Visa filändelser i Windows 7 och 8.1

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Undrar du vilken typ av fil du faktiskt har framför dig på skärmen? Så här får du Windows 7 och Windows 8 att visa hela namnet på dina filer.

Trött på att dina filer ser ut som de här nedanför och att du behöver gissa dig till vad de faktiskt hör till för program? Det går visserligen att högerklicka på filen du är fundersam på och välja Egenskaper för att där utläsa vad filändelsen faktiskt är. Det är dock inte svårare än ett par klick att låta Windows ständigt visa filens hela namn.

Filer utan synliga filändelser
Standardvisningen för filer i Windows 7 och 8. Helt utan synliga filändelser.
Filer med filändelser
Läs vidare för att få alla dina filnamn att istället visas som dessa.

1. Börja med att gå till Kontrollpanelen. Använder du Windows 8.1 för du muspekaren till skärmens övre högra hörn, klickar på Sök och skriver in Kontrollpanelen. Använder du Windows 7 klickar du istället på Start-menyn följt av Kontrollpanelen.

Öppna Kontrollpanelen i Windows 8.1
Sök för att öppna Kontrollpanelen i Windows 8.1.

2. Skriv nu mappalternativ i sökrutan och klicka på alternativet Mappalternativ.

Kontrollpanelen - Sök efter Mappalternativ

3. Klicka på fliken Visning och kryssa sedan ur Dölj filnamnstillägg för kända filtyper för att få alla filändelser att visas.

Dölj filnamnstillägg för kända filtyper för att visa filernas hela namn

4.Spara inställningarna genom att klicka på Verkställ och OK.

Undrar du över några andra inställningar i Windows? Skriv av dig i kommentarerna så ska vi göra allt vi kan för att hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.