Installera Windows 11 utan en nätverksuppkoppling

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.

En av de sämre sakerna med Windows 11 är att det krävs en nätversuppkoppling för att ens kunna installera det. Fast som med det mesta går detta krav att komma runt, om man vet hur man gör.

Att installera Windows 10 utan internetuppkoppling har aldrig varit något problem. Inte heller Windows 11 till en början. I och med senare uppdateringar har Microsoft däremot valt att inaktivera detta alternativ i installationen av operativsystemet. Något som tvingar användaren att både ansluta till ett trådlöst nätverk samt också logga in med ett Microsoft-konto för att ens kunna slutföra installationen.

Genom att knappa in en kort rad kod under installationen går det dock att återigen få fram möjligheten att hoppa över nätverkskravet. Något som också gör det möjligt att skapa ett lokal användarkonto istället för att behöva logga in med ett Microsoft-konto.

Installera Windows 11 utan nätverksuppkoppling och skapa ett lokalt användarkonto

Jag kommer inte gå igenom hela installationsprocessen för Windows 11 här (detta kommer i en senare artikel). Utan fokus ligger på att ta oss förbi just nätverkskravet under installationen.

  1. När vi nått nedanstående del av installationsprocessen finns det i vanliga fall inte mycket mer att göra än att koppla upp datorn mot ett nätverk (Wi-Fi eller kabel). Om vi däremot trycker ned knapparna Shift + F10 dyker en kommandoprompt upp på skärmen.

Windows 11 - Inget Internet

  1. Vi klickar en gång på kommandopromt-fönstret och skriver in nedanstående kodsnutt följt av att tryck på Enter-knappen på tangentbordet. Om du inte lyckas göra ett bakåtvänt snedstreck (\) brukar detta skrivas genom att hålla ned den högra Alt-tangenten (Alt Gr) och samtidigt trycka på teckentangenten till höger om noll-tangenten (0).
oobe\bypassnro

Windows 11 - oobe bypassnro

  1. Installationen kommer nu starta om från början. Tyvärr betyder detta att vi måste stega oss genom skärmarna med tangentbordslayout och region ytterligare en gång.
  2. Väl framme på nätverksskärmen har däremot ett nytt alternativ dykt upp bredvid den gråmarkerade Nästa-knappen, nämligen ”Jag har inte Internet”.

Windows 11 - Jag har inte Internet

  1. Vi klickar på ”Jag har inte Internet” och fortsätter genom att välja alternativet ”Fortsätt med begränsad konfiguration”.

Windows 11 - Begränsad konfiguration

  1. Efter detta belönas vi inte bara med att slippa ansluta oss till ett nätverk. Vi får också möjlighet att skapa ett lokalt användarkonto för vår dator.

Windows 11 - Skapa ett lokalt användarkonto

  1. Så snart vi valt detaljerna för vårt användarkonto är det sedan bara att slutföra installationen precis som vanligt. Men utan uppkoppling mot Internet, vilket som en bonus också gör att vi slipper Microsofts tvåhundrafemtio olika merförsäljningsförslag till tjänster som annars packas på oss under installationen. Härligt!

Får du det inte att fungera eller stöter du på några andra problem? Dela gärna med dig av tankarna i kommentarerna nedanför så ska jag göra mitt bästa för att hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.

Sonos Roam startar inte alls – Så fixar du det!

Sonos Roam är en hyfsat trevlig, liten högtalare. När den fungerar som den ska. Om den däremot inte gör det och inte vill starta överhuvud taget kan du testa följande för att förhoppningsvis kunna använda den igen.

Test: JBL Live 770NC – Vettiga over-ear-hörlurar för vardagen

Räcker det med ungefär 2000 kr för att få sig ett par vettiga over-ear-hörlurar med okej brusreducering och bra batteritid? Jo, men typ. Men det varierar definitivt med vilka krav du har på ljudet.

Fixa en Joy-Con-knapp som inte fungerar ordentligt

Behöver du trycka ned någon av knapparna på dina Joy-Con-kontroller hela vägen till botten för att knappen överhuvudtaget ska reagera? Irriterande, men förhoppningsvis lätt fixat!

PlayStation 4 visar bara en svart skärm – Så löser du det!

Startade du precis din PS4 men blev minst sagt besviken när ingen bild syntes på skärmen? Här är de vanligaste anledningarna - och lösningarna - till att en PlayStation 4-konsol inte visar någon bild.