt företag Har ett gråkonto på fb som Facebook nu kommer plocka bort och dom tipsar just om detta att ladda ner all info.
    Men går det att överföra allt i mitt nya Facebook konto??
    Har jobbat hårt med kontot o att samla följare så detta känns skittrist:(

    • Hej Caroline! Det går, så vitt jag kan läsa mig till, inte att överföra följare till ett annat konto. Vilket är supertrist, men också dessvärre lite logiskt då man annars skulle kunna föra över dem till vilket konstigt konto som helst utan deras vetskap. Det som verkar rekommenderas här är att informera de nuvarande följarna om att man öppnar ett nytt konto och kommer stänga det nuvarande. Och där be dem gilla det nya kontot för att följa det istället.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Hur lämnar jag uppgifter om Skattehemvist i Google AdSense?

Om du använder AdSense antingen för YouTube eller för att visa annonser på din webbsida kommer du förr eller senare behöva bevisa din så kallade skattehemvist. Vad är då det och hur gör man?

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.