Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

I en värld av ständigt informationsbombande är det ibland ganska givande att stanna upp ett tag. Här någonstans kommer Hoa in son ett avslappnat alternativ till en stressad vardag.

I historien, som löst baserats i vietnamesisk mytologi, tar spelaren rollen som en fe i jakt på sin egen bakgrundshistoria. Spelet är i grund och botten en Super Mario-inspirerad plattformare och desto djupare in i historien man tar sig, desto knepigare blir också plattformshoppandet.

Utöver det är spelets starkaste kort definitivt dess lugna tempo i kombination med hur vackert tecknat det är. Hoa är även ett så pass trevligt spel att det inte går att dö. Istället är den värsta skada en fiende (om man ens ska kalla de så) kan orsaka att putta eller sparka försiktigt på ens karaktär. Om du gillar musiken från filmer såsom Spirited Away kommer du också känna dig som hemma i soundtracket till Hoa. Jag skulle till och med vilja påstå att det var länge sedan ett spel hade så fin musik.

Switch hackar lite som vanligt

Precis som en del andra titlar till Nintendo Switch lider också Hoa av en del hackighet när det sker mycket på skärmen. Något som stundtals gör att man kastas ut från den annars ganska hypnotiserande världen. Framförallt då den långsamma bilduppdateringen skapar en viss irritation och onödiga missar med tanke på att spelet ändå kretsar mycket kring precist plattformshoppande.

Hoa - Fiender - Nintendo Switch
Mer fientligt än så här blir nästan aldrig Hoa.

Överlag är Hoa, denna brist till trots, ett väldigt trevligt och framförallt lugnt spel för en lika lugn spelkväll. Både historien och miljöerna får en att le vid flertalet tillfällen och plattformsfärdigheterna sätts som sagt på prov mer och mer allteftersom spelet fortlöper.

Man ska dock inte inbilla sig att Hoa är ett långt spel, för det är det verkligen inte. Ser man istället spelet för vad det är; några timmar av vackert målade miljöer ackompanjerade av lika vacker musik och en lättsmält story, skulle jag säga att det absolut är värt att spela igenom.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Omdöme

Hade det inte varit för den stundtals låga frameraten som då och då bidrar till att man faktiskt missar ett lite knepigare hopp skulle betyget varit högre. Bortser man från detta, eller möjligen spelar spelet på en plattform med lite mer kraft än Nintendo Switch besitter, vill jag påstå att Hoa, åtminstone för min del, redan är lite av en klassiker i kategorin lugna och mysiga spel. Hoa finns även till PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S och Xbox One.

Specifikationer:
Testat på: Nintendo Switch
Utvecklare/utgivare: Skrollcat Studio/PM Studios
+
  • Grafiken är nästan för mysig
  • Fenomenal musik
  • Härligt lättsamt överlag
  • Bilduppdateringen är på gränsen för vad Switch orkar med
  • Kunde varit liiite längre

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ställ en fråga »

Det senaste

Du kanske också gillar

Test: Mobvoi TicWatch E3 – En trevlig mellanklocka

Vassa Snapdragon 4100 tillsammans med trolig uppgradering till Wear OS 3 och en prislapp som inte avskräcker allt för mycket. Vad är egentligen TicWatch E3 för typ av smartklocka?

Var sparas Minecraft-världar på PC och Mac?

Att hitta till Minecraft-mappen där spelfiler, moddar och världar sparas är långt ifrån både logiskt och enkelt. Så lokaliserar du mappen i Windows och macOS!

Återskapa en försvunnen Minecraft-värld (Java Edition)

Trots ett helt gäng år på nacken är Minecraft fortfarande extremt populärt. Något som däremot inte är populärt är när ens världar plötsligt försvinner från spelet.

Test: Philips 275S1AE – En vettig skärm till ett vettigt pris

Skärmdjungeln är minst sagt stor och som vanlig datoranvändare är det nästan omöjligt att veta vilken skärm som är bättre än den andra. Kan kanske 27-tummaren 275S1AE från Philips vara ett bra alternativ?

Så pausar du en nedladdning på PlayStation 4

Att ladda ner spel och appar på PS4 är ganska smidigt. Att lokalisera platsen där alla aktiva nedladdningar samlas är inte riktigt lika självklart.

Xbox One visar ingen bild – Så återställer du upplösningen

Att justera upplösningen för att rätta till felet att Xbox One inte visar någon bild är inte helt enkelt när den inte visar någon bild. Att återställa upplösningen brukar lösa problemet!
Send this to a friend