Facebook släpper Messenger-app för barn

Facebook vill med appen Messenger Kids att barn mellan 6 och 12 år enkelt ska kunna skriva, videochatta och skicka emojis till sina kompisar.

Eftersom Facebook och den tillhörande Messenger-appen är till för vuxna och äldre barn (13 år och uppåt) har Facebook utvecklat en ny chatt-app vid namn Messenger Kids. Målgruppen för appen är barn mellan 6 och 12 år och stora resurser sägs har lagts på framförallt säkerhet.

Funktionaliteten i appen är ungefär densamma som hos Messenger-appen för vuxna. Barnen kommer kunna video-chatta iförda roliga ansiktsfilter, skriva till varandra och skicka (barnvänliga) emojis och GIF:ar. Appen kommer vara gratis och inte innehålla någon reklam eller andra köpmöjligheter. Det kommer även finnas verktyg för barn och vuxna att enkelt rapportera mobbning och andra otrevligheter i appen. Inblandade vuxna kommer, enligt Facebook, direkt informeras så fort ett barn rapporterar olämpligt språkbruk eller andra saker.

Messenger Kids - Facebook Messenger för barn
Messenger Kids låter barnen använda olika filter och andra funktioner när de chattar med varandra. Bildkälla: Facebook/messengerkids.com

För att kunna använda appen behöver den först laddas ned till barnets enhet. Istället för att barnet själv skapar någon form av konto är det föräldern som loggar in med sitt Facebook-konto och skapar ett Messenger-namn för barnet att använda. Alla kontakter barnet vill lägga till behöver sedan först godkännas av barnets förälder. Därefter även av kontaktens förälder.

Godkända vuxna, såsom föräldrar, släktingar och syskon kommer kunna använda den vanliga Messenger-appen för att prata och chatta med barn som använder Messenger Kids-appen.

Messenger Kids finns redan tillgänglig på iPhone och iPad i USA. En internationell variant är på gång och ska lanseras innan årets slut. En Android-version är också under utveckling och lanseras, enligt Facebook, inom en snar framtid. Besök messengerkids.com för mer information (på engelska).

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Så spelar du (det första) Minecraft helt gratis

Få spel har gjort ett så pass stort avtryck som Minecraft och trots att det lanserades för över 12 år sedan är det fortfarande omåttligt populärt.

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend