Återskapa Word-dokument som inte sparats

Stängdes Word av innan du hann spara? Ingen fara! Som standard sparar Word automatiskt ditt arbete då och då. Så får du tillbaka dina o-sparade dokument!

Att Microsoft Word ibland stängs av utan att man hinner spara sitt dokument är inte ovanligt. Ibland vill datorn installera en mängd viktiga uppdateringar och tycker då det är dags att starta om och bara avsluta allt som är öppet. Ibland kanske du helt enkelt råkar stänga ditt viktiga dokument utan att spara.

Tack och lov sparar dock Word som standard dina öppna dokument automatiskt, vanligtvis var tionde minut. Läs vidare för att se hur du öppnar dessa autosparade dokument! I bilderna nedan använder vi oss av Microsoft Word 2013, men processen är likvärdig även i tidigare versioner av Word.

Återställ ej sparade Word-dokument

1. Börja med att starta Word. När start-rutan visar sig klickar du på Öppna andra dokument, längst ned i vänstra hörnet.

Word 2013 - Öppna andra dokument

2. Scrolla nu nedåt i listan av de senast öppna dokumenten. Längst ned i botten uppenbarar sig en knapp vid namn Återställ ej sparade dokument. Klicka på denna.

Word 2013 - Återställ ej sparade dokument

3. Ett nytt fönster öppnas nu. Här finns alla dokument som Word sparat automatiskt och som aldrig sparats genom att välja Arkiv följt av Spara (som). Så snart du hittat din icke-sparade fil markerar du den och klickar på Öppna, längst ned till höger i fönstret.

Finns inte ditt dokument här kan det tyvärr vara så illa att det är förlorat, då det troligen inte alls hunnit sparas. Det kan även vara så att du inte har autospara-funktionen i Word aktiverad. Om du vill dubbelkolla detta läser du vidare under nästa stycke.

Word 2013 - Öppna dokument som inte sparats

4. Förhoppningsvis öppnas nu ditt valda dokument utan problem. Klicka därefter på Spara som, högst upp i fönstret, för att spara dokumentet på valfri plats.

Återställ ej sparat dokument - Word 2013

Ändra autospara-inställningarna i Microsoft Word

Om du vill se efter vilka inställningar du har Word inställt på när det gäller autospara-funktionen är detta lätt gjort. I inställningsmenyn för funktionen kan du också ändra intervallen på hur ofta Word automatiskt sparar ditt arbete.

1. Börja med att öppna valfritt Word-dokument. Klicka därefter på Arkiv, högst upp till vänster i programfönstret.

Word - Ändra auto-spar-inställningar

2. Klicka sedan på Alternativ, längst ned till vänster i fönstret.

Word 2013 - Alternativ - Ändra autostart-inställningar

3. Välj nu fliken Spara i menyn till vänster. Under det första stycket vid namn Spara dokument hittar du sedan alla inställningar både för hur ofta Word ska autospara dina dokument samt om du ens vill att osparade dokument automatiskt ska sparas över huvud taget.

Word - Inställningar för autospara - Avancerat

Har du några problem med att få autospara-funktionen att fungera? Eller har du några andra funderingar kring autospar i Word? Kommentera gärna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

7 kommentarer

 1. TACK GODE GUD. HÖLL PÅ ATT RYCKA AV MIG HÅRET MEN SEN FLADDRADE EN FJÄRIL FÖRBI FÖNSTRET SOM ETT TECKEN. JAG GOOGLADE OCH JAG HITTADE DETTA. TAAACK

  • Hej! Testa detta (YouTube-video). Återkom om det inte fungerar så letar vi vidare efter alternativ!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 2. jag gjorde ett arbete för två veckor sedan och de sparades inte. de ligger inte på återställ osparade filer. har ni något tips vad man kan göra eller är det helt borta?

  • Hej, det verkar ju dessvärre som att Word inte lyckas återskapa det i alla fall :-/ Kanske en ren chansning, men du skulle ju kunna testa att söka igenom datorn med ett återställningsprogram (t.ex. Revuca) och se om något hittas. Vi har en guide kring detta, du hittar den här. Värt ett försök åtminstone :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

 3. TACK Så JÄTTEMYCKET! Trodde jag hade sparat en jobbansökan som jag jobbade på hela dagen igår, men kom på när jag startade datorn idag att jag inte hade gjort det. Filen var helt borta och fanns inte att återskapa. Men Diskdigger hittade dokumentet! Jag kan verkligen inte tacka er nog!

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Sonos lanserar uppdaterad Beam med stöd för Dolby Atmos

Sonos snyggaste soundbar får i dagarna en uppgradering innehållandes både ny hårdvara, fler högtalare och bättre stöd för nya ljudformat.

Starta macOS Recovery i Mac-datorer med M1-chippet

Apples M1-chip fungerar ganska annorlunda jämfört med de tidigare Intel-baserade Mac-datorerna. Så pass olika att till och med proceduren för att ta sig in i macOS Recovery skiljer sig åt.

Radera bara en siffra i miniräknaren på iPhone

Visst är det irriterande när man efter en lång uträkning knappar in en siffra fel i Kalkylatorn på iPhone och behöver börja om från början? Åtminstone var det irriterande innan du läste det här.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend