måndag, 16 september, 2019
- Annons -
  • Hem
  • Spel
  • Fråga

Bygg en TV-spel-emulator av Raspberry Pi och RetroPie

Missa inte

Stäng av aviseringar och notiser i de vanligaste webbläsarna

Trött på att var och varannan sajt du besöker skickar ut notiser och frågar om du vill tillåta att de får visa aviseringar när något nytt innehåll publicerats? Så stänger du av meddelandena!

Visa dator-varianten av en webbsida på iPhone/iPad (Safari)

Trött på att Internet visas i en krympt mobilvariant när du surfar med telefonen? Så får du webbsidor att...

Snabba upp en seg och långsam iPhone eller iPad

Börjar din gamla iPhone eller iPad få svårt att hänga med i svängarna? Med hjälp av följande tips kan...

Steg 6. Ladda ner omslag och information till dina spel

Det sista vi ska göra är att snygga till hur spelen i RetroPie visas. Som det är nu visas endast namnet på själva spelfilen du lagt till. Med hjälp av en inbyggd funktion i RetroPie finns möjligheten att automatiskt hämta både ett omslag samt information om varje tillagt spel. Observera att detta kräver att du har din Raspberry Pi ansluten till ett nätverk. Detta steg är även helt valfritt. Det går precis lika bra att vara nöjd med att spelen listas med filnamnet om du så önskar.

1. Börja med att navigera till den emulator vars spel du vill hämta omslag och information till. Klicka på startknappen på din handkontroll och välj Scraper, högst upp i listan.

RetroPie - Scraper - Ladda ner omslag och information till spel

2. I inställningarna för Scraper (ungefär informationsinsamlare på svenska) kan du sedan ställa in varifrån du vill hämta bilder och information till dina spel (under Scrape From). Som standard är TheGamesDB vald. Detta alternativ brukar också fungera allra bäst. För att börja hämta omslag och information om din spel klickar du sedan på Scrape Now, längst ned i listan.

RetroPie - Scraper - Scrape Now

3. Om informationsinsamlaren känner sig osäker på om ett spel verkligen ska paras ihop med en viss bild eller en viss text kommer du bli tillfrågad om detta och får själv bestämma om gissningen stämmer. Annars är det bara luta dig tillbaka och låta all information samlas in och automatiskt läggas till för respektive spel.

4. När allt är klart hamnar du åter på spelskärmen där nu nu kan se både information om dina spel samt en liten bild på spelet. Något som gör hela samlingen ännu lite snyggare!

RetroPie - Ladda ned omslag - Covers

Bra jobbat! Har du frågor, funderingar eller tips är du väldigt välkommen att dela med dig i kommentarerna.

(Tillägg: 2017-07-28) Montera en strömknapp på Raspberry Pi (RetroPie)
Som ett fortsättningsprojekt på denna artikel har vi skapat en steg-för-steg-guide där vi går igenom hur du monterar en strömknapp på din Raspberry Pi – för att både starta och stänga av enheten på ett enkelt sätt. Du hittar guiden här!

Navigering

Steg 1. Det här behöver du
Steg 2. Installera RetroPie på minneskortet
Steg 3. Montera ihop Raspberry Pi
Steg 4. Ställ in RetroPie, nätverk och handkontroller
Steg 5. För över spel till Raspberry Pi
Steg 6. Ladda ner omslag och information till dina spel

Christoffer
Administratör och grundare av enkelteknik.se. Modererar och författar det mesta på sajten.

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Senaste

Fixa vanliga Bluetooth-problem i Windows 10

Har du ett par Bluetooth-hörlurar eller en mus och ett tangentbord som inte längre vill anslutas till din Windows 10-dator? Här tar vi en titt på några av lösningarna på dessa problem!

Apple lanserar iPhone 11, iPhone 11 Pro, Apple Watch 5 och en ny iPad

På gårdagens event (10/9) presenterade Apple i sedvanlig september-ordning ett gäng nya produkter, eller rättare sagt uppföljare till produkter.

iPhone är avaktiverad – Det kan du göra om du glömt koden

Har du lyckats slå in fel låskod för många gånger och låst din iPhone eller iPad? Här går vi igenom vad som är viktigt att tänka på och vilka lösningar som finns.

Se vilken version av Windows 10 du använder

Nyfiken på vilken version av Windows 10 du faktiskt har installerad på datorn? Inga problem! Här går vi igenom var och hur du hittar informationen!

Se vilken modell av iPhone du använder

Då Apple lanserat ett gäng olika iPhones är det inte alltid helt lätt att ha i minnet vilken av dem man faktiskt har i handen. Så ser du vilken iPhone du använder!

Frågor

Populärt

iPhone & iPad startar inte – Så får du igång dem

Har din telefon eller platta lagt av helt och visar bara en svart skärm? Så får du igång en till synes helt död iPhone eller iPad!

Ta en Print Screen / Skärmdump på macOS (OS X)

Att ta en Print Screen (skärmdump/skärmbild) på en iMac, MacBook eller annan Apple-dator är lite annorlunda gentemot i Windows. Så gör du! Nyligen bytt från...

Vad har jag för telefonnummer?

Osäker vilket telefonnummer du har? Så gör du för att se ditt eget nummer på både iPhone, Samsung, Sony och flera andra telefonmodeller.

Glömt lösenkoden till iPhone? Så fixar du det!

(Uppdaterad: 2017-09-03) Har du lyckats glömma bort koden till din IOS-enhet och har inte Touch ID påslaget? Så här gör du för att kunna...

Formatera, installera om och återställ en Mac-dator

Ska du sälja din Mac-dator eller vill installera om och återställa OS X/macOS av någon annan anledning? Här guidar vi dig genom hela processen!

Tester

Recension: IKEA och Sonos SYMFONISK Bokhylla-högtalare

Samarbetet mellan Sonos och IKEA har initialt resulterat i två olika högtalare. Här tar vi en titt på den nättare av de två. Som även är den billigaste Sonos-högtalaren - någonsin!

Recension: SYMFONISK lamphögtalare från Sonos och IKEA

I slutet av 2017 annonserade Sonos och IKEA att de skulle utveckla ett antal produkter tillsammans. Nästan tre år senare är resultatet i form av två högtalare slutligen här. Här tar vi en titt på den lite mer obskyra av de två!

Recension: Google Home Mini – Less is more?

Google Home Mini är Googles instegsvariant till världen av smarta högtalare och deras röststyrningstjänst Google Assistent. Så är det en Google Mini man ska ha nu för tiden?

Fler artiklar