Funderar du på hur man gör och om det ens går att radera sökhistoriken från Instagram? Det är faktiskt hur lätt som helst. Så gör du!

När du gör en sökning på en person, plats eller tagInstagram sparas dina senaste sökningar längst ned i sökfunktionen, under namnet Senaste. Det här är ju så klart smidigt när man snabbt vill komma åt något eller någon man tidigare sökt efter. Ibland kan det dock vara bra att (av olika anledningar) radera sin sökhistorik.


Viktigt att tänka på är att om du söker på något många gånger finns det en risk att detta sökresultat kommer visas högre upp i framtida sökningar. Detta även om du raderat själva sökhistoriken. Söker du alltså på enkelteknik.se många gånger kommer förmodligen enkelteknik.se efter ett tag dyka upp överst i sökningar när du du söker på t.ex. ”e” eller ”en”.

Radera din sökhistorik från Instagram

1. Dina senaste sökningar sparas som sagt längst ned i sökfönstret (som du kommer åt genom att helt enkelt peka i fönstret där det står Sök).

Instagram - Sökning - Senaste - Ta bort Sökhistorik

2. För att radera sökhistoriken klickar du först på din profil (längst ned till höger). Peka därefter på inställningssymbolen (1). På Android-telefoner är symbolen tre prickar istället för ett kugghjul (som den är på iPhone). Scrolla längst ned i listan med inställningar och peka på Rensa sökhistoriken (2).

Instagram - Rensa sökhistoriken - Ta bort sökningar

3. En ruta dyker nu upp där du får bekräfta raderingen genom att peka på Ja, jag är säker. Tar du dig därefter åter till sök-delen av Instagram kommer nu rubriken Senaste vara helt borta.

Instagram - Sökningar raderade - borttagna

4. De senaste sökningarna är nu raderade!

Har du andra bra tips för Instagram eller frågor/funderingar kring just denna funktion? Dela med dig i kommentarerna så ska vi försöka hjälpa till!

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here