Har du postat mängder av bilder och inlägg på Facebook du gärna skulle vilja kopiera och spara? Så använder du den inbyggda backup-funktionen!

Om du använt Facebook under en längre tid (eller bara väldigt intensivt!) är det lätt att både mängden inlägg och bilder du postat snabbt växt sig riktigt stor. Önskar du är det faktiskt hur lätt som helst att med bara några klick spara ned en nästintill komplett kopia av allt du postat på Facebook. Allt från dina uppladdade bilder till dina postade inlägg och skickade meddelanden. Så använder du funktionen!


Spara all information från ditt Facebook-konto

1. Börja med att logga in på Facebook och klicka på Inställningssymbolen, högst upp till höger (1). Välj därefter Inställningar (2).

Facebook - Inställningar - Inställningsmenyn - Meny

2. Under fliken Allmänt (1) klickar du sedan på Ladda ned en kopia av din Facebook-information (längst ned) (2).

Facebook - Allmänt - Ladda ned en kopia av din Facebook-information

3. För att starta skapandet av kopian med all information från ditt Facebook-konto klickar du på Starta Mitt arkiv.

Facebook - Starta mitt arkiv - Spara alla bilder och inlägg

4. Du får bekräfta att det verkligen är du som använder kontot genom att skriva in ditt lösenord en extra gång. Klicka därefter på Skicka för att gå vidare.

Ladda ner information - Ange lösenord - Facebook

5. Avslutningsvis klickar du på OK för att låta Facebook börja med uppgiften att samla ihop all din information.

Facebook - Spara - Kopiera all information från ditt konto

6. När allt är klart (det kan ta både en och två dagar för allt att sammanställas!) får du ett e-postmeddelande skickat till dig innehållandes en länk till filen med all information. Av säkerhetsskäl är filen endast tillgänglig för nedladdning i några dagar. Så kolla din mejl noga de följande dagarna för att få fatt i den!

7. Skulle det vara så att ingen fil dykt upp efter någon dag kan det vara så att mejlet (av olika anledningar) inte kommit fram. Detta är tydligen relativt vanligt. Känner du att du väntat för länge kan du testa att gå tillbaka till Inställningar > Allmänt och igen klicka på Ladda ner en kopia av din Facebook-information. Är det så att filen innehållandes all din information är färdig är det bara att klicka på Ladda ned arkiv för att hämta den direkt!

Facebook - Ladda ner arkiv av hela din Facebook-profil

Knepigare än så var det inte! Stöter du på några funderingar får du gärna dela med dig av dem så ska vi göra vad vi kan för att hjälpa till!

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here