Trött på att det alltid ska plinga till så snart ett nytt meddelande dyker upp i Messenger vare sig du sitter vid datorn eller med telefonen? Så stänger du av ljudet!

Ljudnotiser är många gånger väldigt användbara, andra gånger är de mest störande. Vi kommer därför visa hur du stänger av ljudet som plingar till varje gång du får ett meddelande i Facebooks Messenger-tjänst.


Vi kommer gå igenom hur du går tillväga för att stänga av Messenger-ljudet både i vanliga webbläsare (PC/Mac) samt i iPhone/iPad– (iOS) och Android-appen.

Stäng av ljudnotiser i Messenger för webbläsare (PC/Mac)

1. Börja med att öppna Facebook (facebook.com). Längst ned i webbläsarens högra hörn finns ett litet kugghjul (1). Klicka på detta och välj Chattljud (2) för att direkt och tillsvidare stäng av ljudet för meddelanden i Messenger.

Stäng av ljudet - Messenger - PC - Mac - Dator - Webbläsare

2. Vill du aktivera ljudet framöver är det bara repetera ovanstående process. En bock framför Chattljud bekräftar att ljudet är på, medan en vit bakgrund gör det motsatta.

Stäng av ljudnotiser i Messenger för iPhone och iPad

1. Börja med att öppna Messenger-appen. Peka på din profilbild, högst upp till vänster (1). Scrolla en liten bit nedåt i listan av inställningar och välj Aviseringar (2).

Ta bort ljud - Messenger - Facebook - iPhone - iPad

2. Peka på Aviseringar i Messenger (1). För att helt ta bort ljudnotiserna ändrar du reglaget efter Ljud till Av (2). Här finns även möjligheten att bestämma om din telefon ska vibrera eller inte när du får ett meddelande.

Stäng av ljudet - Messenger - Aviseringar - Ljud - Vibration - iPhone

Stäng av ljudnotiser i Messenger för Android-enheter

1. Börja med att öppna Messenger-appen och peka på din profilbild, högst upp till vänster (1). Välj alternativet Aviseringar och ljud (2) i listan med Inställningar.

Android - Stäng av ljudet på Messenger

2. Ändra reglaget vid Ljud till Av för att stänga av ljudnotiserna för meddelanden i Messenger. Ovanför finns även möjligheten att stänga av vibrationen för meddelanden samt bestämma om du vill dölja eller visa mottagna meddelanden direkt på skärmen (Förhandsvisning av meddelanden).

Android - Stäng av ljud - Messenger - Aviseringar - Ljud

Har du frågor, funderingar eller om något av ovanstående steg inte fungerar är du självfallet välkommen att dela med dig av dina tankar i en kommentar här nedanför!

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here