Sony visar upp PlayStation VR2

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Sedan PlayStation VR tog världen med storm 2016 har det spekulerats vilt kring när uppföljaren ska lanseras och hur den ska komma att se ut. Sony har nu äntligen avslöjat åtminstone det senare.

Antalet PlayStation 4-konsoler som sålts enbart på grund av PlayStation VR (PSVR) uppgår nog till en hiskelig mängd. Faktum är att jag själv en gång var på väg att göra just detta inköp. Den gången hade jag lite is i magen vilket resulterade i att det slutligen fick det bli en Quest 2 istället.

Efter att tidigare visat upp de tillhörande kontrollerna och så sent som i januari gått ut med att det officiella namnet, inte helt oväntat, blir PlayStation VR2 släppte Sony igår ett antal bilder på hur deras nya VR-headset faktiskt kommer att se ut. Designen känns väldigt nära den hos PlayStation 5. Vilket inte är särskilt konstigt.

PlayStation VR2 - Design - Sony - Visat

Specifikationsmässigt ska headsetet ha stöd för haptisk återkoppling, ögonspårning, upp till 120 Hz uppdateringshastighet tillsammans med en total upplösning om 4K på två OLED-skärmar samt ha en FOV (field of view), alltså hur långt åt sidorna man kan se, på 110 grader. Inkopplingsmöjligheterna ska också förbättrats från den trassliga adaptern från PS4:an, där det för kontakten till PS5 bara krävs en enda USB-C-kabel.

First look: the headset design for PlayStation VR2

Något lanseringsdatum finns däremot ännu inte. Inte heller något pris. Förhoppningsvis kommer Sony dela med sig av ännu mer detaljer inom en inte allt för avlägsen framtid. Säkert är däremot att de har betydligt fler konkurrenter att samsas med inför denna lansering. Framförallt har ju Meta (Facebook) med sitt Oculus Quest 2, förlåt, Meta Quest 2, gått upp som ett av de mer populära, lite billigare, VR-headseten just nu. På den andra sidan prislappen finns också den lite mer entusiastinriktade varianten Valve Index som har fått mycket fina recensioner de senaste åren.

Har du något VR-headset och kanske något favorit-VR-spel? Dela gärna med dig i kommentarerna nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Varför är min Mac-dator så långsam?

Nyare Mac-datorer är i regel förbaskat snabba på det mesta. Men det finns framförallt en sak som gör att även den vassaste MacBook-datorn kan sega ihop totalt. Tack och lov är lösningen oftast extremt enkelt.

Recension: Dreame Z10 Station – Dags att se upp, Dyson

En av de tråkigaste sakerna med Dysons populära skaftdammsugare är att de många gånger skapar ett litet rökmoln när man tömmer dem. Något sådant är det inte tal om med Dreames Z10 Station.

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Hur lämnar jag uppgifter om Skattehemvist i Google AdSense?

Om du använder AdSense antingen för YouTube eller för att visa annonser på din webbsida kommer du förr eller senare behöva bevisa din så kallade skattehemvist. Vad är då det och hur gör man?