Kom igång med Managed WordPress Hosting hos Templ

Det senaste

Test: Sonos Arc – Sonos tveklöst bästa soundbar

Sonos fokus på TV-ljud har ökat märkvärt de senaste åren. Nyast ut är soundbaren Sonos Arc som trots ett relativt högt pris är en av de bättre ljudlimporna på marknaden.

Test: ADATA SE800 – Snabb och tålig extern SSD-hårddisk

Det fullkomligt kryllar av externa hårddiskar på marknaden. ADATA SE800 lovar IP68-klassificiering och Gigabyte-hastigheter över USB-C för ett relativt överkomligt pris. Kan det vara något?

Så fixar du varning 2.1a (IAB TC) i Google AdSense

Varningsmeddelandet angående IAB TC-strängen i Google AdSense har skapat en hel del huvudbry för många användare. Så fixar du till dina GDPR-inställningar!

Test: Netgear Orbi AX4200 (RBK752) – Mesh med Wi-Fi 6

Netgear Orbi RBK752 är en av de dyrare Mesh-lösningarna på marknaden, mycket tack vare stödet för Wi-Fi 6. Är den verkligen värd pengarna?

Att starta upp och driva en lyckad WordPress-hemsida kräver så mycket mer än själva hemsidan. Annonsering, marknadsföring, SEO-optimering och närvaro i sociala medier är bara några av alla bollar som också behöver hållas i luften.

Därför kan det vara värt att satsa på en riktigt stabil hosting-teknik. Alltså en så stabil grund som möjligt för din hemsida. Så du i största möjliga mån undviker problem med nedtid och andra prestandarelaterade irritationer som i värsta fall kan få besökare att gå någon annanstans.

Managed Hosting för WordPress

En sådan teknik är Managed WordPress Hosting. Det må låta lite krångligt, men det är faktiskt motsatsen. Managed WordPress Hosting innebär i korthet att webbtjänsten är skräddarsydd att köra uteslutande WordPress-sajter. Detta gör att du egentligen inte behöver några som helst förkunskaper för att varken komma igång med din hemsida, få allt att fungera eller få sajten att ladda blixtsnabbt. Allt är redan ordnat.

Så hur kommer det sig att Managed Hosting är så mycket bättre för WordPress än vanlig så kallad Shared Hosting eller varför inte en egen VPS-server? Svaret är egentligen desamma som i stycken ovan – för att all fokus ligger på just WordPress och att allt från hård- till mjukvara optimeras därefter. Resultatet blir ett snabbt och stabilt system avsett att göra en enda sak och göra det riktigt bra.

Självfallet kan man nå liknande prestanda genom att hyra en helt egen VPS-server. Detta kräver dock relativt stora kunskaper i hur man sätter upp en webbserver från grunden, med allt vad det innebär av säkerhetstänk och andra bakomliggande rutiner för en välskött backend.

Överlägsen support för WordPress

I och med att fokus är just WordPress är även supporten som erbjuds hos Managed Hosting specialiserad på WordPress. Något som ger en stor fördel jämfört med många andra webbtjänsteleverantörer som också behöver hålla koll på ytterligare publiceringsverktyg såsom Megento, Prestashop, Drupal eller Joomla – för att nämna några.

Detta gör att du som kund har möjlighet att ställa helt andra krav på supporten hos ett företag som erbjuder Managed Hosting. Där många webbleverantörer gärna inte sträcker sin support till att WordPress-tillägg eller andra delar av själva hemsidan fungerar är det just detta Managed Hosting-leverantörer hjälper till med. Att se till att allt fungerar, precis såsom du vill att det ska göra.

Ökad säkerhet och molnlagring

Fokus på uteslutande WordPress skapar också en ytterligare säkerhet i och med att all kraft kan läggas på optimering och inställningar för en enda plattform. Skulle olyckan vara framme och din hemsida, trots bakomliggande säkerhetstänk, blir hackad eller på annat sätt slutar fungera kan du alltid räkna med ordentlig hjälp att återställa eventuella felaktigheter.

Templ - Skapa - Migrera - WordPress-hemsida

Enkel Teknik testar Templ

Från början bodde enkelteknik.se hos en vanlig, ganska billig, webbleverantör där varken laddningstider eller upptid var särskilt bra. Allt eftersom mängden besökare tickade på flyttade sajten så småningom till en annan leverantör där större fokus låg på optimering av servrar och support. Dock var och är det fortfarande frågan om klassisk Shared Hosting. Servern sajten bor på delas alltså med andra sajter. Så hur står sig då en Managed Hosting-baserad webbleverantör i jämförelse? Riktigt bra ska det visa sig!

