Begränsa hastigheten för nedladdningar i Epic Games Launcher

...eller låt bli om du verkligen vill ha ditt spel snabbt.

Stjäl dina barn, syskon eller föräldrar (!) all bandbredd för att uppdatera Fortnite eller ladda ned ett gäng stora spel från Epic Games Store? Så begränsar du hastigheten för nedladdningarna – så andra också kan använda Internet.

I regel går det, rent hastighetsmässigt, ganska snabbt att hämta spel köpta via Epic Games Launcher/Store. Klienten (själva programmet) har däremot en tendens att roffa åt sig all bandbredd den kan komma åt. Något som gör att övriga personer i hushållet ibland knappt kan använda Internet över huvud taget så länge ett spel laddas ned.

Smidigt nog finns det en inbyggd funktion i Epic Games Launcher som gör det möjligt att begränsa hastigheten för spel som laddas ned. Så gör du för att använda den!

Sätt en maximal nedladdningshastighet i Epic Games Launcher

1. Börja med att öppna Epic Games Launcher och klicka på Settings, längst ned till vänster (inte Downloads, som man lätt skulle kunna tro).

Epic Games - Settings - Nedladdningar - Hastighet - Begränsa2. Scrolla en bit nedåt i listan och kryssa för Throttle Downloads under rubriken Preferences.

Epic Games - Throttle Downloads - Nedladdning stryp3. Precis under Throttle Downloads dyker nu en ruta upp. Det är i denna du fyller i vilken du vill ska vara den maximala hastigheten Epic Games Launcher får hämta spel och annat innehåll med. Siffran som fylls i ska vara i KB (kilobyte). Där 1000 KB (kilobyte) motsvarar en MB (megabyte). Är du inte riktigt säker på vad du ska fylla i här så läs gärna vidare!

Epic Games Launcher - Throttle - Begränsa hastighet

4. Är du osäker på vilken siffra du ska fylla i är det troligen bäst att börja med att ta reda på hur mycket bandbredd nedladdningarna använder i vanliga fall. Det snabbaste sättet att göra detta är att starta valfri nedladdning av ett spel. Ta därefter en titt under rubriken Downloads (1) och på siffran i slutet av Download (2).

Epic Games Launcher - Se nedladdningshastighetI fallet ovan pendlar den maximala nedladdningshastigheten mellan 5 och 6 MB/s (megabyte/s). Översatt till KB (kilobyte) blir detta 5000-6000 KB/s. En vettig siffra att fylla i skulle i detta fall vara kanske 3000 KB (kilobyte). Vilket då lämnar mellan 2-3 MB (megabyte) till andra användare på nätverket.

Har du koll på din nedladdningshastighet redan från början går det självfallet också att räkna ut vilken siffra som ska fyllas i utifrån den. Är t.ex. din uppkopplingshastighet för nedladdningar 50Mbit/s (megabit, inte byte) behöver du dela den med 8 för att få fram den maximala nedladdningshastigheten i MB (megabyte). Vilket då skulle bli 50/8 = 6,25 MB/s (megabyte/s). Räknat i KB (kilobyte) blir då den maximala nedladdningshastigheten cirka 6250 KB/s.

Svårare än så är det inte att begränsa nedladdningarna i Epic Games Launcher. Det enda riktigt knepiga är egentligen att hålla koll på skillnaderna mellan megabyte, megabit och kilobyte. Känns något oklart är det bara fråga på i kommentarerna här nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Test: Mophie Snap – Bakåtkompatibel MagSafe-laddning

Tillsammans med Apples MagSafe-teknik för iPhone 12 har det som bekant lanserats en mängd olika tillbehör. Mophie Snap innefattar ett helt gäng produkter med syftet att göra montering och laddning via tekniken så bekväm som möjligt.

Test: MacBook Air (2020) M1 – Apples bästa dator, någonsin

Nu kanske rubriken ger lite väl mycket indikation kring vart denna text är på väg. Men det finns faktiskt inte mycket annat att säga. Apple har äntligen (!) gjort allt rätt.

Nintendo visar upp nya Switch OLED – Släpps i höst

Det verkar inte bli någon Switch Pro i år. Istället avtäckte Nintendo idag en lite mer snäll uppdatering av superhiten (får man väl kalla den?) Switch.

Hjälp! Meddelande-appen har försvunnit från min iPhone

Precis märkt att ikonen för meddelanden, telefon, e-post eller möjligen kontakter försvunnit från hemskärmen på din iPhone? Lugn, så får du tillbaka apparna.

Radera appar från en Android-telefon eller surfplatta – Så gör du!

Det låter ju som en simpel sak att bara radera en eller flera appar. Vilket det också är, om man vet hur man går tillväga. Vilket är precis vad vi ska gå igenom här!

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend