Oculus Quest 2 kräver inte längre ett Facebook-konto

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Fram tills nu har det larvigt nog behövts ett Facebook-konto för att använda sitt Oculus (förlåt Meta) Quest 2 headset. Som tidigare aviserat har nu detta krav äntligen tagits bort.

En del av min (relativt fåordiga) kritik när jag recenserade VR-headsetet Oculus Quest 2 i början av 2021 var faktumet att det krävdes ett aktivt Facebook-konto för att ens kunna används. Efter mängder med kritik kom för några månader sedan äntligen ett beslut från Meta (som ju tidigare hette Facebook, men som fortfarande har en tjänst som heter Facebook…) att Facebook-konto-kravet skulle tas bort inom en snar framtid.

Nu har detta också slagit in. Däremot behövs det fortfarande ett Meta-konto kopplat till ditt headset för att spara betalningsinformation, spelnedladdningar och andra personliga (hm) uppgifter.

För dig som precis ska till och starta upp ditt nya headset är det numera ett Meta-konto som gäller från början. Medan det för dig (och mig) som redan kopplat din Quest-enhet till ditt Facebook-konto krävs att uppgifterna flyttas över till ett Meta-konto. Instruktioner för hur man går tillväga finns att läsa här (på engelska).

Värt att notera kring just Quest 2 är att Meta nu även passat på att höja priset med cirka 1000 kronor (på grund av ökade komponentpriser och inflationen världen över). Däremot inkluderar de spelet Beat Saber med alla headset som säljs från och med en liten tid tillbaka. En stor prishöjning utan tvekan. Vill du däremot åt ett så pass mångsidigt VR-headset som möjligt (som dessutom kan användas helt fristående och trådlöst) är det fortfarande svårt att hitta en bättre variant.

Läs gärna min recension av Oculus Quest 2. Du hittar den här.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.