Installera om och återställ Windows 10

Det senaste

Uppdaterad: 2017-09-01 | Först publicerad: 2015-11-07

Råkat ut för virus eller vill du bara återställa din dator till dess fabriksinställningar? Inga problem – att återställa Windows 10 är hur enkelt som helst!

Funktionen att helt radera allt som finns på datorn (formatera) och återinstallera Windows finns inbyggd i Windows 10 från början. Även funktionen att endast installera om själva operativsystemet och samtidigt behålla alla dina egna filer på hårddisken finns också. Vi kommer här gå igenom båda alternativen.

Tänk på att om du vill återställa din dator på grund av att virus eller annan skadlig programvara finns i datorn är det alltid bäst att radera så mycket som möjligt, för att undvika att virus och annat otyg klarar sig förbi återställningen.

Om du vill radera Windows 10 helt och hållet och installera en ny och fräsch kopia av operativsystemet kan du använda Microsofts egna verktyg för att ladda ned och installera Windows från ett USB-minne. Detta är något mer avancerat än att endast göra en återställning och rekommenderas därför endast om den vanliga återställningen inte fungerar eller om du själv vet med dig att du har nytta av att helt installera om operativsystemet. Du hittar vår guide för att installera Windows 10 från ett USB-minne här.

Steg 1. Gör en backup på allt du vill spara

Oavsett om du vill göra en hel rensning av din hårddisk och installera Windows på nytt eller bara återställa operativsystemets programfiler och låta dina egna filer vara kvar rekommenderar vi att först göra en backup på alla dina viktiga filer.

Trots att en återställning av Windows må kännas relativt säker att genomföra finns ändå alltid en risk att något kan gå fel under återställningsprocessen. Koppla därför in en extern hårddisk, ett stort USB-minne eller använd t.ex. Dropbox för att spara dina viktiga filer på ett säkert ställe om olyckan skulle vara framme. Så snart dina viktiga filer är sparade på ett säkert ställe är det bara läsa vidare.

Steg 2. Starta återställningen

Om du trots Steg 1 inte gjort en backup av dina filer vill vi än en gång uppmana att göra det. Vi kan inte nog många gånger påpeka vikten av att spara viktiga och oersättliga filer om något – mot förmodan – går fel under en ominstallationsprocess som t.ex. denna.

1. Börja med att klicka på Förstoringsglaset nere i Aktivitetsfältet. Skriv Återställ den här datorn och tryck Enter för att komma till inställningarna för Återställning.

Windows 10 - Återställ den här datorn

2. Välj Kom igång under fliken Återställning.

Windows 10 - Återställning - Kom igång - Inställningar

3. Du får nu välja om du antingen vill ta bort alla filer som finns på datorn eller behålla dem och endast återställa appar och inställningar. Välj det som passar din situation genom att klicka på respektive alternativ.

För att få en så ren och fortsättningsvis problemfri dator som möjligt rekommenderar vi utan tvekan att Ta bort allt. Valet är dock så klart helt ditt och ser givetvis olika ut beroende på anledningen till att du gör en återställning.

Windows 10 - Återställ - Behåll - Ta bort allt

4. Om du valde att Ta bort allt får du nu frågan om du även vill rensa enheterna (annars går du direkt till nästa punkt). Denna (onödigt kryptiskt ställda) fråga förklaras enklast med att båda valen tar bort dina filer. Alternativ två raderar dock filerna från hårddisken på ett sätt som gör det mycket svårt för någon att återställa dem. Detta tar dock mycket längre tid än det första alternativet, men är utan tvekan det som bör väljas om du till exempel ska sälja datorn och inte vill att någon ska komma åt dina gamla filer.

Vi vill här påpeka att mycket längre tid för alternativ 2 verkligen inte är någon underdrift. Beroende på hur pass stor den eller de hårddiskar som sitter i datorn är kan en normal återställning ta mer än 24 timmar att slutföra. Om du ska behålla datorn själv och endast vill återställa Windows 10 – välj istället det första alternativet (Ta bara bort mina filer).

Windows 10 - Vill du rensa enheterna - Ta bort filer

5. Du får nu upp en sammanfattning om vad som kommer genomföras när du startar återställningen. Känner du dig nöjd med sammanfattningen klickar du på Återställ för att starta processen. Är du osäker på om du gjort rätt val är det bara att klicka på Avbryt och se över inställningarna en extra gång.

Windows 10 - Reda att återställa denna dator - Återställ

6. Windows 10 börjar nu att återställa datorn och sig själv. Beroende på vilka val du gjort för rensning av enheter och inställningar, samt hur snabb din dator är, kan återställningen ta en hel del timmar att slutföra. Det är heller inte ovanligt att procenträknaren stannar på ett visst procenttal under en relativt lång tid. Tålamod är nyckeln.

Fabriksåterställning Windows 10 - Återställer den här datorn

7. Så snart återställningen är genomförd startar datorn om och du presenteras med samma val du gjorde när Windows 10 startades för första gången. Härifrån är det bara följa anvisningarna på skärmen för att skriva in användarnamn, produktnyckel och övriga inställningar precis som vanligt. Lycka till!

Problem med återställningen av Windows 10

Tillägg 2016-10-27: Denna artikel har visat sig bli en av våra mest kommenterade. Vi har därför valt att samla de vanligaste frågorna, problemen och lösningarna direkt här nedanför. Förhoppningsvis kan informationen hjälpa dig att komma vidare om det är så att du fastnat i återställningsprocessen på något sätt.

Fråga 1: Jag ser endast muspekaren på skärmen, resten är svart

Svar: Om du har fler än en skärm kopplade till datorn, prova att koppla ur samtliga skärmar utom en. Starta därefter om datorn. Prova även att koppla in din skärm direkt på moderkortets skärmkontakt istället för grafikkortets (om du har en stationär dator).

Testa också att vänta upp till 15 minuter för att se om det helt enkelt bara tar tid innan något faktiskt visas på skärmen. Om inget dyker upp trycker du en gång på Ctrl-tangenten på datorns tangentbord. Inget kommer att synas på skärmen, men genom att trycka på Ctrl placerar du dig i fältet för att skriva in datorns lösenord (trots att inloggningsrutan där detta görs som sagt inte syns).

Skriv därefter ditt vanliga lösenord (i blindo) och tryck Enter. Det kan vara så att återställningsprocessen sedan behöver ytterligare några minuter på sig att slutföra installationen. Efter detta ska du förhoppningsvis se Windows skrivbord.

Fråga 2: Det tar otroligt lång tid att återställa Windows 10

Svar: Om du väljer alternativet Ta bort filer och rensa enheten kommer Windows skriva över all information som finns på de hårddiskar som är kopplade till datorn. Om du har en (eller flera) stora hårddiskar är det inte omöjligt att det tar upp emot en hel dag att radera och formatera dem. Det bästa rådet här är helt enkelt att vänta. Även om det ser ut som att installationsprocessen fastnat på en viss procent under en lång stund.

Fråga 3: Mus och tangentbordet fungerar inte under Tangentbordslayout

Svar: Detta problem verkar vara så frekvent förekommande att vi tillägnat det en helt egen artikel. Du hittar den här.

Fråga 4: Jag får felmeddelandet ”Ett problem uppstod när datorn skulle återställas”

Svar: Testa först att gå till Inställningar > Uppdatering och säkerhet. Klicka på Återställning och välj Starta om nu under Avancerad start. Låt datorn starta om och klicka på Felsök. Välj nu Återställ den här datorn och följ anvisningarna.

Fungerar det inte rekommenderar vi att du läser vidare under Fråga 8 för att ta hjälp av installationsverktyget för Windows 10 för att starta återställningen.

Fråga 5: Jag får felmeddelandet ”Återställningen misslyckades”

Svar: Detta kan bero på att något blivit galet med datorns register. För att rätta till detta kan du testa följande.

1. Navigera till Inställningar och välj Uppdatering och säkerhet.
2. Klicka på Återställning och välj Starta om nu under Avancerad start.
3. Låt datorn starta om och klicka sedan på Felsök.
4. Välj alternativet Avancerade alternativ och därefter Kommandotolken.
5. Klicka på din användare och skriv in ditt lösenord (om du har ett).
6. Programmet Kommandotolken startar nu. Skriv in varje rad här nedanför precis som de står och trycker Enter efter varje rad.

cd %windir%system32config
ren system system.001
ren software software.001

7. Stäng därefter Kommandotolken och välj Fortsätt för att komma tillbaka till Windows.
8. Försök nu starta Återställningen och se om det fungerar.

Fungerar det fortfarande inte rekommenderar vi att läsa svaret på Fråga 8 för att ta hjälp av installationsverktyget för Windows 10 för att starta återställningen.

Fråga 6: Jag får felmeddelandet ”Det går inte att hitta återställningsmiljön”

Svar: Testa att starta återställningen genom att följa vår guide för hur man startar Windows 10 i Felsäkert läge, du hittar den här. Följ guiden till Steg 5. Välj där Återställ den här datorn och följ anvisningarna. Fungerar det ändå inte, läs vidare under Fråga 8 för att ta hjälp av installationsverktyget för Windows 10 för att starta återställningen.

Fråga 7: Installationen avbröts – Nu startar inte Windows alls

Svar: Om datorn försöker t.ex. reparera eller diagnostisera efter en avbruten återställning är vårt råd att låta den slutföra denna process, även om det verkar ta lång tid. Ett annat sätt är att reparera en misslyckad återställning är att se efter om datorn har någon form av inbyggd återställning. Testa här att trycka antingen F2, F8, F9 eller Delete under uppstarten av datorn för att se om du kan ta dig till något av reparationsalternativen som ibland finns inbyggda i (framför allt bärbara) datorer.

Fungerar inte det heller rekommenderar vi att du läser vidare under Fråga 8 för att ta hjälp av installationsverktyget för Windows 10 för att starta återställningen.

Fråga 8: Finns det något annat sätt att återställa Windows? Ingen av lösningarna och svaren ovanför hjälper mig!

Svar: Det kan vara så att någon eller några filer som används för själva återställningsprocessen blivit skadade. Här rekommenderar vi att följa vår guide för hur du installerar om Windows 10 från ett USB-minne fram tills du kommer till Steg 4.2. Istället för att klicka på Installera nu väljer du Reparera datorn (längst ned till vänster). Följ därefter anvisningarna för att reparera datorn och filerna för återställningen. Du hittar guiden här.

Fungerar inte heller det finns alltid alternativet att helt installera om Windows 10 genom att följa den nyss länkade artikeln. Detta är en relativt avancerad procedur, läs därför igenom guiden helt och noga innan du börjar med ominstallationen. Tänk även på att alla dina filer på datorn raderas när du installerar om Windows 10 på det sätt som gås igenom i den länkade texten.

Har du stött på problem utöver de vi gått igenom i artikeln eller har du andra funderingar kring återställningsprocessen? Skriv av dig i kommentarerna nedan så ska vi göra vad vi kan för att hjälpa till!

Christoffer
Administratör och grundare av enkelteknik.se. Modererar och författar det mesta på sajten.

Dela gärna artikeln om du gillar den.

Frågor

Hjälpte texten dig?

Allt innehåll på enkelteknik.se är gratis och finansieras genom annonsering, samarbeten och donationer. Alla bidrag, oavsett summa, tas tacksamt emot på nedanstående Swish-nummer.

Swish-nummer: 123 404 34 36

Skicka gärna med din e-post-adress om du väljer att stödja oss, så vi får möjlighet att återkomma med ett personligt tack!

171 kommentarer

 1. Snabb fråga, om formaterar min PC med medföljande cd skivor hur får jag tillbaka Windows 10 då? Har en digital licence :)

  • Hej! Om du tidigare uppgraderat datorn till Windows 10 från Windows 7 eller 8 (.1) ska datorn komma ihåg detta och tillåta dig att återigen uppgradera efter att du ominstallerat med de medföljande skivorna. Precis som du gjorde första gången du uppgraderade :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

 2. Hej!
  Jag skulle återinställa och valde det snabba alternativet (Ta bort mina filer). Efter ett tag, i slutet av processen, kom det upp att det inte gick och jag valde alternativet att göra om. Samma sak hände igen och då valde jag att lämna. Skärmen blev helsvart och efter några timmar så valde jag att manuellt stänga av datorn, när jag trycker igång så kommer Samsung loggan och sedan kommer skärmalternativet upp (jag kan välja skärmläge) och det står PC men sedan är det svart.
  Jag har försökt att se om det går att fylla i lösenordet i blindo, men det fungerar inte + diverse annat som står i tråden här men inget verkar fungerar så jag antar att jag numera har en dator som jag kan kassera?!
  Dock tacksam för alla tänkbara råd jag kan få.

  Med vänlig hälsning,
  Annica

  • Hej! Du ska absolut inte kassera datorn! Om inte Fråga 7 (att trycka F2, F8 etc.) under uppstarten hjälper skulle jag rekommendera att du testar Fråga 8 och antingen reparerar Windows 10 eller installerar om det helt genom att följa den länkade guiden (som du hittar här också).

   Det ”enda” du behöver för detta är ett USB-minne och en annan fungerande dator med Internetuppkoppling. Det får anses som ett hyfsat avancerat alternativ, men det är mycket bättre än att slänga bort datorn :-) Hoppas det ordnar sig!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 3. Hej Christoffer!

  Tack för svar.
  Lyckligtvis har det löst sig, men jag fick återställa datorn till fabriksinställningarna. Nu hoppas jag bara på att min uppdatering till Windows 10 lyckas så att jag slipper gamla 8.1.
  Tack återigen för svar/
  Annica

  • Härligt att det löste sig! Förhoppningsvis går uppdateringen bra. Har datorn varit uppdaterad till Windows 10 tidigare ska installationen känna av detta och inte krångla med licenser eller liknande heller.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 4. Hej min dator är helt svart inget händer har testat allt måste jag återställa från ett usb eller finns det något sätt att få upp avancerad start alternativen igen?

  • Hej! Vad trist att det strular. Men ja, om ingen av Frågorna i slutet av guiden hjälper är dessvärre mitt sista tips att faktiskt använda ett USB-minne och installera om från det :-/ Det händer inget alls när du trycker (typ) F2, F8, F9, Delete direkt efter du startat datorn?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 5. Hejsan.

  Jag har provat alla olika alternativ men ingenting verkar fungera. Provat med felsökning och även med kommadotolken men ingenting funderar. Vad skall jag göra?

  • Hej! Om inget av återställningsalternativen fungerar är nog mitt tips att följa vår guide för att installera Windows 10 från ett USB-minne, du hittar den här. Tänk på att allt raderas från datorns hårddisk om du följer denna guide, så spara dina viktiga filer på ett säkert ställe innan du börjar. Hoppas det ordnar sig.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 6. Hej! Det är så att skärmen på min laptop är sönder så jag har en hdmi inkopplad till min tv, återställde datorn och nu får jag ingen bild till tvn, vad ska jag göra?

  • Det funkar nu men det kommer upp ett meddelande, The computer restarted unexpectedly or encounterd an unexpected error. Windows installation cannot proceed. To install Windows, click ”ok” to restart the comouter and then restart the installation. Men när jag tycker ok startar den om men samma meddelande kommer upp…

   • Hej! Är du säker på att återställningen slutfördes helt? Det låter av felmeddelandet att döma att datorn inte riktigt återställdes korrekt. Om datorn bara ”loopar” runt och du inte kan köra återställningen igen är nog mitt bästa tips att hämta en helt ny kopia av Windows 10 (Fråga 8 i artikeln) och installera denna från ett USB-minne. Dessvärre försvinner ju då alla filer från datorns hårddisk, om du inte redan har dessa sparade.

    // Christoffer, enkelteknik.se

 7. Min dator har tuggat på i återställningsläge i 24 timmar. Den säger inger mer än återställer filer. Hur vet jag att själva återställningsprocessen inte har hängt sig?

  • Hej! Om du valde alternativet Ta bort filer och rensa enheten och har flera eller en relativt stor hårddisk i datorn kan det som sagt ta riktigt lång tid att genomföra återställningen ibland. Jag skulle låta det gå ett tag till (upp till 48 timmar). Händer det ändå ingenting kan det kanske vara så att återställningen, mot förmodan, låst sig. Dock brukar det i regel hoppa igång till slut!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 8. Jag ska formatera om min dator men när jag har fyllt vad som ska bort och inte så kommer meddelandet ”Det gick inte att återställa den här datorn. Inga ändringar har gjorts” upp. Jag har försökt att återställa både från inställningar och Avancerad start men inget av dem funkar. Vad ska jag göra?

  • Hej! Vad konstigt! Jag skulle nog rekommendera att du följer svaret under Fråga 8 och kör återställningen med hjälp av ett USB-minne (enligt guiden) för att se om det kan fungera på det sättet. Var extra noga med att göra en backup på dina viktiga filer när du gör detta, utifall något skulle gå fel under återställningen! Fungerar inte det heller är min rekommendation nog att följa guiden under Fråga 8 fullt ut och helt installera om Windows 10 med hjälp av USB-minnet. Hoppas du får ordning på det!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 9. Hej! Jag ska formatera datorn men den är nu installerad med en så kallad ”OEM” nyckel, en sådan som endast kan användas en gång, behöver jag köpa ännu en ny nyckel om jag gör en sådan formatering?

  • Hej! En OEM-nyckel kan användas fler gånger, så länge du inte byter ut datorns moderkort. Så det _bör_ vara relativt riskfritt att formatera datorn och installera om Windows. Windows bör själv känna av att det tidigare varit aktiverat på datorn så snart du installerat om operativsystemet. Har du dock inte tillgång till nyckeln kan du t.ex. använda denna guide för att ta reda på den innan du installerar om datorn.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 10. Hej. Jag fick meddelande om att jag blivit hackad. Fick uppmaning om att återställa datorn.
  Jag försökte två ggr, men vid 30-40% stannade det. Och ett kort meddelande om att det inte gick. Men att inget är borttaget från datorn. Efter andra gången tog jag alternativet att återgå. Datorn startas om. Lenovo signed syns. Men efter det blir det becksvart. Vad i hela friden ska jag göra? Jag är sjukpensionerad med begränsat ekonomiskt utrymme. Jag provade starta om igen och trycka f2 f8 och f9. Ingenting händer.
  Vad i hela friden ska jag göra?

  • Hej! Till att börja med skulle jag testa tillvägagångssätten under Fråga 4 och 5 i denna guide. Fungerar inte det är det lite svårare. Har du även testat med Delete (Del)-knappen under uppstart för att se om den gör något?

   Om du har ett ledigt USB-minne liggandes (minst 8 GB) kan du följa denna guide för att helt installera om Windows. Detta tar dock bort samtliga filer på datorns hårddisk så det kräver att du först kopierar de filer du vill behålla till (exempelvis) en extern hårddisk. Att ominstallera hela Windows är mer avancerat än att göra en vanlig återställning så det får väl rekommenderas som en sista utväg om inget annat fungerar.

   Är du vidare helt säker på att datorn blivit hackad? Varifrån kom meddelandet? Beter sig datorn på något sätt annorlunda?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 11. Jag har Återställt min dator så att den har rensat allt i alla enheter, fast nu när jag har gjort det så har jag fortfarande min gamla bakgrund kvar. Hur gör jag så att alla filer t.o.m bakgrunder rensas från min dator?

  Mvh, Adis

  • Hej,
   Rent krasst borde ju även bakgrunderna ha rensats. Möjligen kan det vara så att bakgrunden är kopplad till ditt Microsoft-konto (om du har ett sådant) och att den följer med på så sätt. Annars och om du känner att du verkligen vill rensa allt kan du ju välja alternativet ”Ta bort filer och rensa enheten” under steg 4. Detta tar dock lång tid!

   Ett annat alternativ är att installera Windows 10 från grunden. Detta steg är dock lite mer avancerat. Här går vi igenom hur man gör: Installera Windows 10 från ett USB-minne.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 12. Hej jag gjorde en återställning och först verkade allt okej men sedan märkte jag att ljudet har försvunnit helt från datorn. Felsökaren hittar inga problem och när jag försöker uppdatera drivrutin står de ”ett fel uppstod när de skulle installeras.” en enhet som är ansluten till datorn fungerar inte.
  Känns märkligt eftersom de fungerade innan återställning, tacksam för hjälp

