Är man född i övergången från 80- till 90-talet är man som standard rädd för Greven från Greveholm. Även i PC-spelet var han läskig. Nu kommer han kanske tillbaka.

Den klassiska julkalandern Mysteriet på Greveholm som visades 1996 följdes av ett nästan lika klassiskt PC-spel året därpå. Personerna som arbetade med spelet när det begav sig har nu både insett att spelet inte går att spela på moderna datorer samt bestämt sig för att göra något åt det.


Sagt och gjort har de bestämt sig för att skapa en uppdaterad version av originalspelet från 1997. Själva spelet kommer enligt Greveholm Games (som studion döpt sig till) göras om en hel del grafikmässigt. Grundkonceptet med alla pussel och andra klassiska inslag kommer dock finnas kvar precis såsom det begav sig för strax över 20 år sedan.

Mysteriet på Greveholm - PC-spelet - Bilder
PC-spelet Mysteriet på Greveholm väcker många spännande och läskiga minnen. Förhoppningsvis följer kusligheten med till remaken.

Att någon ny och uppdaterad version av spelet släpps beror dock på om den Kickstarter-kampanj företaget precis startat kommer upp i målet på 1.5 miljoner kronor eller inte. Skulle kampanjen bli lyckad kan vi någon gång under 2019 förvänta oss att nyutgåvan av spelet släpps både till Windows, MacOS samt iOS och Android. Greveholm Games skriver vidare att de, om spelet blir populärt, kan komma att lansera en VR-utgåva för den som önskar vandra runt och leta efter Greven i äkta förstapersonsperspektiv.

Personligen passar jag nog på VR-varianten. Men då är jag extra känslig och även fortfarande livrädd för Ika i rutan.

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here