Installera flera program samtidigt med Ninite

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Trött på att ladda ned och installera alla dina favoritprogram var för sig? Med hjälp av gratistjänsten Ninite kan du installera flera program samtidigt!

Att installera om Windows är numera inte någon särskilt långdragen process, rent tidsmässigt. Att däremot manuellt hämta och installera alla de program du som standard vill ha på din dator kan å andra sidan ta sin lilla tid. Känner du inte för att gå in på respektive hemsida för att hämta Spotify, WinRAR, Firefox, OpenOffice och alla bra nyttoprogram kan du istället låta webbtjänsten Ninite göra jobbet åt dig!

Vad är då Ninite?

Ninite är en webbaserad tjänst som låter dig välja vilka olika program du vill installera på din dator. Webbtjänsten skapar därefter ett litet program du enkelt laddar ner och startar. Programmet, som blir speciellt utformat beroende på vilka val av program du gjort, hämtar sedan dina valda program och installerar dem åt dig.

Programmen som hämtas är alltid den senaste versionen av respektive program och allehanda reklamprogram som brukar följa med vid de vanliga installationerna är helt borttagna. Installationen är även helt automatiskt. Du behöver således endast starta programmet och luta dig tillbaka medan alla program du valt hämtas och installeras. Inga trycka Nästa, OK eller andra irritationsmoment.

Så använder du Ninite

1. Börja med att öppna valfri webbläsare. Gå därefter till ninite.com. Sajten är på engelska, men är mycket självförklarande och kan i princip användas även om du inte kan ett ord engelska.

Gå till Ninite.com - Hämta flera program samtidigt

2. Scrolla nedåt och kryssa för de program och appar du vill hämta och installera på din dator.

Kryssa för de appar och program du vill installera - Ninite

3. När du känner dig nöjd med dina val klickar du på Get Your Ninite längst ned under alla appar och program.

Hämta Ninite för att installera flera appar och program på en gång

4. En programfil innehållandes information om vilka program du vill installera skapas nu automatiskt. Spara filen på valfritt ställe och öppna den sedan.

Ninite - Spara fil med program och appar att installera

5. Nu är det bara att luta dig tillbaka och vänta medan alla dina valda program hämtas och installeras. Helt automatiskt!

Ninite - Laddar ner och installerar program och appar

Brukar du använda andra, liknande tjänster? Eller funderar du på något kring just Ninite? Dela med dig i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.