Nintendo har sålt 10 miljoner Switch

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Här om dagen rapporterade Nintendo att de nu sålt 10 miljoner Switch-enheter. En imponerande siffra och ett ordentligt uppsving för Nintendo!

Under Switch första nio månader har konsolen sålts i över 10 miljoner exemplar. Detta skriver Nintendo i ett pressmeddelande. Nintendo har själva spått att konsolen kommer nå upp till 14 miljoner sålda enheter innan dess första levnadsår är slut. Skulle det målet uppfyllas betyder det att Switch under bara ett år sålt mer än vad föregångaren, Wii U, gjorde under hela sin levnadstid. Wii U såldes i strax under 14 miljoner exemplar.

Varför Switch säljer så bra menar Nintendo beror både på att formatet (att du kan spela vart du vill) ligger rätt i tiden och uppskattas av spelarna. Samtidigt lyfter de fram att biblioteket av lanserade titlar förmodligen spelat den allra största rollen för konsolens framfart. Både The Legend of Zelda: Breath of the Wild och nyligen släppta Super Mario Odyssey har fått toppbetyg.

Hur det kommer gå för Nintendo och Switch under 2018 beror förmodligen just till stor del på vilka spel som lanseras. Både Kirby– och Yoshi-serierna kommer få varsin uppföljare under året samtidigt som fler och fler spel från andra konsoler (t.ex. Wolfenstein II: The New Colossus) kommer släppas till enheten. Frågan är bara om det räcker för att nå upp till samma intresse som när nya Mario– och Zelda-spel lanseras.

Switch har vidare en bit att nå till Nintendos hittills bäst säljande konsol, Wii, som totalt sålts i cirka 100 miljoner exemplar sedan den lanserades 2006. En god start får man hursom ändå säga att Switch fått!

Nintendo Switch - Sålts i 10 miljoner exemplar
Funderar du på att investera i en Nintendo Switch? Missa inte vår recension! [Bildkälla: Nintendo]

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.