Koppla dina AirPods till Nintendo Switch

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Visste du att det går alldeles utmärkt att använda ett par AirPods till Nintendo Switch? Så gör du för att koppla dina Apple-lurar och spela hela natten.

Från början hade Nintendo Switch faktiskt inte stöd för någon som helst form av trådlösa hörlurar. Åtminstone inte utan att behöva krångla med Bluetooth-adaptrar och annat trams. För ungefär två år sedan dök dock funktionen att använda valfria Bluetooth-hörlurar eller -headset äntligen upp.

Något jag själv lyckats förtränga till alldeles nyligen var dock att detta givetvis också inkluderar Apples AirPods. Vilket numera blivit mitt förstahandsval framförallt när det kommer till att spela under dygnets senare timmar, när övriga familjemedlemmar gärna vill ha det tyst för att kunna sova.

Använd AirPods med Nintendo Switch

Nedanstående fungerar med samtliga AirPods-versioner. Tänk dock på att Switch endast stödjer ljud från själva spelen via Bluetooth. Det går alltså inte att använda mikrofonen på AirPods-lurarna för att t.ex. prata med andra vid online-spelande.

  1. Börja med att se till att din Switch har de senaste mjukvaruuppdateringarna. Du gör detta genom att navigera till System Settings och välja System följt av System Update.

AirPods till Nintendo Switch

  1. Gå sedan återigen till System Settings följt av Bluetooth Audio i listan till vänster. Välj därefter Add Device för att börja söka efter tillgängliga Bluetooth-hörlurar.

AirPods till Nintendo Switch - Add Device - Bluetooth Audio

  1. Leta nu på synkroniseringsknappen på ditt AirPods-fodral (med lurarna inuti). Öppna fodralet, tryck ned knappen och håll den nedtryckt i cirka fem sekunder. Varpå den lilla lampan på fodralets framsida ska börja blinka vitt. Släpp därefter knappen.

AirPods till Nintendo Switch - Koppla ihop

  1. Strax därpå bör dina AirPods nu dyka upp på Switch-konsolen där du kopplar ihop de båda enheterna med ett tryck på A-knappen.

AirPods Nintendo Switch - Koppla ihop

  1. Klart! Glöm heller inte att du nu enkelt kan kontrollera volymen direkt med plus- och minusknapparna på ovansidan av Switch-enheten.

AirPods - Nintendo Switch - Höja - Sänka volymen

Svårare än så ska det inte behöva vara! Stöter du på några problem är du givetvis välkommen att skriva av dig i kommentarerna nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Varför är min Mac-dator så långsam?

Nyare Mac-datorer är i regel förbaskat snabba på det mesta. Men det finns framförallt en sak som gör att även den vassaste MacBook-datorn kan sega ihop totalt. Tack och lov är lösningen oftast extremt enkelt.

Recension: Dreame Z10 Station – Dags att se upp, Dyson

En av de tråkigaste sakerna med Dysons populära skaftdammsugare är att de många gånger skapar ett litet rökmoln när man tömmer dem. Något sådant är det inte tal om med Dreames Z10 Station.

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Hur lämnar jag uppgifter om Skattehemvist i Google AdSense?

Om du använder AdSense antingen för YouTube eller för att visa annonser på din webbsida kommer du förr eller senare behöva bevisa din så kallade skattehemvist. Vad är då det och hur gör man?