Ingen ny iPhone utan att populära iFixit dissekerar den. Så även fallet för iPhone X som inte bara utvändigt verkar skilja sig mot tidigare iPhone-modeller.

För en teknikfrälst är det alltid kul att se vad som finns på insidan av elektronik. Kanske kan det vara roligt även för dig som spenderat över tio tusen kronor på en ny topptelefon att se vad du faktiskt köpt i komponentväg.


iFixit, som specialiserar sig på att montera isär i princip allt som innehåller ett batteri, har i dagarna släppt lös sin teardown (isärplockning) av Apples nya supertelefon. Precis som med tidigare modeller i serien verkar det inte vara helt lätt att ta sig in i telefonen. Men iFixit ger ändå Apple godkänt för att det inte är totalt omöjligt att åtminstone byta skärmen om (när) den går sönder.

Några andra stora skillnader mot tidigare generationers iPhones är framförallt att batteriet är tvådelat för att bättre optimera hur komponenterna får plats inuti telefonen. Samt att kretskortet, där alla komponenter är monterade och inkopplade, är dubbelvikt. iFixit ger iPhone X betyget 6 av 10 i hur enkelt det är att reparera telefonen. En ändå relativt hög poäng för att vara en Apple-produkt.

Hela isärplockningen kan ses i videon nedan. Vill du ha lite mer detaljerade bilder finns allt noggrant genomgånget direkt hos iFixit.

- Annons -

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here