Radera ett Instagram-konto permanent

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Att radera sitt Instagram-konto helt och hållet är inte så superenkelt som man kanske skulle kunna tro. Men visst går det! Så här gör du.

Spontant känns det ju som att det borde finnas en knapp någonstans i inställningarna i Instagram-appen för att starta processen med att radera sitt konto om man vill göra det. Riktigt så smidigt är det däremot inte och någon radera-konto-knapp finns faktiskt inte alls i appens inställningsmenyer.

Istället behöver vi gå genom Instagrams supportsidor för att få tag i länken som leder oss till möjligheten att radera ett konto.

Radera ditt Instagram-konto

Varning: Tänk på att du, genom att genomföra nedanstående steg, raderar ditt Instagram-konto och alla bilder, kommentarer och konversationer permanent. Vill du spara en kopia av allt som finns på kontot innan du raderar det finns det givetvis en guide för det med. Du hittar den här.

  1. Börja med att öppna valfri webbläsare, antingen i din telefon eller på en dator. Navigera därefter till https://help.instagram.com/370452623149242. Alternativt kan du öppna Google, söka efter Delete Instagram Account och välja länken från help.instagram.com.
  2. Välj nu Hur raderar jag mitt Instagram-konto.
  3. En liten bit ned, under rubriken Så här begär du att ditt konto tas bort permanent, klickar du sedan på länken Ta bort ditt konto.

Radera - Ta bort Instagram-konto - Hur - Länk

  1. Du behöver nu logga in med användaruppgifterna för det konto som ska raderas. Detta gäller även om du redan är inloggad exempelvis i appen.
  2. När inloggningen genomförts hamnar du på Ta bort ditt konto-sidan. Här behöver du först och främst välja en anledning till varför du önskar radera kontot. Fyll därefter i ditt lösenord ytterligare en gång och välj Ta bort (ditt kontonamn).

Ta bort konto from Instagram - Permanent

  1. Så snart detta är utfört försvinner kontot från Instagram, åtminstone utåt sett. Bakom kulisserna tar det istället minst 30 dagar innan kontot faktiskt raderas helt och hållet från Instagrams servrar.

Återfå ett raderat Instagram-konto

Om du skulle ångra dig och ändå vilja behålla det raderade kontot har du, åtminstone vid tiden denna artikel skrivs, 30 dagar efter raderingsdatumet på dig att logga in på ditt konto igen och välja att avbryta raderingen.

Huruvida detta alltid kommer gälla vågar jag inte lova då Instagram alltid kan ändra dessa villkor med kort varsel. Så tänk efter både en och två gånger innan du väljer att radera ditt konto.

Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att ställa dem i kommentarerna här nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ställ en fråga »

Det senaste

Du kanske också gillar

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!

Varför blir vissa mobilskal gula med tiden?

Ja, varför blir det där genomskinliga, supersnygga silikon- eller TPU-skalet gult efter en tids användning? Och vad kan man göra åt det? Går det ens att fixa?

Dölj inlägg från en specifik kontakt på Instagram

Visste du att det går att inaktivera (muta) händelser och inlägg från en viss kontakt på Instagram, så de inte längre visas i din "feed"? Så går du tillväga!

Flytta flera appar samtidigt på iPhone och iPad

Visste du att det går att flytta fler än en app samtidigt på iPhone? Till och med hur många som helst. Nej. Inte jag heller. Men det går faktiskt. Så gör du!
Send this to a friend