Att komma igång med Templ, som denna artikel är ett samarbete med, är extremt simpelt. Välj prisplan baserat på hur stor mängd data du uppskattar att använda varje månad och klicka på Skapa hemsida. Processen tar ungefär fem minuter och sedan är du igång med din WordPress-sajt. De första tio dagarna är gratis och låter dig testa tjänsten innan du bestämmer dig om du vill fortsätta.

Templ använder Googles Cloud-plattform vilket kortfattat innebär att det är Google som står för själva servarna. Något som bäddar för både riktigt bra upptid och hastighet.

Via den självförklarande kontrollpanelen har man som användare en bra överblick över sina olika hemsidor, e-post-adresser och domäner. Det är även lätt att se saker såsom användarstatistik och komma åt inställningar för backuper. Kontrollpanelen är faktiskt en ganska friskt fläkt jämfört med den visserligen kraftfulla, men ändå något röriga C-panel som i regel används hos många andra webbhotell. Personligen uppskattar jag också den automatiska inloggningsfunktionen i wp-admin direkt från kontrollpanelen hos Templ.

templ - Kontrollpanel - Managed WordPress Hosting
Kontrollpanelen hos Templ är både logisk och enkel att använda.

Test av hastighet och support

Så hur fungerar då supporten och hur står sig hastigheten jämfört med Shared Hosting? Efter att lånat ut inloggningsuppgifterna till Templ tog det inte mer än någon timma innan hela sajten kopierats till deras servrar och även optimerats för att ladda så snabbt som möjligt. Tillsammans med tydlig redovisning kring exakt vad som faktiskt gjorts, såsom lossless komprimering av bilder, upprensning i databasen och optimering av cache-plugin minskade den genomsnittliga inladdningen av sidor från cirka 3 sekunder till under knappt 1 sekund. En minst sagt imponerande bedrift!

Men om nu Managed Hosting hos Templ är så pass mycket snabbare än vanlig Shared Hosting, hur kommer det sig då att inte alla använder sig av Managed Hosting? Svaret ligger som så ofta i kostnaden. Genom att klämma in en mängd olika tekniker och typer av sajter på en och samma server blir priset i regel lägre jämfört med en tjänst där fokus ligger på uteslutande WordPress via Googles servrar.

För den som värdesätter minimalt med krångel och en hemsida som alltid behöver fungera, så som exempelvis en e-handel, är det däremot utan tvekan värt att fundera på om inte Managed Hosting faktiskt är att föredra. Vill du att din hemsida alltid är uppe, alltid laddar snabbt och att du alltid har tillgång till specialiserad support är Shared Hosting för WordPress ett starkt alternativ.

Är du sugen på att testa Managed WordPress Hosting hos Templ erbjuder de som sagt en gratis test-period på 10 dagar under vilken du får möjlighet att själv utvärdera tjänsten och alla funktioner.

Christoffer
Administratör och grundare av enkelteknik.se. Modererar och författar det mesta på sajten.

Dela gärna artikeln om du gillar den.

Frågor

Hjälpte texten dig?

Allt innehåll på enkelteknik.se är gratis och finansieras genom annonsering, samarbeten och donationer. Alla bidrag, oavsett summa, tas tacksamt emot på nedanstående Swish-nummer.

Swish-nummer: 123 404 34 36

Skicka gärna med din e-post-adress om du väljer att stödja oss, så vi får möjlighet att återkomma med ett personligt tack!

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Test: Sonos Arc – Sonos tveklöst bästa soundbar

Sonos fokus på TV-ljud har ökat märkvärt de senaste åren. Nyast ut är soundbaren Sonos Arc som trots ett relativt högt pris är en av de bättre ljudlimporna på marknaden.

Test: ADATA SE800 – Snabb och tålig extern SSD-hårddisk

Det fullkomligt kryllar av externa hårddiskar på marknaden. ADATA SE800 lovar IP68-klassificiering och Gigabyte-hastigheter över USB-C för ett relativt överkomligt pris. Kan det vara något?

Så fixar du varning 2.1a (IAB TC) i Google AdSense

Varningsmeddelandet angående IAB TC-strängen i Google AdSense har skapat en hel del huvudbry för många användare. Så fixar du till dina GDPR-inställningar!

Test: Netgear Orbi AX4200 (RBK752) – Mesh med Wi-Fi 6

Netgear Orbi RBK752 är en av de dyrare Mesh-lösningarna på marknaden, mycket tack vare stödet för Wi-Fi 6. Är den verkligen värd pengarna?

Test: Apple AirPods 2 – Är de lika bra som populära?

Är det ett par AirPods som gäller om man är på jakt efter nya, helt trådlösa hörlurar av den mindre storleken? Eller är det mest äpplet som gör dem populära?

Lås touch-funktionen på iPhone och iPad

Visste du att det går att låsa både skärm och knappar på iPhone och iPad, så exempelvis en video fortsätter att spela oavsett om någon försöker stänga av den. Så använder du funktionen!

Relaterat innehåll

Send this to a friend