Sonos lanserar uppdaterad Beam med stöd för Dolby Atmos

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Sonos snyggaste soundbar får i dagarna en uppgradering innehållandes både ny hårdvara, fler högtalare och bättre stöd för nya ljudformat.

När jag för lite dryg tre år sedan testade Sonos Beam var betyget överlag väldigt gott på i princip samtliga punkter. Både ljudet, designen och funktionerna stod sig bra i konkurrensen samt spelade väl med Sonos övriga högtalarsortiment.

Den nya varianten av Beam, kallad Beam (Gen 2), behåller i stort samma utseende som den tidigare soundbaren men har fått sig en uppdaterad grill för ljudet att passera ut genom. Det nya högtalargallret ska inte bara påverka ljudet och surroundupplevelsen positiv utan ska även vara lättare att hålla rent.

De kanske mest intressanta uppdateringarna finns dock på insidan där stöd för Dolby Atmos äntligen hittat till Sonos minsting. Detta möjliggörs dels av att HDMI-kontakten för inkoppling nu är av eARC– typ (jämfört med vanlig ARC på den första Beam) samt att ljudprocessorn fått sig en uppgradering. Två nya högtalarkluster specifikt avsedda för surroundljud har också letat sig in i den lilla soundbaren.

Tyvärr finns det endast en ensam HDMI-port på baksidan, något som omöjliggör HDMI-passthrough och att koppla in enheter via soundbaren. Precis som övriga Sonos-soundbars behöver alla tillbehör alltså anslutas direkt till TV:n.

Sonos Beam Gen 2
Precis som tidigare finns Beam (Gen 2) i både en svart och en vit variant. Ett plus från min sida för att Sonos faktiskt visar kablarna som sticker ut på baksidan när man inte använder soundbaren i verkligheten, jämfört med hur det brukar se ut i en PR-bild.

Som en liten bonus annonserar Sonos även att de nu på allvar verkar planera utöka format- och tjänststödet för sin plattform framöver. Här nämns Dolby Atmos Music och Amazon Music Ultra HD samt kanske allra mest spännande, DTS-stöd. Någon ytterligare information kring när eller till vilka av företagets högtalare ovanstående kan bli verklighet ges dock inte.

Sonos Beam (Gen 2) finns att förbeställa från Sonos från och med idag och lanseringsdatumet är satt till den 5:e oktober. Priset har gått upp några hundralappar från den tidigare varianten och placerar sig på 5349 kr. Mer information finns hos Sonos.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Börja en WordPress-lista med ett annat nummer än ett

Numrerade listor har alltid skapat lite extra huvudbry hos mig. Så tar du kontroll över vilket nummer som visas var när det kommer till listor i populära WordPress!

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Test: MiniFinder Pico 4G – Spårar det mesta

Hur precis och smidig är egentligen en dedikerad GPS-tracker år 2022? Det tänkte jag ta reda på i detta test av Pico 4G från Växjö-baserade MiniFinder.

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!
Send this to a friend