Ta bort en eller flera följare på Instagram

2
6855
Ta bort följare från Instagram

Har du ett gäng fejk-konton som följer dig på Instagram eller är du bara trött på några av dina följare? Nu finns möjligheten att själv ta bort följare du inte vill ha!

Tidigare var det enda sättet för dig som inte riktigt var nöjd med dina följare att helt enkelt blockera dem. Något som inte alltid är så kul. Därför är det bra att en av de senaste funktionerna på Instagram låter dig som användare avsluta andras prenumerationer på ditt konto.

De användare du tar bort har visserligen möjlighet att börja följa dig igen om de upptäcker att de helt plötsligt inte längre ser dina inlägg. Däremot är funktionen perfekt för att städa upp bland låtsas-konton och fejkföljare!

Ta bort en följare på Instagram

1. Börja med att starta Instagram-appen. Bilderna är från iPhone-versionen men processen ser snarlik ut på Android. Navigera till din profil (1) och peka på Följare (2). Scrolla därefter ned till den följare du vill bli av med och peka på de tre prickarna bredvid användarens namn (3).

Ta bort följare på Instagram - Profil - Tre prickar

2. Efter detta är det inte svårare än att bara välja Ta bort på frågan Vill du ta bort följaren för att ta bort hen från din följarlista. Personen du tar bort blir inte på något sätt notifierad om att den inte längre följer dig. Detta får personen istället upptäcka själv framöver.

Vill du ta bort följaren - Instagram - Ta bort följare

3. Denna funktion är som sagt inget direkt effektivt alternativ för att bli av med jobbiga följare då en borttagen person bara behöver välja att följa dig igen om denne så vill. För att städa upp bland låtsaskonton och annat krimskrams som följer dig är funktionen däremot kanon!

Får du det inte att fungera eller har andra frågor och funderingar kring Instagram? Ställ dem gärna i kommentarerna så ska vi försöka hjälpa till!

Relaterat innehåll

2 kommentarer

  1. Hej! Jag har en Samsung S9 Jag undrar varför jag inte har den möjligheten längre att ta bort en följare utan att vara tvungen att blockera? De tre prickarna du pratar om har jag inte längre…? Varför har det ändrats? Förut kunde jag det? Har du nåt svar på det?

   • Hej! Kan det vara så att du har ditt konto satt till publikt istället för privat? Jag ska ta och dubbelkolla detta och sedan uppdatera guiden, men det verkar (vad jag kan läsa mig till) som att detta faktiskt endast fungerar om man har sitt konto satt till privat. Annars är det som du säger, att man måste blockera de användare man inte vill ska följa en.

    // Christoffer, enkelteknik.se

  Lämna ett svar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here