  • Hej! Vad underligt. Det första jag skulle rekommendera att testa är att klicka på Sök-symbolen (förstoringsglaset), skriva Enhetshanteraren och trycka Enter för att öppna Enhetshanteraren. Klicka sedan på Ljud-, video och spelenheter. Leta upp ditt ljudkort, högerklicka på det och välj Avinstallera enhet. Se även till att kryssrutan för att ta bort mjukvaran för enheten är ikryssad. Starta därefter om datorn och förhoppningsvis hittar Windows nu automatiskt korrekt drivrutiner och installerar dem också korrekt. Gör det någon skillnad?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 13. Hej. Jag har återställt windows 10 som man ska göra. Men nu när jag ska logga in i datorn så funkar ej användarnamnet eller mailen jag hade innan. Så nu kommer jag inte in på datorn??

  • Hej! Vad konstigt. Datorn känner alltså varken igen inloggningsnamn eller lösenord? Annars kanske återställning av lösenordet hade varit något att testa (bör finnas en ”Glömt mitt lösenord” vid login-skärmen).

   I övrigt vet jag faktiskt inte vad som skulle kunna vara galet. Det enda riktigt konkreta jag kan hitta är denna tråd där ett liknande fel beskrivs. Där har det med att vissa filer kan bli korrupta under en uppdatering vilket gör att det sedan inte går att logga in efter en återställning av Windows.

   Någon faktisk lösning verkar dock inte ha hittats. Utan det verkar vara att installera om Windows helt och hållet som gäller. Detta kan man givetvis göra själv, men det är lite mer jobb än att göra en vanlig återställning. Jag har en guide för detta som du hittar här. Tänk på att all data raderas vid en sådan ominstallation.

   Det kanske skulle vara värt att höra med någon butik som säljer och reparerar datorer om de har möjlighet att kolla på det (alltid lättare när man sitter framför datorn i fråga) innan du eventuellt ger dig i färd med att göra en komplett ominstallation.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 14. Hej. Vad gör man när återställningen stannat på 64%? Valde ta borta alla filer och den här stått i samma läge över ett dygn. Den liksom startar om sig hela tiden, man får loggan och blå skärm med 64% och sen omstart igen. Vet inte vad jag ska välja inne i bios. Har ingen start eller andra menyer att tillgå. Tack på förhand.

  • Hej! Det verkar som att just problemet med att återställningen/installationen stannar på 64 procent tyvärr är relativt vanligt förekommande. Dock verkar det kunna bero på en mängd olika saker. Här finns några saker att testa för att komma vidare (Steg 1-3).

   Fungerar inget av dem och du ändå är i färd med att radera alla filer skulle jag även testa att följa vår guide för att installera en helt ny kopia av Windows via ett USB-minne. Detta kräver dock att du har tillgång till ett USB-minne på minst 8 GB samt en fungerande Windows-dator.

   // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Ta bort den röda pricken vid casting i Oculus Quest 2

Röda prickar är sällan något välkommet. Här kommer jag därför gå igenom hur du blir av med den som tittar fram i Oculus Quest...

Test: Oculus Quest 2 – Är VR äntligen för alla?

Uppföljaren till det omåttligt populära VR-headsetet Oculus Quest ska tydligen vara bland det bästa man kan köpa om man vill börja äventyra in i VR-världen. Det låter ju rätt bra. Vi testar ett sådant!

Ta en Print Screen (skärmdump) i Windows 10

Hur gör man egentligen en Print Screen in Windows 10? Faktum är att det finns ett gäng olika sätt att åstadkomma detta på. Här går vi igenom de vanligaste!

Test: ADATA SC680 – En lätt, plastig och billig extern SSD-hårddisk

SC680 är en av de billigaste externa SSD-hårddiskarna på marknaden sett till Gigabyte per krona. Hur står den sig i djungeln av väldigt liknande konkurrenter?

Ångra en Windows 10-uppdatering och förläng ångertiden

Att uppdatera Windows går ju oftast smidigt och utan större problem. Förutom när det inte gör det och något blir helt fel.

Skicka bilder trådlöst från Nintendo Switch till din telefon

Äntligen går det att överföra bilder och filmer från Nintendo Switch direkt till en mobil eller surfplatta. Dessutom helt trådlöst. Så gör du!

Relaterat innehåll

Send this to a friend