Få tillbaka av misstag stängda flikar i din webbläsare (PC/Mac)

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Visste du att din webbläsare minns vilka flikar du haft öppna och sparar informationen så du lätt ska kunna återöppna dem? Smidigt, och lite läskigt.

Jag är nog inte ensam om att råkat vara lite väl snabb när det kommit till att klicka på det lilla krysset vid en av de öppna flikarna i webbläsaren. För att sekunden senare bittert fått inse att det var fel flik som stängdes.

Tack och lov finns räddningen inbyggd redan från start i de flesta populära webbläsarna. Det enda du behöver göra för att öppna den senast stängda fliken och automatiskt göra den aktiv är att trycka Ctrl + Shift + T. För Apple-datorer är det kombinationen ⌘ (Command) + Shift + T som gäller.

Ctrl + Shift + T - Öppna stängd flikFortsätter du att trycka Ctrl + Shift + T öppnas fliken som stängdes innan den senast stängda och så vidare. Knappkombinationen fungerar som sagt i majoriteten av de vanliga webbläsarna, t.ex. Chrome, Safari, Firefox, Opera, Microsoft Edge och till och med gamla Internet Explorer.

Har du några andra tips på smidiga knappkombinationer för att underlätta webbanvändandet? Dela gärna med dig i kommentarerna nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ställ en fråga »

Det senaste

Du kanske också gillar

Skapa runda hörn i Adobe Photoshop

Det finns en mängd olika sätt att ge en bild runda hörn i Photoshop. Här är min favorit bland alla varianter. Som dessutom går rätt snabbt!

Så mäter du avstånd med Google Maps

Visste du att det går att mäta avståndet mellan två valfria punkter i Google Maps? Så använder du din PC, Mac, iPhone eller Android för att se hur lång en viss sträcka är.

Stäng av pling-ljudet för Volymkontrollen i Windows 10

Blir du också vettskrämd av det höga indikationsljudet varje gång du höjer eller sänker volymen på din Windows 10-dator? Så stänger du av pling-ljudet för gott!

Varför löser en omstart så många problem?

Som ohotat nummer-ett-förslag när det kommer till att lösa teknikproblem finns den klassiska "testa att starta om". Men varför löser en omstart egentligen några problem?

Ta bort formatering av kopierad text i Windows 10

Att kopiera och klistra in text är i regel inga konstigheter. Däremot är det ganska irriterande när textformatering följer med och förstör ett snyggt dokument.

Gör en Print Screen (skärmdump) i Windows 10

Hur gör man egentligen en Print Screen in Windows 10? Faktum är att det finns ett gäng olika sätt att åstadkomma detta på. Här går vi igenom de vanligaste!
Send this to a friend