Spela Fortnite på iPhone och iPad via GeForce Now

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Recension: Dreame Z10 Station – Dags att se upp, Dyson

En av de tråkigaste sakerna med Dysons populära skaftdammsugare är att de många gånger skapar ett litet rökmoln när man tömmer dem. Något sådant är det inte tal om med Dreames Z10 Station.

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Nu går det äntligen att, med lite tur, spela Fortnite på iPhone och iPad igen. Så gör du för att komma igång och streama spelet via Nvidias tjänst GeForce Now. Helt gratis!

Att spela Epic Games långkörare FortniteApples telefoner och surfplattar har de senaste åren inte varit helt lätt då de båda företagen legat i en rättstvist sedan augusti 2020. Med hjälp av grafikkortsföretaget Nvidia har nu Epic Games dock lyckats få till att en touch-baserad variant av spelet (som går lika bra att spela med exempelvis en Bluetooth-ansluten handkontroll) är i full gång att testas via tjänsten GeForce Now.

GeForce Now är kort och gott en strömningstjänst för spel där du i vanliga fall betalar en månadskostnad för att få spela. Spelen strömmas sedan till din dators eller telefons webbläsare från Nvidias servrar, vilka också sköter all grafikhantering etc. Något som gör det möjligt att få en ganska bra spelupplevelse utan att för den delen ens äga en speldator. Det enda som behövs är en hyfsat snabb och stabil Internet-uppkoppling.

I fallet med Fortnite är det, åtminstone för tillfället, så pass kul att spelet går att strömma och spela helt gratis. Det enda du behöver för att få tillgång till det är en inbjudan till beta-testningen av spelet, vilken alltså är i full gång. Att vara beta-testare innebär inga krav överhuvudtaget och tanken bakom just detta beta-test är helt enkelt att låta ett större antal spelare spela spelet för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

Steg 1: Registrera ett gratis GeForce NOW konto och ställ dig på väntelistan för beta-testningen

Det första du behöver göra är att gå till nvidia.com/sv-se/geforce-now/fortnite-mobile och klicka på Sätt upp dig på väntelistan. Välj sedan Logga in eller skapa ett NVIDIA-konto. Har du inget Nvidia-konto sedan tidigare är det helt gratis att skapa ett. Klicka avslutningsvis på IOS Safari följt av Skicka för att skicka iväg ansökningen om att få vara med i beta-testgruppen.

Fortnite - iPhone - 2022 - GeForce NOWDet är tyvärr inte säkert att alla som ansöker får möjlighet att vara med och spela. Men saknar du ditt favoritspel på telefonen eller surfplattan är det utan tvekan värt att ge det ett försök. I mitt fall tog det cirka två veckor innan jag fick min faktiska inbjudan.

Steg 2: Acceptera inbjudan, spara länken och logga in

Så snart du fått fatt i din inbjudan (som kommer via mejl) är det inte knepigare än att klicka på länken i mejlet (play.geforcenow.com) och följa instruktionerna som dyker upp. Närmare bestämt att klicka på Dela-symbolen i verktygsfältet i Safari, scrolla en liten bit nedåt och välja Lägg till på startskärmen. Detta lägger till en snabbgenväg till GeForce Now-tjänsten som en app direkt i din telefon.

Fortnite iPhone - iPad - play.geforcenow.com - Logga in

Klicka nu på den nya ikonen och logga in med ditt Nvidia-konto. Innan du kan starta Fortnite, som direkt bör synas högst upp, behöver du också logga in med ditt Epic Games-konto. Detta görs genom att följa instruktionerna som dyker upp när du försöker starta Fortnite. Efter det är det bara att starta spelet.

iPhone - iPad - Spela Fortnite - GeForce NOW - Gratis

Steg 3: Justera grafikinställningarna

Från början är spelet inställt på att använda automatiska inställningar för grafikkvalitet etc., vilka i regel är ganska lågt satta. Trevligt är då att det går att justera dessa inställningar något för att få en bra mycket trevligare spelupplevelse. Att justera grafikinställningarna görs direkt i GeForce Now-mjukvaran och inte i spelet.

  1. Peka på menyn, högst upp till vänster (de tre strecken), och välj Inställningar.
  2. Scrolla ned till alternativet Streamingkvalitet,peka på Balanserad och välj Anpassad.

Fortnite - iOS - iPhone - iPad - Ändra grafik-inställningar

  1. Du får nu möjlighet att ändra både i vilken upplösning spelet renderas samt framförallt (och vad som gör mest grafisk skillnad) med vilken maximal bithastighet spelet skickas till din iPhone eller iPad.
  2. Så länge du har en stabil uppkoppling (via Wi-Fi) och inte upplever något lagg eller andra problem rekommenderar jag att sätta Max bithastighet till ett så högt tal som möjligt. Tänk dock på att om du eventuellt skulle kliva av Wi-Fi-anslutningen och exempelvis spela spelet via mobildatanätverket kommer månadens surfpott förbrukas i en rasande fart.

Fortnite på iPhone och iPad - Kan man spelaHar du några funderingar eller är det något som inte fungerar? Dela med dig i kommentarerna nedanför så ska jag göra mitt bästa för att hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Recension: Dreame Z10 Station – Dags att se upp, Dyson

En av de tråkigaste sakerna med Dysons populära skaftdammsugare är att de många gånger skapar ett litet rökmoln när man tömmer dem. Något sådant är det inte tal om med Dreames Z10 Station.

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Hur lämnar jag uppgifter om Skattehemvist i Google AdSense?

Om du använder AdSense antingen för YouTube eller för att visa annonser på din webbsida kommer du förr eller senare behöva bevisa din så kallade skattehemvist. Vad är då det och hur gör man?

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.