Ta bort sökningar från Instagram

Funderar du på hur man gör och om det ens går att radera sökhistoriken från Instagram? Det är faktiskt hur lätt som helst. Så gör du!

När du gör en sökning på en person, plats eller tagInstagram sparas dina senaste sökningar längst ned i sökfunktionen, under namnet Senaste. Det här är ju så klart smidigt när man snabbt vill komma åt något eller någon man tidigare sökt efter. Ibland kan det dock vara bra att (av olika anledningar) radera sin sökhistorik.

Viktigt att tänka på är att om du söker på något många gånger finns det en risk att detta sökresultat kommer visas högre upp i framtida sökningar. Detta även om du raderat själva sökhistoriken. Söker du alltså på enkelteknik.se många gånger kommer förmodligen enkelteknik.se efter ett tag dyka upp överst i sökningar när du du söker på t.ex. ”e” eller ”en”.

Radera din sökhistorik från Instagram

1. Dina senaste sökningar sparas som sagt längst ned i sökfönstret (som du kommer åt genom att helt enkelt peka i fönstret där det står Sök).

Instagram - Sökning - Senaste - Ta bort Sökhistorik

2. För att radera sökhistoriken klickar du först på din profil (längst ned till höger). Peka därefter på inställningssymbolen (1). På Android-telefoner är symbolen tre prickar istället för ett kugghjul (som den är på iPhone). Scrolla längst ned i listan med inställningar och peka på Rensa sökhistoriken (2).

Instagram - Rensa sökhistoriken - Ta bort sökningar

3. En ruta dyker nu upp där du får bekräfta raderingen genom att peka på Ja, jag är säker. Tar du dig därefter åter till sök-delen av Instagram kommer nu rubriken Senaste vara helt borta.

Instagram - Sökningar raderade - borttagna

4. De senaste sökningarna är nu raderade!

Har du andra bra tips för Instagram eller frågor/funderingar kring just denna funktion? Dela med dig i kommentarerna så ska vi försöka hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför står det att mottagaren ”har tystat notiser” (iPhone)?

Som från ingenstans har texten att mottagaren tystat notiser börjat dyka upp längst ned i iMessage-konversationer på iPhone. Men varför? Och hur blir man av med den?

Sonos soundbars fixar äntligen DTS-ljud

En funktion som varit efterfrågad av Sonos-användare i årtionden har äntligen lanserats. Stöd för DTS-ljud. Bättre sent än aldrig antar jag.

Så mäter du avstånd med Google Maps

Visste du att det går att mäta avståndet mellan två valfria punkter i Google Maps? Så använder du din PC, Mac, iPhone eller Android för att se hur lång en viss sträcka är.

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend