Snabbguide: The Crew 2 (och andra Ubisoft-spel) startar inte i Epic Games Launcher

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Nyss investerat i och laddat ned The Crew 2 (eller annat Ubisoft-spel) via Epic Games Store men bittert konstaterat att spelet inte startar över huvud taget? Så ordnar du det!

Ovanstående verkar, enligt Internet, vara ett ganska vanligt problem. Med en tack och lov någorlunda enkel lösning. ”Problemet” stavas Ubisoft (alltså utgivaren av The Crew 2) och det faktum att de har sin egen spelklient vid namn Ubisoft Connect (tidigare, och ibland fortfarande, Uplay).

När du köper The Crew 2 och många andra spel (t.ex. Watch Dogs) via Epic Games Store går dessa ibland inte att starta av anledningen att de behöver en uppdatering. En uppdatering som endast går att hämta via Ubisoft Connect. Har inte uppdateringen hämtats resulterar det således i att spelet inte startar alls. Allt som händer är när man försöker starta spelet är istället att Launch-texten ändras till Running för att direkt återgå till Launch. Alltså ingenting.

Lösningen är tvådelad och består dels av att koppla sitt Epic Games-konto till sitt Ubisoft Connect-konto samt att uppdatera spelet i fråga via Ubisoft Connect-klienten. Då kör vi igång!

* Notera att nedanstående tillvägagångssätt garanterat inte är lösningen alla gånger ett spel inte startar via Epic Games Launcher, däremot löste det problemet i mitt fall.

Koppla Ubisoft och Epic Games (om du inte redan gjort det)

  1. Försök att starta spelet i fråga. Det bör stå Ubisoft Login Required under spelets namn.
  2. En ruta ska här dyka upp där du ombeds koppla ihop ditt Epic Games-konto med ett konto från Ubisoft (du behöver inte ha något sådant konto ännu).
  3. Klicka på Link Account och följ instruktionerna. Om du redan har ett Ubisoft Connect-konto loggar du in med detta. Annars väljer du New Member och skapar ett nytt konto med en valfri e-post-adress.

Skulle inloggningssidan för Ubisoft-kontot inte öppnas korrekt (eller alls) kan du behöva göra följande (i Windows 10): Klicka på Sök-symbolen bredvid Start-menyn och skriv ”Standardappar”. Tryck Enter. Scrolla nedåt tills du kommer till Webbläsare. Klicka på det alternativet och välj vilken webbläsare som helst utom förutom Edge (förslagsvis Chrome). Repetera därefter processen ovan.

Installera de senaste uppdateringarna via Ubisoft Connect

  1. Forsätt sedan genom att ladda ned och installera Ubisoft Connect-appen till din dator. Du hittar den här. Klicka på Ladda ned för PC, högst upp i det högra hörnet. Installera appen utan att ändra några inställningar.
  2. Starta nu Ubisoft Connect och logga in med dina uppgifter. Du bör se ditt spel under Games Library.
  3. För att slippa ladda ned hela spelet igen (ja, det kan faktiskt bli så illa) klickar du på Locate installed game (under Download). Leta därefter upp den faktiska installationsmappen för spelet och klicka på OK. Vanligtvis är denna C:\Program Files\Epic Games\*namn på spelet*.
  4. Ubisoft Connect kontrollerar nu automtiskt att alla filer finns på plats varpå du bör få ett meddelande om att en uppdatering behöver laddas ned för att spelet i fråga ska gå att starta. Välj att ladda ned uppdateringen och låt den slutföras och installeras.
  5. Tyvärr kan dessa uppdateringar ibland vara rent av galet stora. I fallet med The Crew 2 var uppdateringen nästan lika stor som själva spelet.
  6. När allt är uppdaterat och klart kan du stänga Ubisoft Connect och förhoppningsvis startar nu spelet som det ska direkt från Epic Games Launcher.

Stöter du på problem eller har andra frågor är du självfallet välkommen att dela med dig av dina funderingar i kommentarerna här nedanför.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ställ en fråga »

Det senaste

Du kanske också gillar

Var sparas Minecraft-världar på PC och Mac?

Att hitta till Minecraft-mappen där spelfiler, moddar och världar sparas är långt ifrån både logiskt och enkelt. Så lokaliserar du mappen i Windows och macOS!

Återskapa en försvunnen Minecraft-värld (Java Edition)

Trots ett helt gäng år på nacken är Minecraft fortfarande extremt populärt. Något som däremot inte är populärt är när ens världar plötsligt försvinner från spelet.

Så pausar du en nedladdning på PlayStation 4

Att ladda ner spel och appar på PS4 är ganska smidigt. Att lokalisera platsen där alla aktiva nedladdningar samlas är inte riktigt lika självklart.

Xbox One visar ingen bild – Så återställer du upplösningen

Att justera upplösningen för att rätta till felet att Xbox One inte visar någon bild är inte helt enkelt när den inte visar någon bild. Att återställa upplösningen brukar lösa problemet!

Spela Fortnite på iPhone och iPad via GeForce Now

Nu går det äntligen att, med lite tur, spela Fortnite på iPhone och iPad igen. Så gör du för att komma igång och streama spelet via Nvidias tjänst GeForce Now. Helt gratis!
Send this to a friend