Spela Nintendo Wii (och Wii U) utan en ”Sensor Bar”

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Har du grävt fram Wii:n ur spelgömman men inte lyckats få fatt i Sensor Bar-delen för att få kontrollerna att fungera på TV:n? Ingen fara. Vi bygger en egen Sensor Bar.

Att peka mot TV-skärmen för att styra spel var riktigt hett när Nintendo lanserade sin Wii-konsol i slutet av 2006. Själva pekfunktionen fungerade så att man placerade en så kallad Sensor Bar antingen nedan- eller ovanför TV:n. I denna Sensor Bar fanns ett gäng IR-dioder (likadana som finns i de flesta vanliga TV-kontroller). Wii-kontrollerna hade sedan en liten sensor längst fram som letade efter dessa IR-ljus och använde dem som baspunkt för att visa en pekare på TV-skärmen. Coolt!

Men hur gör man då om man inte har någon Sensor Bar? Då kan man ju inte spela alls. Visserligen korrekt. Men! Nintendos Sensor Bar är inte den enda prylen som kan skicka iväg IR-ljus. En annan vanligt förekommande källa för IR-ljus är faktiskt… eld. Så vi kör på det!

Använd värmeljus istället för en Sensor Bar till Wii

Innan vi börjar! Om du inte gammal nog att hantera värmeljus, fråga en vuxen om hjälp. Är du också det minsta osäker när det kommer till brandsäkerhet, fortsätt inte med denna guide.

  1. Börja med att plocka fram två vanliga värmeljus och placera dem på varsitt brandsäkert underlag, t.ex. ljushållare eller ett par små tallrikar, framför TV:n. Var väldigt noga med att inte placera ljusen för nära TV:n, kringliggande utrustning eller möblemang.
  2. Tänd därefter båda ljusen.
Ljus istället för Sensor Bar - Wii - WiiU
Ta denna bild som ett exempel på hur man _inte_ bör ställa ljusen; ovanpå en soundbar.
  1. Nu är det bara att börja spela, precis som vanligt. Även om den vanliga Sensor Bar-lösningen har flera IR-dioder än två, för en ännu mer precis pekarupplevelse, är två stycken faktiskt allt som behövs för en hyfsat okej gaming-kväll.
Ljus istället för Sensor Bar - Wii
Trots dålig och osäker ljusplacering fungerar pekandet ändå alldeles utmärkt.
  1. När du spelat färdigt, glöm inte att släcka ljusen! Tänk också på att vara extra försiktig när du svingar runt din Wii-kontroll.

Stöter du på några problem eller har andra funderingar kring texten ovanför är du som vanligt välkommen att dela med dig av tankarna i kommentarerna nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Varför är min Mac-dator så långsam?

Nyare Mac-datorer är i regel förbaskat snabba på det mesta. Men det finns framförallt en sak som gör att även den vassaste MacBook-datorn kan sega ihop totalt. Tack och lov är lösningen oftast extremt enkelt.

Recension: Dreame Z10 Station – Dags att se upp, Dyson

En av de tråkigaste sakerna med Dysons populära skaftdammsugare är att de många gånger skapar ett litet rökmoln när man tömmer dem. Något sådant är det inte tal om med Dreames Z10 Station.

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Hur lämnar jag uppgifter om Skattehemvist i Google AdSense?

Om du använder AdSense antingen för YouTube eller för att visa annonser på din webbsida kommer du förr eller senare behöva bevisa din så kallade skattehemvist. Vad är då det och hur gör man?