Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Den senare tiden har Instagram uppdaterats till både höger och vänster. För cirka en månad sedan kom ytterligare en uppdatering där en av förändringarna var att appen numera justerar sitt eget färgschema beroende på om du har ett mörkt eller ljust tema på din telefon. Använder du t.ex. en iPhone och den automatiska inställningen för att justera mellan mörkt och ljus tema följer numera alltså Instagram-appen med när dessa justeringar görs.

Ändra Instagram till ljust tema på iPhone

Hos iPhone är Instagram-appen, åtminstone för stunden, helt beroende av huruvida du använder telefonens mörka eller ljusa läge. Dumt nog finns det alltså (ännu) ingen möjlighet att direkt i appen bestämma om den ska visas i mörkt eller ljust läge.

Istället behöver du, i din iPhone, navigera till Inställningar följt av Visning och ljusstyrka och välja antingen Ljust eller Mörkt läge. Instagram-appen följer sedan med automatiskt. Om du vill använda den automatiska inställningen kommer Instagram också följa med i förändringen när själva telefonen skiftar mellan det ena och det andra läget.

Instagram - iPhone - Mörk bakgrund - Ljust Mörkt läge

Om det inte fungerar att byta läge: Om det av någon anledning inte går att välja Ljust (eller Mörkt) läge är det troligen på grund av en mjukvarubugg där det helt enkelt inte händer något alls när man klickar på det ena eller det andra läget. I regel löses detta genom att starta om telefonen.

Ändra Instagram till ljust tema på Android

Om du använder en Android-telefon kan det ljusa och mörka läget växlas både via telefonens inställningar samt också direkt i Instagram-appen. Orättvist ja.

Ställ in mörkt/ljust läge för hela telefonen

För att justera mellan mörkt och ljust läge för samtliga appar som stöder detta samt även för telefonen i sig gör du följande.

  1. Navigera till Inställningar och välj Skärm.
  2. Aktivera här Ljust (eller Mörkt) tema. Om du inte gjort några inställningar i Instagram-appen ska denna nu få samma färgtema din telefon är inställd på.

Ställ in mörkt/ljust läge bara för Instagram-appen

Om du vill ändra ljusläget endast i Instagram gör du istället följande.

  1. Öppna Instagram-appen och peka på din profil (längst ned till höger).
  2. Välj de tre strecken, högst uppe till höger, följt av Inställningar.
  3. Peka avslutningsvis på Tema och välj Ljust eller Mörkt för att justera ljusläget direkt i appen.

Stöter du på några funderingar? Dela gärna med dig av dem i kommentarerna nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Varför är min Mac-dator så långsam?

Nyare Mac-datorer är i regel förbaskat snabba på det mesta. Men det finns framförallt en sak som gör att även den vassaste MacBook-datorn kan sega ihop totalt. Tack och lov är lösningen oftast extremt enkelt.

Recension: Dreame Z10 Station – Dags att se upp, Dyson

En av de tråkigaste sakerna med Dysons populära skaftdammsugare är att de många gånger skapar ett litet rökmoln när man tömmer dem. Något sådant är det inte tal om med Dreames Z10 Station.

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Hur lämnar jag uppgifter om Skattehemvist i Google AdSense?

Om du använder AdSense antingen för YouTube eller för att visa annonser på din webbsida kommer du förr eller senare behöva bevisa din så kallade skattehemvist. Vad är då det och hur gör man?