Få tillbaka av misstag stängda flikar i din webbläsare (PC/Mac)

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Visste du att din webbläsare minns vilka flikar du haft öppna och sparar informationen så du lätt ska kunna återöppna dem? Smidigt, och lite läskigt.

Jag är nog inte ensam om att råkat vara lite väl snabb när det kommit till att klicka på det lilla krysset vid en av de öppna flikarna i webbläsaren. För att sekunden senare bittert fått inse att det var fel flik som stängdes.

Tack och lov finns räddningen inbyggd redan från start i de flesta populära webbläsarna. Det enda du behöver göra för att öppna den senast stängda fliken och automatiskt göra den aktiv är att trycka Ctrl + Shift + T. För Apple-datorer är det kombinationen ⌘ (Command) + Shift + T som gäller.

Ctrl + Shift + T - Öppna stängd flikFortsätter du att trycka Ctrl + Shift + T öppnas fliken som stängdes innan den senast stängda och så vidare. Knappkombinationen fungerar som sagt i majoriteten av de vanliga webbläsarna, t.ex. Chrome, Safari, Firefox, Opera, Microsoft Edge och till och med gamla Internet Explorer.

Har du några andra tips på smidiga knappkombinationer för att underlätta webbanvändandet? Dela gärna med dig i kommentarerna nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ställ en fråga »

Det senaste

Du kanske också gillar

Starta om Finder i macOS

Ibland händer det att Finder-applikationen i Mac-datorer låser sig eller börjar fungera lite sådär halvbra. Första steget till en lösning är då att starta om Finder helt och hållet.

Visa dolda filer och mappar på en Mac-dator

Att visa dolda filer på en Apple-dator är inte riktigt lika självklart som det är i Windows. Däremot är det hyfsat simpelt när man vet exakt hur man går tillväga.

Byt namn på flera filer samtidigt på Mac

Ibland är allt bara rörigt och jobbigt. Då är det åtminstone lite skönt att det går att byta namn på flera filer direkt i macOS utan några extra program. Så gör du!
Send this to a friend