Bygg en TV-spel-emulator av Raspberry Pi och RetroPie

Steg 6. Ladda ner omslag och information till dina spel

Det sista vi ska göra är att snygga till hur spelen i RetroPie visas. Som det är nu visas endast namnet på själva spelfilen du lagt till. Med hjälp av en inbyggd funktion i RetroPie finns möjligheten att automatiskt hämta både ett omslag samt information om varje tillagt spel. Observera att detta kräver att du har din Raspberry Pi ansluten till ett nätverk. Detta steg är även helt valfritt. Det går precis lika bra att vara nöjd med att spelen listas med filnamnet om du så önskar.

1. Börja med att navigera till den emulator vars spel du vill hämta omslag och information till. Klicka på startknappen på din handkontroll och välj Scraper, högst upp i listan.

RetroPie - Scraper - Ladda ner omslag och information till spel

2. I inställningarna för Scraper (ungefär informationsinsamlare på svenska) kan du sedan ställa in varifrån du vill hämta bilder och information till dina spel (under Scrape From). Som standard är TheGamesDB vald. Detta alternativ brukar också fungera allra bäst. För att börja hämta omslag och information om din spel klickar du sedan på Scrape Now, längst ned i listan.

RetroPie - Scraper - Scrape Now

3. Om informationsinsamlaren känner sig osäker på om ett spel verkligen ska paras ihop med en viss bild eller en viss text kommer du bli tillfrågad om detta och får själv bestämma om gissningen stämmer. Annars är det bara luta dig tillbaka och låta all information samlas in och automatiskt läggas till för respektive spel.

4. När allt är klart hamnar du åter på spelskärmen där nu nu kan se både information om dina spel samt en liten bild på spelet. Något som gör hela samlingen ännu lite snyggare!

RetroPie - Ladda ned omslag - Covers

Bra jobbat! Har du frågor, funderingar eller tips är du väldigt välkommen att dela med dig i kommentarerna.

(Tillägg: 2017-07-28) Montera en strömknapp på Raspberry Pi (RetroPie)
Som ett fortsättningsprojekt på denna artikel har vi skapat en steg-för-steg-guide där vi går igenom hur du monterar en strömknapp på din Raspberry Pi – för att både starta och stänga av enheten på ett enkelt sätt. Du hittar guiden här!

Navigering

Steg 1. Det här behöver du
Steg 2. Installera RetroPie på minneskortet
Steg 3. Montera ihop Raspberry Pi
Steg 4. Ställ in RetroPie, nätverk och handkontroller
Steg 5. För över spel till Raspberry Pi
Steg 6. Ladda ner omslag och information till dina spel

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Så spelar du (det första) Minecraft helt gratis

Få spel har gjort ett så pass stort avtryck som Minecraft och trots att det lanserades för över 12 år sedan är det fortfarande omåttligt populärt.

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend