Ta bort en eller flera följare på Instagram

Har du ett gäng fejk-konton som följer dig på Instagram eller är du bara trött på några av dina följare? Nu finns möjligheten att själv ta bort följare du inte vill ha!

Tidigare var det enda sättet för dig som inte riktigt var nöjd med dina följare att helt enkelt blockera dem. Något som inte alltid är så kul. Därför är det bra att en av de senaste funktionerna på Instagram låter dig som användare avsluta andras prenumerationer på ditt konto.

De användare du tar bort har visserligen möjlighet att börja följa dig igen om de upptäcker att de helt plötsligt inte längre ser dina inlägg. Däremot är funktionen perfekt för att städa upp bland låtsas-konton och fejkföljare!

Ta bort en följare på Instagram

1. Börja med att starta Instagram-appen. Bilderna är från iPhone-versionen men processen ser snarlik ut på Android. Navigera till din profil (1) och peka på Följare (2). Scrolla därefter ned till den följare du vill bli av med och peka på de tre prickarna bredvid användarens namn (3).

Ta bort följare på Instagram - Profil - Tre prickar

2. Efter detta är det inte svårare än att bara välja Ta bort på frågan Vill du ta bort följaren för att ta bort hen från din följarlista. Personen du tar bort blir inte på något sätt notifierad om att den inte längre följer dig. Detta får personen istället upptäcka själv framöver.

Vill du ta bort följaren - Instagram - Ta bort följare

3. Denna funktion är som sagt inget direkt effektivt alternativ för att bli av med jobbiga följare då en borttagen person bara behöver välja att följa dig igen om denne så vill. För att städa upp bland låtsaskonton och annat krimskrams som följer dig är funktionen däremot kanon!

Får du det inte att fungera eller har andra frågor och funderingar kring Instagram? Ställ dem gärna i kommentarerna så ska vi försöka hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

8 kommentarer

 1. Hej! Jag har en Samsung S9 Jag undrar varför jag inte har den möjligheten längre att ta bort en följare utan att vara tvungen att blockera? De tre prickarna du pratar om har jag inte längre…? Varför har det ändrats? Förut kunde jag det? Har du nåt svar på det?

  • Hej! Kan det vara så att du har ditt konto satt till publikt istället för privat? Jag ska ta och dubbelkolla detta och sedan uppdatera guiden, men det verkar (vad jag kan läsa mig till) som att detta faktiskt endast fungerar om man har sitt konto satt till privat. Annars är det som du säger, att man måste blockera de användare man inte vill ska följa en.

   // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej! Ja, absolut! Dock finns det ju alltid en möjlighet att andra konton väljer att ta bort dig som följare om de skulle vilja det. Men det finns inget som hindrar att du tar bort någon från att följa dig, men samtidigt följer det borttagna kontot själv.

   // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej. Det lät otrevligt. Jag tror inte att du kan blockera följaren från ditt eget konto, men tekniskt sätt ska du ju kunna blockera personen från dina barns konton. Vilket då gör att de inte syns för personen att kontakta alls.

 2. Hej jag har köpt några följare och vill inte längre ha dem kvar – utan bara äkta följare – hur gör jag för att ta bort dem?
  Vänligen T

  • Hej! Så vitt jag känner till är dessvärre det enda alternativt att manuellt gå igenom listan med följare enligt guiden och ta bort dem en och en. Förutsatt att du har en lista av något slag på vilka följare det faktiskt avser. Annars tror jag inte det finns något sätt att se vilka följare som är äkta eller köpta.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför står det att mottagaren ”har tystat notiser” (iPhone)?

Som från ingenstans har texten att mottagaren tystat notiser börjat dyka upp längst ned i iMessage-konversationer på iPhone. Men varför? Och hur blir man av med den?

Sonos soundbars fixar äntligen DTS-ljud

En funktion som varit efterfrågad av Sonos-användare i årtionden har äntligen lanserats. Stöd för DTS-ljud. Bättre sent än aldrig antar jag.

Så mäter du avstånd med Google Maps

Visste du att det går att mäta avståndet mellan två valfria punkter i Google Maps? Så använder du din PC, Mac, iPhone eller Android för att se hur lång en viss sträcka är.

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend