Stäng av meddelandeljudet i Messenger på dator och telefon

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Trött på att det alltid ska plinga till så snart ett nytt meddelande dyker upp i Messenger vare sig du sitter vid datorn eller med telefonen? Så stänger du av ljudet!

Ljudnotiser är många gånger väldigt användbara, andra gånger är de mest störande. Vi kommer därför visa hur du stänger av ljudet som plingar till varje gång du får ett meddelande i Facebooks Messenger-tjänst.

Vi kommer gå igenom hur du går tillväga för att stänga av Messenger-ljudet både i vanliga webbläsare (PC/Mac) samt i iPhone/iPad– (iOS) och Android-appen.

Stäng av ljudnotiser i Messenger för webbläsare (PC/Mac)

1. Börja med att öppna Facebook (facebook.com). Längst ned i webbläsarens högra hörn finns ett litet kugghjul (1). Klicka på detta och välj Chattljud (2) för att direkt och tillsvidare stäng av ljudet för meddelanden i Messenger.

Stäng av ljudet - Messenger - PC - Mac - Dator - Webbläsare

2. Vill du aktivera ljudet framöver är det bara repetera ovanstående process. En bock framför Chattljud bekräftar att ljudet är på, medan en vit bakgrund gör det motsatta.

Stäng av ljudnotiser i Messenger för iPhone och iPad

1. Börja med att öppna Messenger-appen. Peka på din profilbild, högst upp till vänster (1). Scrolla en liten bit nedåt i listan av inställningar och välj Aviseringar (2).

Ta bort ljud - Messenger - Facebook - iPhone - iPad

2. Peka på Aviseringar i Messenger (1). För att helt ta bort ljudnotiserna ändrar du reglaget efter Ljud till Av (2). Här finns även möjligheten att bestämma om din telefon ska vibrera eller inte när du får ett meddelande.

Stäng av ljudet - Messenger - Aviseringar - Ljud - Vibration - iPhone

Stäng av ljudnotiser i Messenger för Android-enheter

1. Börja med att öppna Messenger-appen och peka på din profilbild, högst upp till vänster (1). Välj alternativet Aviseringar och ljud (2) i listan med Inställningar.

Android - Stäng av ljudet på Messenger

2. Ändra reglaget vid Ljud till Av för att stänga av ljudnotiserna för meddelanden i Messenger. Ovanför finns även möjligheten att stänga av vibrationen för meddelanden samt bestämma om du vill dölja eller visa mottagna meddelanden direkt på skärmen (Förhandsvisning av meddelanden).

Android - Stäng av ljud - Messenger - Aviseringar - Ljud

Har du frågor, funderingar eller om något av ovanstående steg inte fungerar är du självfallet välkommen att dela med dig av dina tankar i en kommentar här nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

24 kommentarer

 1. Jag fattar inte? Jag har inte alternativet som bilden visar under inställningar – aviseringar – vibrera. Andra sidor och Youtube visar samma bild som i artikeln men jag saknar alternativet ”vibrera”??

  Sony xperia xz premium. Android 9. Senaste versionen av messenger.

  • Hej! Du verkar inte vara den enda med detta problem dock. Ska försöka ta mig an att uppdatera guiden här också när jag fått möjlighet att testa mig fram till en lösning. Har du testat detta tillvägagångssätt (varken svenska eller engelska men ganska tydliga bildinstruktioner)?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 2. Hej, det här har jag gjort upprepade gånger men ändå hörs ett ljud. Ett litet plopp men alltför högt för min smak. Jag avskyr all denna ljudförorening som kommer med mobila enheter. Android, Nokia.

  • Hej! Vad underligt :-/ Önskar jag kunde hitta något mer kring detta, men det verkar vara så illa att det ibland inte går att stänga av korrekt för vissa (av någon anledning). Mitt bästa tips är nog att se efter i din telefons ljudinställningar och se om det går att ändra något av notisljuden till ljudlös eller liknande.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 3. jag gick in på meddelandetoner och valde en av de tonljud som var längre ned på listan. de verkar vara helt tysta (vilket säkert är ett tekniskt fel, men om de inte låter är det ju bra). Ska kolla om det funkar irl när nästa meddelande kommer in. =)

  • Hej! Ja, det låter ju utan tvekan lite underligt. Fick du det att fungera när meddelanden kom in ”på riktigt”? Annars är ju alltid en omstart av telefonen att rekommendera som första försök till lösning för problem liknande dessa :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

 4. Hej! Jag får inga ljud uppspelade i själva messengerappen när folk skickar ikoner som vanligtvis ger ljud. T.ex. blubb-ljudet vid hjärtan osv. Jag har iPhone, vad kan vara orsaken till detta? Tycker att jag har gått igenom alla ljudinställningar som finns tillgängliga men måste ju ha missat ngt…!?

  • Hej! Ta en titt i Inställningar > Notiser > Messenger och se om ljud är aktiverat eller inte. Om det är aktiverat, testa att stänga av det och aktivera det igen. Gör därefter en omstart av telefonen. Gör det någon skillnad?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 5. Jag vill få bort ljudet för medfelande men ändå kunna höra att någon ringer. Men det verkar inte finnas någon sådan inställning. Är det så illa?

  • Hej! Så vitt jag lyckas hitta (eller inte lyckas kanske det rättare sagt ska vara) verkar det faktiskt inte finnas någon möjlighet att stänga av det ena eller det andra. Utan man verkar låst till att antingen stänga av alla ljud eller inga ljud :-/ Återkommer om jag trillar över någon mer information.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 6. Hej !
  Jag lyckas inte heller få nåt ljud av Messenger när det inkommer nya meddelanden.
  Iphone 7 IOS 14.1.
  Messenger-version = 288.0

  • Hej Birgitta! Om du tar en titt under Inställningar > Notiser > Messenger. Är Ljud aktiverat där?

   // Christoffer, enkelteknik.se

   • japp – har gått igenom alla tänkbara ljudinställningar på telefonen samt startat om den ett antal ggr, googlat på nätet . . .

    • Vad underligt :-/ Det enda jag kan komma på är ju i detta fall att börja med att radera och installera om Messenger-appen för att se om inställningarna på något sätt återställs då (för det ska ju kunna låta!). I värsta fall är det ju sedan en återställning av telefonen som också går att testa, det är ju dock en del jobb med att spara allt och sedan föra över det till telefonen igen när återställningen är genomförd. Jag skulle börja med att installera om appen iallafall :-)

     // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej! Jo, det ska fungera om ni gör följande: I listan över konversationer i Messenger, dra åt vänster över den konversation ni vill stänga av aviseringar från. Peka sedan på ikonen med en bjällra (mitten) och välj hur länge ni vill stänga av aviseringarna för den aktuella konversationen.

 7. Hej!
  På sistone (efter uppdatering av telefonen) så är aviseringsljudet för Messenger ashögt. Vill ha kvar aviseringsljudet, men inte så högt. Hittar ingen inställning för ljudnivå för aviseringar. Antingen av eller på. Borde väl finnas? Har för mig att det funnits förr åtminstone.

  • Hej, jag gissar att du använder iPhone? Så vitt jag vet är volymen för ringsignal numera låst till densamma som volymen för notifikationer. Något som kan vara det dummaste tilltaget på länge.

   Den enda faktiska lösningen (eller om man kanske ska kalla det ett ”hack”) verkar vara att använda sig av en meddelandeton där volymen är väldigt låg som standard. Utöver detta verkar den enda lösningen vara att helt enkelt sänka även ringvolymen på telefonen är jag rädd :-/

   • Förlåt, glömde skriva att det är en Android (10) jag sitter med. Testar och ser om det är samma (dumma) lösning som på en Iphone. Tack för tipset.

    • Hej igen! Ja, det är ju möjligt att samma dumma begränsningar finns även i Android-världen. Återkom gärna om så var fallet, så får vi försöka forska lite mer! Gärna med en exakt modell på surfplattan också (eller om det är en Samsung/Huawei etc.) så har vi ännu lite mer att gå på :-)

     • Tjenare! I helgen kom en Androiduppdatering där ljudet nu har sänkts till normal nivå. Skulle dock gärna önska en separat volyminställning för appnotiser. Hade ju inte skadat.

     • Ja, det hade ju verkligen varit att föredra. Det hade nog till och med inte skadat med att kunna ställa separata volymnivåer för alla appar om man önskade det (något som tydligen går med lite trixande, om man vill ge sig på det:-) ). Känns lite som att denna variant av uppdateringar gällande en enda volymkontrollsnivå blir av typen att de är gjorda att förenkla, men istället får motsatt effekt :-/

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.