Är du trött på dagens moderniteter och helt enkelt känner att det var bättre förr? Nu kan du köra Windows 95 som ett program direkt på din PC-, Mac- eller Linux-dator!

Windows 95 lanserades (föga förvånande) 1995 och blev snabbt ett mycket populärt operativsystem. Succén tillskrevs framförallt de ändringar som gjorts för att göra operativsystemet mer användarvänligt. En av de största nyheterna var att Programhanteraren från Windows 3.x hade plockats bort till förmån för den (då) nya uppfinningen kallad Startmenyn.


För oss som var någorlunda halvvuxna kring 1995 frambringar de klassiska ikonerna och den kantiga grafiken många härliga minnen. Därför är det riktigt kul att en entusiast och utvecklare vid namn Felix Rieseberg knåpat ihop en app (eller ett program kanske vi ska säga eftersom vi talar om 1995) som låter oss köra Windows 95 direkt i Windows, macOS och Linux.

Själva programmet är inte större än 150 MB och finns att ladda ned helt gratis från GitHub. Om du bara skulle vilja testa Windows 95 en snabbis och inte installera något på datorn rekommenderar vi att du klickar på Standalone, 64-bit under Downloads for Windows. Alternativt Standalone under Downloads for macOS om du använder en Mac-dator nu för tiden. Använder du Linux antar jag att du själv redan vet exakt hur du ska göra ;-)

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here