Nintendo har sålt 10 miljoner Switch

Här om dagen rapporterade Nintendo att de nu sålt 10 miljoner Switch-enheter. En imponerande siffra och ett ordentligt uppsving för Nintendo!

Under Switch första nio månader har konsolen sålts i över 10 miljoner exemplar. Detta skriver Nintendo i ett pressmeddelande. Nintendo har själva spått att konsolen kommer nå upp till 14 miljoner sålda enheter innan dess första levnadsår är slut. Skulle det målet uppfyllas betyder det att Switch under bara ett år sålt mer än vad föregångaren, Wii U, gjorde under hela sin levnadstid. Wii U såldes i strax under 14 miljoner exemplar.

Varför Switch säljer så bra menar Nintendo beror både på att formatet (att du kan spela vart du vill) ligger rätt i tiden och uppskattas av spelarna. Samtidigt lyfter de fram att biblioteket av lanserade titlar förmodligen spelat den allra största rollen för konsolens framfart. Både The Legend of Zelda: Breath of the Wild och nyligen släppta Super Mario Odyssey har fått toppbetyg.

Hur det kommer gå för Nintendo och Switch under 2018 beror förmodligen just till stor del på vilka spel som lanseras. Både Kirby– och Yoshi-serierna kommer få varsin uppföljare under året samtidigt som fler och fler spel från andra konsoler (t.ex. Wolfenstein II: The New Colossus) kommer släppas till enheten. Frågan är bara om det räcker för att nå upp till samma intresse som när nya Mario– och Zelda-spel lanseras.

Switch har vidare en bit att nå till Nintendos hittills bäst säljande konsol, Wii, som totalt sålts i cirka 100 miljoner exemplar sedan den lanserades 2006. En god start får man hursom ändå säga att Switch fått!

Nintendo Switch - Sålts i 10 miljoner exemplar
Funderar du på att investera i en Nintendo Switch? Missa inte vår recension! [Bildkälla: Nintendo]

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Så spelar du (det första) Minecraft helt gratis

Få spel har gjort ett så pass stort avtryck som Minecraft och trots att det lanserades för över 12 år sedan är det fortfarande omåttligt populärt.

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend