Nintendo visar upp nya Switch OLED – Släpps i höst

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det verkar inte bli någon Switch Pro i år. Istället avtäckte Nintendo idag en lite mer snäll uppdatering av superhiten (får man väl kalla den?) Switch.

Spekulationerna har gått varma i flera år kring huruvida Nintendo skulle släppa en uppgraderad Switch-konsol med snabbare processor, bättre skärm och andra nymodigheter. Idag grusade Nintendo en del av dessa rykten, åtminstone för stunden, när de annonserade nya Nintendo Switch OLED.

Istället för att byta ut tekniken som driver själva konsolen har fokus, som namnet antyder, lagts på skärmen. Den nuvarande Switch-modellen lider framförallt av en riktigt tråkig bakgrundsbelysning. Vilket gör det nästintill omöjligt att spela i för ljusa miljöer. Skärmen på den nya Switch-varianten använder sig av OLED-teknik. Något som framförallt ger en bra mycket bättre kontrast jämfört med de IPS LCD-skärmen som sitter i dagens Switch-enheter. Man får även förmoda att just möjligheterna att spela exempelvis utomhus påverkas ordentligt positivt av detta.

Upplösningen stannar dock kvar på samma, relativt låga, 1280 x 720 pixlar även för den nya OLED-skärmen. Något som känns lite trist då konsolen trots allt skickar ut bilden i 1920 x 1080 pixlar (Full HD) när den körs via dockstationen. Skärmens storlek har däremot ökat från 6,2 till 7 tum.

Utöver det är nyheterna däremot av lite mindre karaktär. Bland annat har internminnet fördubblats från 32 GB till 64 GB och en nätverkskontakt har placerats i den medföljande dockan. Nintendo uppger även att nya Switch OLED har ”förbättrat ljud”. Men exakt vad det innebär specificeras inte. Ett par nya (rätt läckra, tycker jag) färger för själva konsolen introduceras också samt att det lilla stödet på baksidan äntligen blivit mer robust. Några uppdateringar som faktiskt påverkar prestandan i konsolen verkar det som sagt dock inte vara tal om i nuläget.

Nintendo Switch OLED - Kickstand - Nytt
Så här borde nog den första versionen av ”kickstandet” sett ut. Bildkälla: nintendo.com

Lanseringsdatumet är satt till den 8 oktober i år och priset blir 349 dollar. Så troligen strax över 4000 kr med moms och andra små avgifter uppepå.

Känns Nintendo Switch OLED som det du saknade när det kommer till nya Nintendo-konsoler. Eller hade du hellre sett en ordentligt uppgraderad Switch?

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

2 kommentarer

  1. Besviken på updateringen, känns bara som att det är en förbättring av den äldre versionen och att de bör slussa ut den gamla till att istället sälja denna. Om de sedan om ett halvår eller ett år kommer med en helt ny.. förbättrad version som verkligen utmanar PS och Xbox kan man ju hoppas på.

    • Ja, lite snopet kändes det allt. Känner inte direkt att denna version är något man _måste_ ha, oavsett om man har den nuvarande Switchen eller inte (så vida den nu inte är extremt bra i ljusa miljöer och man verkligen vill spela portabelt ofta). Sen beror det väl lite på exakt vad priset för OLED-varianten landar på. Men jag gissar, som du skriver, att OLED-varianten till slut kommer ersätta den nuvarande.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ställ en fråga »

Det senaste

Du kanske också gillar

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Sonos lanserar ytterligare en ny Soundbar – Sonos Ray

Om du funderat på att investera i en Sonos-soundbar men Beam känns för dyr ger nu Sonos svar på tal när de i början av juni lanserar den lite enklare Sonos Ray.

Elon Musk köper Twitter

Efter några vändor fram och tillbaka köper så tillslut Elon Musik mikrobloggen Twitter. För en inte helt obetydlig summa pengar.

Var sparas Minecraft-världar på PC och Mac?

Att hitta till Minecraft-mappen där spelfiler, moddar och världar sparas är långt ifrån både logiskt och enkelt. Så lokaliserar du mappen i Windows och macOS!

NetOnNet lanserar skärmskydd ”On Demand” tillsammans med ZAGG

ZAGG-ägda skärmskyddsföretaget InvisibleShield har producerat plast- och glasfilmer för telefoner och andra enheter i åratal. Nu moderniserar de hur skärmskydd levereras till kunder.

Återskapa en försvunnen Minecraft-värld (Java Edition)

Trots ett helt gäng år på nacken är Minecraft fortfarande extremt populärt. Något som däremot inte är populärt är när ens världar plötsligt försvinner från spelet.
Send this to a friend