Elon Musk köper Twitter

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Efter några vändor fram och tillbaka köper så tillslut Elon Musik mikrobloggen Twitter. För en inte helt obetydlig summa pengar.

För någon vecka sedan uppdagades det att Tesla– och Spacex-grundaren Elon Musk hade lagt ett bud för att köpa Twitter. Budet, som senare avslogs av Twitters styrelse, var då var 43 miljarder dollar. Igår blev det dock känt att Musk verkar ha lagt på ytterligare en miljard dollar och i och med det också fått ett okej att faktiskt köpa samtliga aktier i företaget. Den slutliga prislappen landar alltså på cirka 44 miljarder dollar. Eller 427 miljarder kronor.

Detta gör att Musk framöver, som ensam aktieägare i företaget, får ett extremt stort inflytande kring hur tjänsten utvecklas. Musk själv skriver i relation till uppköpet att han ämnar verka för att Twitter ska utgå från yttrandefriheten och förbli (vad han anser vara) den digitala plattform där de allra viktigaste öppna diskussionerna förs idag.

Musk skriver vidare att fokus också kommer vara att verka för mer öppenhet kring hur tjänstens olika algoritmer fungerar. För att på så vis både öka förtroendet för plattformen samt motverka spam-konton och annat som kan förstöra trovärdigheten.

Vilka faktiska förändringar som kommer bli verklighet och hur själva uppköpet mottas av användarna lär stå att se i tiden framöver. En spännande händelseutveckling är det oavsett.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ställ en fråga »

Det senaste

Du kanske också gillar

Sonos lanserar ytterligare en ny Soundbar – Sonos Ray

Om du funderat på att investera i en Sonos-soundbar men Beam känns för dyr ger nu Sonos svar på tal när de i början av juni lanserar den lite enklare Sonos Ray.

NetOnNet lanserar skärmskydd ”On Demand” tillsammans med ZAGG

ZAGG-ägda skärmskyddsföretaget InvisibleShield har producerat plast- och glasfilmer för telefoner och andra enheter i åratal. Nu moderniserar de hur skärmskydd levereras till kunder.

Sonos lanserar den snäppet billigare Roam SL

Sonos har insett att kanske inte alla vill ha en mikrofon i sin högtalare. Vilket resulterat i att de nu lanserar Roam SL. En Roam utan mikrofon till ett liiite lägre pris.

YouTube blockerar utvalda ryska kanaler från att visa annonser

Som ytterligare en följd av konflikten i Ukraina har YouTube beslutat att en del rysslandsbaserade YouTube-kanaler tillfälligt fråntas möjligheten till intäktsgenerering via plattformen.
Send this to a friend