Så pausar du en nedladdning på PlayStation 4

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Att ladda ner spel och appar på PS4 är ganska smidigt. Att lokalisera platsen där alla aktiva nedladdningar samlas är inte riktigt lika självklart.

Ibland sitter man där och surar lite över att spelet man så gärna vill spela tar evigheter att ladda ner. Något som många gånger beror på att man också laddar ner andra saker samtidigt, t.ex. uppdateringar till andra spel. Då vore det ju ganska bra om man kunde pausa uppdateringen av de andra spelen så spelet man vill åt laddas ned lite fortare. Vilket man kan.

Att öppna spelet direkt från startskärmen ger dock inte särskilt många alternativ, mer än att visa hur många procent som laddats klart hittills. För att komma åt möjligheten att pausa eller avbryta en eller flera nedladdningar behöver du istället göra följande.

Pausa en nedladdning på PS4

  1. Börja med att gå ett steg uppåt från huvudmenyn och välj Notifications.

PS4 - Notifications - Notifikationer - Notiser - Pausa

  1. Högst upp syns nu ett alternativ vid namn Downloads. Välj detta med X.

PS4 - Välj nedladdningar - Downloads

  1. I listan som tittar fram kan du sedan se både vilka spel, uppdateringar och appar som nyligen laddats ned. Samt vilka som laddas ned för stunden.

PS4 - Se vad man laddar ner

  1. För att pausa en nedladdning behöver du bara gå till spelet eller appen som håller på att hämtas, trycka X och välja Pause.

Pausa nedladdning PS4

  1. För att starta nedladdningen igen repeterar du processen men väljer alternativet Resume istället för Pause.

Mitt spel laddar ned långsamt ändå

Bortsett från att bara ladda ett spel åt gången finns det andra saker som också kan påverka med vilken hastighet ett spel hämtas. Det mest uppenbara är givetvis ens faktiska Internet-uppkopplingshastighet. Denna är dock inget man i regel kan göra så mycket åt.

Upplever du däremot att en nedladdning går bra mycket långsammare än vad den ska göra sett till din uppkopplingshastighet finns det ett gammalt trick som sägs kunna kick-starta nedladdningen. Vad det handlar om är att pausa och därefter starta nedladdningen igen. Detta kan ibland resultera att ens PS4:a börjar ladda ned spelet från en annan av Sonys servrar som antingen finns geografiskt närmare där man befinner sig alternativt är mindre belastad för tillfället.

Att pausa och starta en nedladdning är dock ingen garanti för att den kommer gå snabbare. Men det fungerar faktiskt då och då. Är det däremot ett väldigt populärt spel du vill ladda ned – och framförallt om det nyligen lanserats – är samtliga nedladdningsservrar många gånger så pass pressade att nedladdningen kommer gå långsammare än vanligt oavsett både uppkopplingshastighet och kick-starts-trick.

Har du andra frågor eller funderingar kring PS4 och nedladdningar är du varmt välkommen att dela med dig av dem i kommentarerna här nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.