Öppna valfri webbsida i en ny flik i Microsoft Edge

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Microsoft Edge blir bättre och bättre för varje år. Men ibland är webbläsaren irriterande ologisk och låst. Som t.ex. när man vill att en viss sida automatiskt öppnas med en ny flik.

Jag skulle inte säga att någon webbläsare är helt perfekt på alla sätt. Microsofts Edge är verkligen inget undantag och trots att den kontinuerligt förbättras är den långt ifrån lättarbetat. En del saker går till och med inte ens att göra utan att använda ett tillägg (en plugin). T.ex. en så banal funktion som att själva få välja vilken webbsida (t.ex. Google, mest bara för att retas) som automatiskt ska öppnas när man öppnar en ny flik.

Välj vilken webbsida som ska öppnas med en ny flik i Microsoft Edge

Tack och lov finns det som sagt ett gäng tillägg som tillåter oss komma runt denna extremt trista begränsning. I denna guide kommer jag använda min personliga favorit, kallad Custom New Tab för att lösa problemet. Det finns andra tillägg som gör ungefär samma sak. Men just Custom New Tab är både väldigt enkelt och framförallt litet sett till filstorleken.

  1. Vi börjar med att starta Microsoft Edge och klickar på de tre prickarna högst upp till höger. Varpå vi väljer Tillägg (och i vissa fall Hantera tillägg).

Microsoft Edge - Webbsida i ny flik

  1. Vi klickar därefter på Skaffa tillägg för Microsoft Edge i menyn till vänster, varpå Edge-tilläggsbutiken öppnas.

Microsoft Edge - Tillägg - Ny flik - Google

  1. Här skriver vi Custom New Tab i sökrutan högst upp till vänster och klickar på Hämta följt av Lägg till tillägg, för att installera tillägget.

Edge - Custom New Tab - Vilken sajt som helst

  1. Efter som Edge verkligen inte vill att vi ska öppna vilken sida som helst i en ny flik blockeras det nya tillägget direkt. (Egentligen är det av säkerhetsskäl och bra sådana också då virus och andra otrevligheter som öppnar nya flikar automatiskt är extremt irriterande, men i detta fall är tillägget givetvis helt ofarligt.)

Microsoft Edge - Tillägg blockerat

  1. För att aktivera vårt nya tillägg navigerar vi återigen till de tre prickarna följt av Tillägg och Hantera tillägg. Varpå vi aktiverar tillägget med reglaget till höger.

Edge - Aktivera tillägg

  1. Avslutningsvis klickar vi på Information direkt under tilläggets beskrivning och därefter Alternativ för tillägg.

Microsoft Edge - Alternativ för tillägg

  1. Vi får här möjlighet att fylla i vilken webbsida vi önskar ska öppnas tillsammans med varje ny flik. Efter ett klick på Save är sedan detta löjliga problem ur världen. Skärpning Microsoft, bättre kan ni.

Ny flik - Valfri sida - Microsoft Edge

Får du det inte att fungera eller stöter du på några andra problem? Dela gärna med dig av dina funderingar i kommentarerna nedanför så ska jag göra mitt bästa för att hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.