Snabbguide: The Crew 2 (och andra Ubisoft-spel) startar inte i Epic Games Launcher

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.

Nyss investerat i och laddat ned The Crew 2 (eller annat Ubisoft-spel) via Epic Games Store men bittert konstaterat att spelet inte startar över huvud taget? Så ordnar du det!

Ovanstående verkar, enligt Internet, vara ett ganska vanligt problem. Med en tack och lov någorlunda enkel lösning. ”Problemet” stavas Ubisoft (alltså utgivaren av The Crew 2) och det faktum att de har sin egen spelklient vid namn Ubisoft Connect (tidigare, och ibland fortfarande, Uplay).

När du köper The Crew 2 och många andra spel (t.ex. Watch Dogs) via Epic Games Store går dessa ibland inte att starta av anledningen att de behöver en uppdatering. En uppdatering som endast går att hämta via Ubisoft Connect. Har inte uppdateringen hämtats resulterar det således i att spelet inte startar alls. Allt som händer är när man försöker starta spelet är istället att Launch-texten ändras till Running för att direkt återgå till Launch. Alltså ingenting.

Lösningen är tvådelad och består dels av att koppla sitt Epic Games-konto till sitt Ubisoft Connect-konto samt att uppdatera spelet i fråga via Ubisoft Connect-klienten. Då kör vi igång!

* Notera att nedanstående tillvägagångssätt garanterat inte är lösningen alla gånger ett spel inte startar via Epic Games Launcher, däremot löste det problemet i mitt fall.

Koppla Ubisoft och Epic Games (om du inte redan gjort det)

  1. Försök att starta spelet i fråga. Det bör stå Ubisoft Login Required under spelets namn.
  2. En ruta ska här dyka upp där du ombeds koppla ihop ditt Epic Games-konto med ett konto från Ubisoft (du behöver inte ha något sådant konto ännu).
  3. Klicka på Link Account och följ instruktionerna. Om du redan har ett Ubisoft Connect-konto loggar du in med detta. Annars väljer du New Member och skapar ett nytt konto med en valfri e-post-adress.

Skulle inloggningssidan för Ubisoft-kontot inte öppnas korrekt (eller alls) kan du behöva göra följande (i Windows 10): Klicka på Sök-symbolen bredvid Start-menyn och skriv ”Standardappar”. Tryck Enter. Scrolla nedåt tills du kommer till Webbläsare. Klicka på det alternativet och välj vilken webbläsare som helst utom förutom Edge (förslagsvis Chrome). Repetera därefter processen ovan.

Installera de senaste uppdateringarna via Ubisoft Connect

  1. Forsätt sedan genom att ladda ned och installera Ubisoft Connect-appen till din dator. Du hittar den här. Klicka på Ladda ned för PC, högst upp i det högra hörnet. Installera appen utan att ändra några inställningar.
  2. Starta nu Ubisoft Connect och logga in med dina uppgifter. Du bör se ditt spel under Games Library.
  3. För att slippa ladda ned hela spelet igen (ja, det kan faktiskt bli så illa) klickar du på Locate installed game (under Download). Leta därefter upp den faktiska installationsmappen för spelet och klicka på OK. Vanligtvis är denna C:\Program Files\Epic Games\*namn på spelet*.
  4. Ubisoft Connect kontrollerar nu automtiskt att alla filer finns på plats varpå du bör få ett meddelande om att en uppdatering behöver laddas ned för att spelet i fråga ska gå att starta. Välj att ladda ned uppdateringen och låt den slutföras och installeras.
  5. Tyvärr kan dessa uppdateringar ibland vara rent av galet stora. I fallet med The Crew 2 var uppdateringen nästan lika stor som själva spelet.
  6. När allt är uppdaterat och klart kan du stänga Ubisoft Connect och förhoppningsvis startar nu spelet som det ska direkt från Epic Games Launcher.

Stöter du på problem eller har andra frågor är du självfallet välkommen att dela med dig av dina funderingar i kommentarerna här nedanför.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.

Installera Windows 11 utan en nätverksuppkoppling

En av de sämre sakerna med Windows 11 är att det krävs en nätversuppkoppling för att ens kunna installera det. Fast som med det mesta går detta krav att komma runt, om man vet hur man gör.

Sonos Roam startar inte alls – Så fixar du det!

Sonos Roam är en hyfsat trevlig, liten högtalare. När den fungerar som den ska. Om den däremot inte gör det och inte vill starta överhuvud taget kan du testa följande för att förhoppningsvis kunna använda den igen.

Test: JBL Live 770NC – Vettiga over-ear-hörlurar för vardagen

Räcker det med ungefär 2000 kr för att få sig ett par vettiga over-ear-hörlurar med okej brusreducering och bra batteritid? Jo, men typ. Men det varierar definitivt med vilka krav du har på ljudet.

Fixa en Joy-Con-knapp som inte fungerar ordentligt

Behöver du trycka ned någon av knapparna på dina Joy-Con-kontroller hela vägen till botten för att knappen överhuvudtaget ska reagera? Irriterande, men förhoppningsvis lätt fixat!