Så ser iPhone X ut på insidan

Ingen ny iPhone utan att populära iFixit dissekerar den. Så även fallet för iPhone X som inte bara utvändigt verkar skilja sig mot tidigare iPhone-modeller.

För en teknikfrälst är det alltid kul att se vad som finns på insidan av elektronik. Kanske kan det vara roligt även för dig som spenderat över tio tusen kronor på en ny topptelefon att se vad du faktiskt köpt i komponentväg.

iFixit, som specialiserar sig på att montera isär i princip allt som innehåller ett batteri, har i dagarna släppt lös sin teardown (isärplockning) av Apples nya supertelefon. Precis som med tidigare modeller i serien verkar det inte vara helt lätt att ta sig in i telefonen. Men iFixit ger ändå Apple godkänt för att det inte är totalt omöjligt att åtminstone byta skärmen om (när) den går sönder.

Några andra stora skillnader mot tidigare generationers iPhones är framförallt att batteriet är tvådelat för att bättre optimera hur komponenterna får plats inuti telefonen. Samt att kretskortet, där alla komponenter är monterade och inkopplade, är dubbelvikt. iFixit ger iPhone X betyget 6 av 10 i hur enkelt det är att reparera telefonen. En ändå relativt hög poäng för att vara en Apple-produkt.

Hela isärplockningen kan ses i videon nedan. Vill du ha lite mer detaljerade bilder finns allt noggrant genomgånget direkt hos iFixit.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför står det att mottagaren ”har tystat notiser” (iPhone)?

Som från ingenstans har texten att mottagaren tystat notiser börjat dyka upp längst ned i iMessage-konversationer på iPhone. Men varför? Och hur blir man av med den?

Sonos soundbars fixar äntligen DTS-ljud

En funktion som varit efterfrågad av Sonos-användare i årtionden har äntligen lanserats. Stöd för DTS-ljud. Bättre sent än aldrig antar jag.

Så mäter du avstånd med Google Maps

Visste du att det går att mäta avståndet mellan två valfria punkter i Google Maps? Så använder du din PC, Mac, iPhone eller Android för att se hur lång en viss sträcka är.

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend