Behåll samma ljusstyrka med och utan laddare på MacBook

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Energibesparing i all ära. Men ibland vill man inte att bakgrundsljuset på skärmen ska justeras åt det mörkare hållet när laddaren rycks ut från ens MacBook-dator. Så hittar du inställningen!

Grundtanken med att skärmen dimmas något och blir mörkare i syfte att spara ström när man kopplar bort laddaren från sin MacBook är givetvis kanonbra. Likväl som att det är trevligt att skärmen lyser upp lite extra så snart laddaren pluggas in igen.

Ibland är det dock önskvärt att låta skärmens bakgrundsbelysning vara konstant. Oavsett inpluggad laddare eller inte. Något som givetvis går att åstadkomma genom att trycka på knapparna på tangentbordet avsedda att justera just skärmens ljusstyrka. Men faktum är att det går att koppla bort strömsparfunktionen i fråga helt och hållet, om man så vill.

Behåll samma ljusstyrka på batteridrift (MacBook)

Inställningen för att låta eller inte låta datorn dämpa skärmens belysning fungerar på samma sätt oavsett macOS-version. Däremot hittas den på lite olika platser beroende om du använder en nyare eller lite äldre MacBook-dator.

För nyare Macbook-datorer

  1. Om du har en relativt ny MacBook-dator hittar du inställningen genom att navigera till Äpplet (högst upp till vänster) följt av Systeminställningar > Bildskärmar > Avancerat.

Bildskärmar - Avancerat - Samma ljusstyrka - Laddare - MacBook - Apple

  1. Klicka sedan ur alternativet Dämpa skärmen något under batteridrift.

Dämpa skärmens belysning något - Batteri - MacBook

För äldre Macbook-datorer

  1. Om din MacBook-dator har en äldre version av macOS finns inställningen istället under Äpplet (högst upp till vänster) följt av Systeminställningar > Strömsparare.
  2. Välj därefter Batteri-fliken högst upp och klicka ur alternativet Dämpa skärmen något under batteridrift.

Stöter du på frågor eller funderingar går det alldeles utmärkt att dela med dig av dem i kommentarerna nedanför. Så ska jag göra mitt bästa för att hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.