Testa (typ) Windows 11 utan att köpa eller installera det

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Så långt det är möjligt är det alltid bra att testa saker innan man köper dem. Därför är det trevligt att det går att testa (en superenkel version av) Windows 11 direkt i valfri webbläsare.

Om du är lite småfundersam på om det är dags att uppgradera till Microsofts senaste operativsystem Windows 11 eller inte finns sedan en tid tillbaka möjligheten att testa på själva gränssnittet för att se hur det känns att använda.

Projektet som kallas Windows 11 in React är egentligen inte alls Windows 11. Istället är det en webbsida utvecklad att se ut och fungera såsom gränssnittet i Windows 11 gör. Det går inte att installera eller ens starta några avancerade program eller andra processer (däremot fungerar både Kalkylatorn, Anteckningar och Terminalen). Projektet är istället ämnat att just visa, på ett ungefär, hur operativsystemet ser ut och är uppbyggt.

Windows 11 direkt i webbläsaren

Det smidiga med detta är givetvis att du inte behöver krångla med några installationer eller annat. Utan det är bara att surfa in på https://win11.blueedge.me och börja klicka runt.

Testa Windows 11 - Utan att installera
Även om inget egentligen fungerar kan det ändå vara intressant att faktiskt kunna klicka runt lite i en grafisk kopia av Windows 11 om man inte har möjlighet, tid eller ork att installera det och testa.

React, som projektet är byggt på, är förövrigt ett så kallat bibliotek inom programmeringsspråket JavaScript. Just detta bibliotek gör det enklare att bygga interaktiva användargränssnitt. Alltså en ganska bra grund att stå på för att utveckla en enklare kopia av ett operativsystem. En kort och bra förklaring av React tillsammans med några matnyttiga länkar finns hos tjejerkodar.se/blogg/vad-ar-egentligen-react.

Visste du förresten att det finns en molnbaserat variant av Windows som en strömningstjänst via Microsoft? Operativsystemet i fråga kallas för Windows 365 och abonneras på genom en månadskostnad. Mer läsning för den intresserade finns här.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.