Avbryt en låst app-nedladdning på iPhone och iPad

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Ibland vill det sig inte som det borde när man hämtar en app från App Store. Ibland till den grad att hela nedladdningen låser sig. Vad gör man då?

Att en nedladdning fastar och helt avstannar hör faktiskt inte alls till ovanligheterna. Snarare är det frekvent förekommande och kan bero på en mängd olika saker. Till de mer vanliga hör framförallt nätverksrelaterade problem, såsom att nedladdingsservern för appen slutar svara.

I de fallen går det oftast att bara öppna App Store igen, navigera till appen i fråga och klicka på den lilla stoppknappen (bilden till vänster). Varpå nedladdningen avbryts och därefter kan startas om igen. Ibland händer det dock att det antingen inte går att peka på stoppknappen alternativt att den inte finns över huvud taget (bilden till höger).

App nedladdning låst sig på iPhone iPad
Om du ser stoppknappen (bilden till vänster) är det bara att avbryta nedladdningen härifrån. Om ingen stoppknapp syns (bilden till höger) är det istället bara att läsa vidare.

Nedladdningen går inte att stoppa via App Store

Om nedladdningen som fastnat inte går att avbryta via App Store går det faktiskt också att stoppa den direkt ifrån själva app-ikonen, som troligen nu lagt sig sist i den vanliga app-listan.

  1. Börja här med att navigera till appens ikon.
  2. Peka sedan på ikonen tills en liten lista med alternativ dyker upp.
  3. Välj nu Avbryt hämtning för att helt stoppa hämtningen av appen.
  4. Testa därefter att ladda ner appen via App Store igen. Förhoppningsvis fungerar det nu som det ska.
iPhone-app låst sig - Avbryt hämtning
Du kan även testa att välja ”Pausa hämtning” och därefter starta hämtningen igen på samma sätt för att se om nedladdningen ”hoppar igång”.

Får det inte att fungera? Dela gärna med dig av eventuella funderingar i kommentarerna nedanför, så ska jag göra mitt bästa för att hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.