Facebook släpper Messenger-app för barn

0
1696
Messenger Kids- Facebook Messenger för barn

Facebook vill med appen Messenger Kids att barn mellan 6 och 12 år enkelt ska kunna skriva, videochatta och skicka emojis till sina kompisar.

Eftersom Facebook och den tillhörande Messenger-appen är till för vuxna och äldre barn (13 år och uppåt) har Facebook utvecklat en ny chatt-app vid namn Messenger Kids. Målgruppen för appen är barn mellan 6 och 12 år och stora resurser sägs har lagts på framförallt säkerhet.

Funktionaliteten i appen är ungefär densamma som hos Messenger-appen för vuxna. Barnen kommer kunna video-chatta iförda roliga ansiktsfilter, skriva till varandra och skicka (barnvänliga) emojis och GIF:ar. Appen kommer vara gratis och inte innehålla någon reklam eller andra köpmöjligheter. Det kommer även finnas verktyg för barn och vuxna att enkelt rapportera mobbning och andra otrevligheter i appen. Inblandade vuxna kommer, enligt Facebook, direkt informeras så fort ett barn rapporterar olämpligt språkbruk eller andra saker.

Messenger Kids - Facebook Messenger för barn
Messenger Kids låter barnen använda olika filter och andra funktioner när de chattar med varandra. Bildkälla: Facebook/messengerkids.com

För att kunna använda appen behöver den först laddas ned till barnets enhet. Istället för att barnet själv skapar någon form av konto är det föräldern som loggar in med sitt Facebook-konto och skapar ett Messenger-namn för barnet att använda. Alla kontakter barnet vill lägga till behöver sedan först godkännas av barnets förälder. Därefter även av kontaktens förälder.

Godkända vuxna, såsom föräldrar, släktingar och syskon kommer kunna använda den vanliga Messenger-appen för att prata och chatta med barn som använder Messenger Kids-appen.

Messenger Kids finns redan tillgänglig på iPhone och iPad i USA. En internationell variant är på gång och ska lanseras innan årets slut. En Android-version är också under utveckling och lanseras, enligt Facebook, inom en snar framtid. Besök messengerkids.com för mer information (på engelska).

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here