Begränsa hastigheten för nedladdningar i Epic Games Launcher

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Stjäl dina barn, syskon eller föräldrar (!) all bandbredd för att uppdatera Fortnite eller ladda ned ett gäng stora spel från Epic Games Store? Så begränsar du hastigheten för nedladdningarna – så andra också kan använda Internet.

I regel går det, rent hastighetsmässigt, ganska snabbt att hämta spel köpta via Epic Games Launcher/Store. Klienten (själva programmet) har däremot en tendens att roffa åt sig all bandbredd den kan komma åt. Något som gör att övriga personer i hushållet ibland knappt kan använda Internet över huvud taget så länge ett spel laddas ned.

Smidigt nog finns det en inbyggd funktion i Epic Games Launcher som gör det möjligt att begränsa hastigheten för spel som laddas ned. Så gör du för att använda den!

Sätt en maximal nedladdningshastighet i Epic Games Launcher

1. Börja med att öppna Epic Games Launcher och klicka på Settings, längst ned till vänster (inte Downloads, som man lätt skulle kunna tro).

Epic Games - Settings - Nedladdningar - Hastighet - Begränsa2. Scrolla en bit nedåt i listan och kryssa för Throttle Downloads under rubriken Preferences.

Epic Games - Throttle Downloads - Nedladdning stryp3. Precis under Throttle Downloads dyker nu en ruta upp. Det är i denna du fyller i vilken du vill ska vara den maximala hastigheten Epic Games Launcher får hämta spel och annat innehåll med. Siffran som fylls i ska vara i KB (kilobyte). Där 1000 KB (kilobyte) motsvarar en MB (megabyte). Är du inte riktigt säker på vad du ska fylla i här så läs gärna vidare!

Epic Games Launcher - Throttle - Begränsa hastighet

4. Är du osäker på vilken siffra du ska fylla i är det troligen bäst att börja med att ta reda på hur mycket bandbredd nedladdningarna använder i vanliga fall. Det snabbaste sättet att göra detta är att starta valfri nedladdning av ett spel. Ta därefter en titt under rubriken Downloads (1) och på siffran i slutet av Download (2).

Epic Games Launcher - Se nedladdningshastighetI fallet ovan pendlar den maximala nedladdningshastigheten mellan 5 och 6 MB/s (megabyte/s). Översatt till KB (kilobyte) blir detta 5000-6000 KB/s. En vettig siffra att fylla i skulle i detta fall vara kanske 3000 KB (kilobyte). Vilket då lämnar mellan 2-3 MB (megabyte) till andra användare på nätverket.

Har du koll på din nedladdningshastighet redan från början går det självfallet också att räkna ut vilken siffra som ska fyllas i utifrån den. Är t.ex. din uppkopplingshastighet för nedladdningar 50Mbit/s (megabit, inte byte) behöver du dela den med 8 för att få fram den maximala nedladdningshastigheten i MB (megabyte). Vilket då skulle bli 50/8 = 6,25 MB/s (megabyte/s). Räknat i KB (kilobyte) blir då den maximala nedladdningshastigheten cirka 6250 KB/s.

Svårare än så är det inte att begränsa nedladdningarna i Epic Games Launcher. Det enda riktigt knepiga är egentligen att hålla koll på skillnaderna mellan megabyte, megabit och kilobyte. Känns något oklart är det bara fråga på i kommentarerna här nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ställ en fråga »

Det senaste

Du kanske också gillar

Var sparas Minecraft-världar på PC och Mac?

Att hitta till Minecraft-mappen där spelfiler, moddar och världar sparas är långt ifrån både logiskt och enkelt. Så lokaliserar du mappen i Windows och macOS!

Återskapa en försvunnen Minecraft-värld (Java Edition)

Trots ett helt gäng år på nacken är Minecraft fortfarande extremt populärt. Något som däremot inte är populärt är när ens världar plötsligt försvinner från spelet.

Så pausar du en nedladdning på PlayStation 4

Att ladda ner spel och appar på PS4 är ganska smidigt. Att lokalisera platsen där alla aktiva nedladdningar samlas är inte riktigt lika självklart.

Xbox One visar ingen bild – Så återställer du upplösningen

Att justera upplösningen för att rätta till felet att Xbox One inte visar någon bild är inte helt enkelt när den inte visar någon bild. Att återställa upplösningen brukar lösa problemet!

Spela Fortnite på iPhone och iPad via GeForce Now

Nu går det äntligen att, med lite tur, spela Fortnite på iPhone och iPad igen. Så gör du för att komma igång och streama spelet via Nvidias tjänst GeForce Now. Helt gratis!
Send this to a friend