Installera flera program samtidigt med Ninite

Trött på att ladda ned och installera alla dina favoritprogram var för sig? Med hjälp av gratistjänsten Ninite kan du installera flera program samtidigt!

Att installera om Windows är numera inte någon särskilt långdragen process, rent tidsmässigt. Att däremot manuellt hämta och installera alla de program du som standard vill ha på din dator kan å andra sidan ta sin lilla tid. Känner du inte för att gå in på respektive hemsida för att hämta Spotify, WinRAR, Firefox, OpenOffice och alla bra nyttoprogram kan du istället låta webbtjänsten Ninite göra jobbet åt dig!

Vad är då Ninite?

Ninite är en webbaserad tjänst som låter dig välja vilka olika program du vill installera på din dator. Webbtjänsten skapar därefter ett litet program du enkelt laddar ner och startar. Programmet, som blir speciellt utformat beroende på vilka val av program du gjort, hämtar sedan dina valda program och installerar dem åt dig.

Programmen som hämtas är alltid den senaste versionen av respektive program och allehanda reklamprogram som brukar följa med vid de vanliga installationerna är helt borttagna. Installationen är även helt automatiskt. Du behöver således endast starta programmet och luta dig tillbaka medan alla program du valt hämtas och installeras. Inga trycka Nästa, OK eller andra irritationsmoment.

Så använder du Ninite

1. Börja med att öppna valfri webbläsare. Gå därefter till ninite.com. Sajten är på engelska, men är mycket självförklarande och kan i princip användas även om du inte kan ett ord engelska.

Gå till Ninite.com - Hämta flera program samtidigt

2. Scrolla nedåt och kryssa för de program och appar du vill hämta och installera på din dator.

Kryssa för de appar och program du vill installera - Ninite

3. När du känner dig nöjd med dina val klickar du på Get Your Ninite längst ned under alla appar och program.

Hämta Ninite för att installera flera appar och program på en gång

4. En programfil innehållandes information om vilka program du vill installera skapas nu automatiskt. Spara filen på valfritt ställe och öppna den sedan.

Ninite - Spara fil med program och appar att installera

5. Nu är det bara att luta dig tillbaka och vänta medan alla dina valda program hämtas och installeras. Helt automatiskt!

Ninite - Laddar ner och installerar program och appar

Brukar du använda andra, liknande tjänster? Eller funderar du på något kring just Ninite? Dela med dig i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Så spelar du (det första) Minecraft helt gratis

Få spel har gjort ett så pass stort avtryck som Minecraft och trots att det lanserades för över 12 år sedan är det fortfarande omåttligt populärt.

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend