Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Säga vad man vill om användarvänligheten hos Apples Finder men det går åtminstone enkelt att själva bestämma vilka genvägar som ska finnas tillgängliga i sidofältet. Från början syns endast genvägar till en del standardmappar såsom Bilder, Musik och Filmer. Vilket är minst sagt knapert om man faktiskt vill kunna arbeta effektivt med datorn.

Lägg till och ta bort Favoriter i Finder i macOS

  1. Börja med att öppna ett nytt Finder-fönster. Klicka sedan var som helst i Finder-fönstret för att göra det aktivt. Välj därefter Finder i toppmenyn, följt av Inställningar.

Lägg till fler favoriter i Finder - macOS

  1. Under fliken Sidofält finns sedan samtliga möjliga alternativ för vilka objekt som ska visas i sidofältet. Kryssa för de alternativ du vill ha, varpå de direkt dyker upp i Finder-fönstret. När du är färdig är det bara att stänga Finder-inställningar-fönstret.

Finder - Sidofält - Lägg till objekt

Byt plats på Favoriter i Finder

  1. Om du skulle vilja ändra ordningen på dina favoriter är detta inte knepigare än att bara klicka och dra respektive objekt till där du vill att det ska vara.

Ändra plats på Favoriter i Finder

  1. Svårare än så är det faktiskt inte att både lägga till och/eller ta bort favoriter från sidofältet i Finder samt byta plats på dem. Snyggt jobbat!

Skulle du stöta på några funderingar är du varmt välkommen att dela med dig av dem i kommentarerna nedanför. Så ska jag göra mitt bästa för att hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.