Snabbguide: The Crew 2 (och andra Ubisoft-spel) startar inte i Epic Games Launcher

Typ Watch Dogs, Assassin's Creed, Immortals: Fenyx Rising, Prince of Persia m.fl.

Nyss investerat i och laddat ned The Crew 2 (eller annat Ubisoft-spel) via Epic Games Store men bittert konstaterat att spelet inte startar över huvud taget? Så ordnar du det!

Ovanstående verkar, enligt Internet, vara ett ganska vanligt problem. Med en tack och lov någorlunda enkel lösning. ”Problemet” stavas Ubisoft (alltså utgivaren av The Crew 2) och det faktum att de har sin egen spelklient vid namn Ubisoft Connect (tidigare, och ibland fortfarande, Uplay).

När du köper The Crew 2 och många andra spel (t.ex. Watch Dogs) via Epic Games Store går dessa ibland inte att starta av anledningen att de behöver en uppdatering. En uppdatering som endast går att hämta via Ubisoft Connect. Har inte uppdateringen hämtats resulterar det således i att spelet inte startar alls. Allt som händer är när man försöker starta spelet är istället att Launch-texten ändras till Running för att direkt återgå till Launch. Alltså ingenting.

Lösningen är tvådelad och består dels av att koppla sitt Epic Games-konto till sitt Ubisoft Connect-konto samt att uppdatera spelet i fråga via Ubisoft Connect-klienten. Då kör vi igång!

* Notera att nedanstående tillvägagångssätt garanterat inte är lösningen alla gånger ett spel inte startar via Epic Games Launcher, däremot löste det problemet i mitt fall.

Koppla Ubisoft och Epic Games (om du inte redan gjort det)

  1. Försök att starta spelet i fråga. Det bör stå Ubisoft Login Required under spelets namn.
  2. En ruta ska här dyka upp där du ombeds koppla ihop ditt Epic Games-konto med ett konto från Ubisoft (du behöver inte ha något sådant konto ännu).
  3. Klicka på Link Account och följ instruktionerna. Om du redan har ett Ubisoft Connect-konto loggar du in med detta. Annars väljer du New Member och skapar ett nytt konto med en valfri e-post-adress.

Skulle inloggningssidan för Ubisoft-kontot inte öppnas korrekt (eller alls) kan du behöva göra följande (i Windows 10): Klicka på Sök-symbolen bredvid Start-menyn och skriv ”Standardappar”. Tryck Enter. Scrolla nedåt tills du kommer till Webbläsare. Klicka på det alternativet och välj vilken webbläsare som helst utom förutom Edge (förslagsvis Chrome). Repetera därefter processen ovan.

Installera de senaste uppdateringarna via Ubisoft Connect

  1. Forsätt sedan genom att ladda ned och installera Ubisoft Connect-appen till din dator. Du hittar den här. Klicka på Ladda ned för PC, högst upp i det högra hörnet. Installera appen utan att ändra några inställningar.
  2. Starta nu Ubisoft Connect och logga in med dina uppgifter. Du bör se ditt spel under Games Library.
  3. För att slippa ladda ned hela spelet igen (ja, det kan faktiskt bli så illa) klickar du på Locate installed game (under Download). Leta därefter upp den faktiska installationsmappen för spelet och klicka på OK. Vanligtvis är denna C:\Program Files\Epic Games\*namn på spelet*.
  4. Ubisoft Connect kontrollerar nu automtiskt att alla filer finns på plats varpå du bör få ett meddelande om att en uppdatering behöver laddas ned för att spelet i fråga ska gå att starta. Välj att ladda ned uppdateringen och låt den slutföras och installeras.
  5. Tyvärr kan dessa uppdateringar ibland vara rent av galet stora. I fallet med The Crew 2 var uppdateringen nästan lika stor som själva spelet.
  6. När allt är uppdaterat och klart kan du stänga Ubisoft Connect och förhoppningsvis startar nu spelet som det ska direkt från Epic Games Launcher.

Stöter du på problem eller har andra frågor är du självfallet välkommen att dela med dig av dina funderingar i kommentarerna här nedanför.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Test: EPOS B20 – En vågad streaming-mikrofon

Behövs det verkligen fler alternativ i kategorin USB-mikrofoner för PC, Mac och PS4 för ungefär 2000 kr? Självklart! Hur står sig nygamla EPOS kandidat jämfört med konkurrensen?

Sortera ut och ta bort skärmavbilder på iPhone och iPad

Är du också jättebra på att ta skärmavbilder men superdålig på att radera dem? Så enkelt tar du bort samtliga skärmdumpar på iPhone och iPad.

Test: Samsung Galaxy A21s – Prisvärd eller bara billig?

Galaxy A21s är Samsungs just nu billigaste smartphone. Därför tänkte jag att det vore intressant att se vad man faktiskt får i smartphone-väg för ungefär 1700 kr.

Få din Android-telefon att sluta vända selfies åt ”rätt håll”

Som standard spegelvänder många (men inte alla) Android-telefoner bilder som tas med den främre kameran jämfört med det man själv ser på skärmen när bilden tas. Så ändrar du inställningen!

Spegelvänd bilder, filmer och selfies på iPhone

Alla bilder som tas med den främre kameran på iPhone spegelvänds automatiskt jämfört med det du ser på skärmen. Men det går att sätta stopp för det beteendet. Så gör du!

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend