Spela Nintendo Wii (och Wii U) utan en ”Sensor Bar”

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Har du grävt fram Wii:n ur spelgömman men inte lyckats få fatt i Sensor Bar-delen för att få kontrollerna att fungera på TV:n? Ingen fara. Vi bygger en egen Sensor Bar.

Att peka mot TV-skärmen för att styra spel var riktigt hett när Nintendo lanserade sin Wii-konsol i slutet av 2006. Själva pekfunktionen fungerade så att man placerade en så kallad Sensor Bar antingen nedan- eller ovanför TV:n. I denna Sensor Bar fanns ett gäng IR-dioder (likadana som finns i de flesta vanliga TV-kontroller). Wii-kontrollerna hade sedan en liten sensor längst fram som letade efter dessa IR-ljus och använde dem som baspunkt för att visa en pekare på TV-skärmen. Coolt!

Men hur gör man då om man inte har någon Sensor Bar? Då kan man ju inte spela alls. Visserligen korrekt. Men! Nintendos Sensor Bar är inte den enda prylen som kan skicka iväg IR-ljus. En annan vanligt förekommande källa för IR-ljus är faktiskt… eld. Så vi kör på det!

Använd värmeljus istället för en Sensor Bar till Wii

Innan vi börjar! Om du inte gammal nog att hantera värmeljus, fråga en vuxen om hjälp. Är du också det minsta osäker när det kommer till brandsäkerhet, fortsätt inte med denna guide.

  1. Börja med att plocka fram två vanliga värmeljus och placera dem på varsitt brandsäkert underlag, t.ex. ljushållare eller ett par små tallrikar, framför TV:n. Var väldigt noga med att inte placera ljusen för nära TV:n, kringliggande utrustning eller möblemang.
  2. Tänd därefter båda ljusen.
Ljus istället för Sensor Bar - Wii - WiiU
Ta denna bild som ett exempel på hur man _inte_ bör ställa ljusen; ovanpå en soundbar.
  1. Nu är det bara att börja spela, precis som vanligt. Även om den vanliga Sensor Bar-lösningen har flera IR-dioder än två, för en ännu mer precis pekarupplevelse, är två stycken faktiskt allt som behövs för en hyfsat okej gaming-kväll.
Ljus istället för Sensor Bar - Wii
Trots dålig och osäker ljusplacering fungerar pekandet ändå alldeles utmärkt.
  1. När du spelat färdigt, glöm inte att släcka ljusen! Tänk också på att vara extra försiktig när du svingar runt din Wii-kontroll.

Stöter du på några problem eller har andra funderingar kring texten ovanför är du som vanligt välkommen att dela med dig av tankarna i kommentarerna nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.