Installera flera program samtidigt med Ninite

0
2283
Hämta och installera flera program samtidigt med Ninite

Trött på att ladda ned och installera alla dina favoritprogram var för sig? Med hjälp av gratistjänsten Ninite kan du installera flera program samtidigt!

Att installera om Windows är numera inte någon särskilt långdragen process, rent tidsmässigt. Att däremot manuellt hämta och installera alla de program du som standard vill ha på din dator kan å andra sidan ta sin lilla tid. Känner du inte för att gå in på respektive hemsida för att hämta Spotify, WinRAR, Firefox, OpenOffice och alla bra nyttoprogram kan du istället låta webbtjänsten Ninite göra jobbet åt dig!

Vad är då Ninite?

Ninite är en webbaserad tjänst som låter dig välja vilka olika program du vill installera på din dator. Webbtjänsten skapar därefter ett litet program du enkelt laddar ner och startar. Programmet, som blir speciellt utformat beroende på vilka val av program du gjort, hämtar sedan dina valda program och installerar dem åt dig.

Programmen som hämtas är alltid den senaste versionen av respektive program och allehanda reklamprogram som brukar följa med vid de vanliga installationerna är helt borttagna. Installationen är även helt automatiskt. Du behöver således endast starta programmet och luta dig tillbaka medan alla program du valt hämtas och installeras. Inga trycka Nästa, OK eller andra irritationsmoment.

Så använder du Ninite

1. Börja med att öppna valfri webbläsare. Gå därefter till ninite.com. Sajten är på engelska, men är mycket självförklarande och kan i princip användas även om du inte kan ett ord engelska.

Gå till Ninite.com - Hämta flera program samtidigt

2. Scrolla nedåt och kryssa för de program och appar du vill hämta och installera på din dator.

Kryssa för de appar och program du vill installera - Ninite

3. När du känner dig nöjd med dina val klickar du på Get Your Ninite längst ned under alla appar och program.

Hämta Ninite för att installera flera appar och program på en gång

4. En programfil innehållandes information om vilka program du vill installera skapas nu automatiskt. Spara filen på valfritt ställe och öppna den sedan.

Ninite - Spara fil med program och appar att installera

5. Nu är det bara att luta dig tillbaka och vänta medan alla dina valda program hämtas och installeras. Helt automatiskt!

Ninite - Laddar ner och installerar program och appar

Brukar du använda andra, liknande tjänster? Eller funderar du på något kring just Ninite? Dela med dig i kommentarerna!

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here