Nintendo visar upp nya Switch OLED – Släpps i höst

Köpa. Inte köpa. Köpa. Inte köpa.

Det verkar inte bli någon Switch Pro i år. Istället avtäckte Nintendo idag en lite mer snäll uppdatering av superhiten (får man väl kalla den?) Switch.

Spekulationerna har gått varma i flera år kring huruvida Nintendo skulle släppa en uppgraderad Switch-konsol med snabbare processor, bättre skärm och andra nymodigheter. Idag grusade Nintendo en del av dessa rykten, åtminstone för stunden, när de annonserade nya Nintendo Switch OLED.

Istället för att byta ut tekniken som driver själva konsolen har fokus, som namnet antyder, lagts på skärmen. Den nuvarande Switch-modellen lider framförallt av en riktigt tråkig bakgrundsbelysning. Vilket gör det nästintill omöjligt att spela i för ljusa miljöer. Skärmen på den nya Switch-varianten använder sig av OLED-teknik. Något som framförallt ger en bra mycket bättre kontrast jämfört med de IPS LCD-skärmen som sitter i dagens Switch-enheter. Man får även förmoda att just möjligheterna att spela exempelvis utomhus påverkas ordentligt positivt av detta.

Upplösningen stannar dock kvar på samma, relativt låga, 1280 x 720 pixlar även för den nya OLED-skärmen. Något som känns lite trist då konsolen trots allt skickar ut bilden i 1920 x 1080 pixlar (Full HD) när den körs via dockstationen. Skärmens storlek har däremot ökat från 6,2 till 7 tum.

Utöver det är nyheterna däremot av lite mindre karaktär. Bland annat har internminnet fördubblats från 32 GB till 64 GB och en nätverkskontakt har placerats i den medföljande dockan. Nintendo uppger även att nya Switch OLED har ”förbättrat ljud”. Men exakt vad det innebär specificeras inte. Ett par nya (rätt läckra, tycker jag) färger för själva konsolen introduceras också samt att det lilla stödet på baksidan äntligen blivit mer robust. Några uppdateringar som faktiskt påverkar prestandan i konsolen verkar det som sagt dock inte vara tal om i nuläget.

Nintendo Switch OLED - Kickstand - Nytt
Så här borde nog den första versionen av ”kickstandet” sett ut. Bildkälla: nintendo.com

Lanseringsdatumet är satt till den 8 oktober i år och priset blir 349 dollar. Så troligen strax över 4000 kr med moms och andra små avgifter uppepå.

Känns Nintendo Switch OLED som det du saknade när det kommer till nya Nintendo-konsoler. Eller hade du hellre sett en ordentligt uppgraderad Switch?

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

2 kommentarer

  1. Besviken på updateringen, känns bara som att det är en förbättring av den äldre versionen och att de bör slussa ut den gamla till att istället sälja denna. Om de sedan om ett halvår eller ett år kommer med en helt ny.. förbättrad version som verkligen utmanar PS och Xbox kan man ju hoppas på.

    • Ja, lite snopet kändes det allt. Känner inte direkt att denna version är något man _måste_ ha, oavsett om man har den nuvarande Switchen eller inte (så vida den nu inte är extremt bra i ljusa miljöer och man verkligen vill spela portabelt ofta). Sen beror det väl lite på exakt vad priset för OLED-varianten landar på. Men jag gissar, som du skriver, att OLED-varianten till slut kommer ersätta den nuvarande.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Test: Mophie Snap – Bakåtkompatibel MagSafe-laddning

Tillsammans med Apples MagSafe-teknik för iPhone 12 har det som bekant lanserats en mängd olika tillbehör. Mophie Snap innefattar ett helt gäng produkter med syftet att göra montering och laddning via tekniken så bekväm som möjligt.

Test: MacBook Air (2020) M1 – Apples bästa dator, någonsin

Nu kanske rubriken ger lite väl mycket indikation kring vart denna text är på väg. Men det finns faktiskt inte mycket annat att säga. Apple har äntligen (!) gjort allt rätt.

Nintendo visar upp nya Switch OLED – Släpps i höst

Det verkar inte bli någon Switch Pro i år. Istället avtäckte Nintendo idag en lite mer snäll uppdatering av superhiten (får man väl kalla den?) Switch.

Hjälp! Meddelande-appen har försvunnit från min iPhone

Precis märkt att ikonen för meddelanden, telefon, e-post eller möjligen kontakter försvunnit från hemskärmen på din iPhone? Lugn, så får du tillbaka apparna.

Radera appar från en Android-telefon eller surfplatta – Så gör du!

Det låter ju som en simpel sak att bara radera en eller flera appar. Vilket det också är, om man vet hur man går tillväga. Vilket är precis vad vi ska gå igenom här!

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend