Stäng av meddelandeljudet i Messenger på dator och telefon

Det senaste

Trött på att det alltid ska plinga till så snart ett nytt meddelande dyker upp i Messenger vare sig du sitter vid datorn eller med telefonen? Så stänger du av ljudet!

Ljudnotiser är många gånger väldigt användbara, andra gånger är de mest störande. Vi kommer därför visa hur du stänger av ljudet som plingar till varje gång du får ett meddelande i Facebooks Messenger-tjänst.

Vi kommer gå igenom hur du går tillväga för att stänga av Messenger-ljudet både i vanliga webbläsare (PC/Mac) samt i iPhone/iPad– (iOS) och Android-appen.

Stäng av ljudnotiser i Messenger för webbläsare (PC/Mac)

1. Börja med att öppna Facebook (facebook.com). Längst ned i webbläsarens högra hörn finns ett litet kugghjul (1). Klicka på detta och välj Chattljud (2) för att direkt och tillsvidare stäng av ljudet för meddelanden i Messenger.

Stäng av ljudet - Messenger - PC - Mac - Dator - Webbläsare

2. Vill du aktivera ljudet framöver är det bara repetera ovanstående process. En bock framför Chattljud bekräftar att ljudet är på, medan en vit bakgrund gör det motsatta.

Stäng av ljudnotiser i Messenger för iPhone och iPad

1. Börja med att öppna Messenger-appen. Peka på din profilbild, högst upp till vänster (1). Scrolla en liten bit nedåt i listan av inställningar och välj Aviseringar (2).

Ta bort ljud - Messenger - Facebook - iPhone - iPad

2. Peka på Aviseringar i Messenger (1). För att helt ta bort ljudnotiserna ändrar du reglaget efter Ljud till Av (2). Här finns även möjligheten att bestämma om din telefon ska vibrera eller inte när du får ett meddelande.

Stäng av ljudet - Messenger - Aviseringar - Ljud - Vibration - iPhone

Stäng av ljudnotiser i Messenger för Android-enheter

1. Börja med att öppna Messenger-appen och peka på din profilbild, högst upp till vänster (1). Välj alternativet Aviseringar och ljud (2) i listan med Inställningar.

Android - Stäng av ljudet på Messenger

2. Ändra reglaget vid Ljud till Av för att stänga av ljudnotiserna för meddelanden i Messenger. Ovanför finns även möjligheten att stänga av vibrationen för meddelanden samt bestämma om du vill dölja eller visa mottagna meddelanden direkt på skärmen (Förhandsvisning av meddelanden).

Android - Stäng av ljud - Messenger - Aviseringar - Ljud

Har du frågor, funderingar eller om något av ovanstående steg inte fungerar är du självfallet välkommen att dela med dig av dina tankar i en kommentar här nedanför!

Christoffer
Administratör och grundare av enkelteknik.se. Modererar och författar det mesta på sajten.

Dela gärna artikeln om du gillar den.

Frågor

Hjälpte texten dig?

Allt innehåll på enkelteknik.se är gratis och finansieras genom annonsering, samarbeten och donationer. Alla bidrag, oavsett summa, tas tacksamt emot på nedanstående Swish-nummer.

Swish-nummer: 123 404 34 36

Skicka gärna med din e-post-adress om du väljer att stödja oss, så vi får möjlighet att återkomma med ett personligt tack!

18 kommentarer

 1. Jag fattar inte? Jag har inte alternativet som bilden visar under inställningar – aviseringar – vibrera. Andra sidor och Youtube visar samma bild som i artikeln men jag saknar alternativet ”vibrera”??

  Sony xperia xz premium. Android 9. Senaste versionen av messenger.

  • Hej! Du verkar inte vara den enda med detta problem dock. Ska försöka ta mig an att uppdatera guiden här också när jag fått möjlighet att testa mig fram till en lösning. Har du testat detta tillvägagångssätt (varken svenska eller engelska men ganska tydliga bildinstruktioner)?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 2. Hej, det här har jag gjort upprepade gånger men ändå hörs ett ljud. Ett litet plopp men alltför högt för min smak. Jag avskyr all denna ljudförorening som kommer med mobila enheter. Android, Nokia.

  • Hej! Vad underligt :-/ Önskar jag kunde hitta något mer kring detta, men det verkar vara så illa att det ibland inte går att stänga av korrekt för vissa (av någon anledning). Mitt bästa tips är nog att se efter i din telefons ljudinställningar och se om det går att ändra något av notisljuden till ljudlös eller liknande.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 3. jag gick in på meddelandetoner och valde en av de tonljud som var längre ned på listan. de verkar vara helt tysta (vilket säkert är ett tekniskt fel, men om de inte låter är det ju bra). Ska kolla om det funkar irl när nästa meddelande kommer in. =)

  • Hej! Ja, det låter ju utan tvekan lite underligt. Fick du det att fungera när meddelanden kom in ”på riktigt”? Annars är ju alltid en omstart av telefonen att rekommendera som första försök till lösning för problem liknande dessa :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

 4. Hej! Jag får inga ljud uppspelade i själva messengerappen när folk skickar ikoner som vanligtvis ger ljud. T.ex. blubb-ljudet vid hjärtan osv. Jag har iPhone, vad kan vara orsaken till detta? Tycker att jag har gått igenom alla ljudinställningar som finns tillgängliga men måste ju ha missat ngt…!?

  • Hej! Ta en titt i Inställningar > Notiser > Messenger och se om ljud är aktiverat eller inte. Om det är aktiverat, testa att stänga av det och aktivera det igen. Gör därefter en omstart av telefonen. Gör det någon skillnad?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 5. Jag vill få bort ljudet för medfelande men ändå kunna höra att någon ringer. Men det verkar inte finnas någon sådan inställning. Är det så illa?

  • Hej! Så vitt jag lyckas hitta (eller inte lyckas kanske det rättare sagt ska vara) verkar det faktiskt inte finnas någon möjlighet att stänga av det ena eller det andra. Utan man verkar låst till att antingen stänga av alla ljud eller inga ljud :-/ Återkommer om jag trillar över någon mer information.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 6. Hej !
  Jag lyckas inte heller få nåt ljud av Messenger när det inkommer nya meddelanden.
  Iphone 7 IOS 14.1.
  Messenger-version = 288.0

  • Hej Birgitta! Om du tar en titt under Inställningar > Notiser > Messenger. Är Ljud aktiverat där?

   // Christoffer, enkelteknik.se

   • japp – har gått igenom alla tänkbara ljudinställningar på telefonen samt startat om den ett antal ggr, googlat på nätet . . .

    • Vad underligt :-/ Det enda jag kan komma på är ju i detta fall att börja med att radera och installera om Messenger-appen för att se om inställningarna på något sätt återställs då (för det ska ju kunna låta!). I värsta fall är det ju sedan en återställning av telefonen som också går att testa, det är ju dock en del jobb med att spara allt och sedan föra över det till telefonen igen när återställningen är genomförd. Jag skulle börja med att installera om appen iallafall :-)

     // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej! Jo, det ska fungera om ni gör följande: I listan över konversationer i Messenger, dra åt vänster över den konversation ni vill stänga av aviseringar från. Peka sedan på ikonen med en bjällra (mitten) och välj hur länge ni vill stänga av aviseringarna för den aktuella konversationen.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Ta bort formatering av kopierad text i Windows 10

Att kopiera och klistra in text är i regel inga konstigheter. Däremot är det ganska irriterande när textformatering följer med och förstör ett snyggt...

Ta bort den röda pricken vid casting i Oculus Quest 2

Röda prickar är sällan något välkommet. Här kommer jag därför gå igenom hur du blir av med den som tittar fram i Oculus Quest...

Test: Oculus Quest 2 – Är VR äntligen för alla?

Uppföljaren till det omåttligt populära VR-headsetet Oculus Quest ska tydligen vara bland det bästa man kan köpa om man vill börja äventyra in i VR-världen. Det låter ju rätt bra. Vi testar ett sådant!

Ta en Print Screen (skärmdump) i Windows 10

Hur gör man egentligen en Print Screen in Windows 10? Faktum är att det finns ett gäng olika sätt att åstadkomma detta på. Här går vi igenom de vanligaste!

Test: ADATA SC680 – En lätt, plastig och billig extern SSD-hårddisk

SC680 är en av de billigaste externa SSD-hårddiskarna på marknaden sett till Gigabyte per krona. Hur står den sig i djungeln av väldigt liknande konkurrenter?

Ångra en Windows 10-uppdatering och förläng ångertiden

Att uppdatera Windows går ju oftast smidigt och utan större problem. Förutom när det inte gör det och något blir helt fel.

Relaterat innehåll

Send this to a friend