Ändra sparade uppgifter i formulär i Google Chrome

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Att formulärdata såsom namn, e-post och telefonnummer sparas direkt i Google Chrome är i regel riktigt smidigt. Tills något felaktigt sparas och ständigt dyker upp när du ska fylla i ett formulär.

Google Chrome, som många andra webbläsare, innehåller numera en funktion för att automatiskt spara information som skrivs in i formulär. T.ex. får man som standard frågan om man vill spara sitt namn, leveransadress, telefonnummer och e-post-adress när man beställer något via webbläsaren. Detta för att underlätta nästa gång man ska beställa och då slipper fylla i alla uppgifter en gång till.

Ibland är man däremot lite snabb och råkar välja att dessa formulärdata ska sparas även när informationen kanske inte är helt korrekt. T.ex. kanske namnet av någon anledning blev fel eller att e-post-adressen inte är den man vill använda. Givetvis går detta att justera i efterhand, men att hitta till inställningen är som vanligt lite knepigt om man inte vet var man ska leta.

Ändra autofyll-inställningarna i Chrome (PC/Mac)

  1. För att komma åt inställningarna börjar du med att klicka på de tre prickarna, högst uppe till höger i Chrome, och väljer Inställningar.
  2. I listan till vänster väljer du Autofyll.

Chrome - Inställningar - Autofyll

  1. Längst ned bland alternativen som dyker upp finns Adresser och annat. Välj detta.

Google Chrome - Adresser och annat - Autofyll formulär

  1. Under Adresser ser du nu all adress- och persondata som finns sparad i Chrome när det kommer till automatiskt ifyllning av formulär. För att ändra eller ta bort någon av posterna klickar du på de tre prickarna bredvid respektive fält och väljer antingen Redigera eller Ta bort.

Chrome - Automatiskt formulär - Fylla i

  1. När du redigerat färdigt ett alternativ sparar du de nya formulärinställningarna genom att klicka på Spara.

Har du frågor eller andra tankar kring autofyll-inställningarna i Chrome är du som vanligt välkommen att dela med dig av dem i kommentarerna här nedanför.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ställ en fråga »

Det senaste

Du kanske också gillar

Starta om Finder i macOS

Ibland händer det att Finder-applikationen i Mac-datorer låser sig eller börjar fungera lite sådär halvbra. Första steget till en lösning är då att starta om Finder helt och hållet.

Visa dolda filer och mappar på en Mac-dator

Att visa dolda filer på en Apple-dator är inte riktigt lika självklart som det är i Windows. Däremot är det hyfsat simpelt när man vet exakt hur man går tillväga.

Byt namn på flera filer samtidigt på Mac

Ibland är allt bara rörigt och jobbigt. Då är det åtminstone lite skönt att det går att byta namn på flera filer direkt i macOS utan några extra program. Så gör du!
Send this to a friend