Kom igång med Managed WordPress Hosting hos Templ

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.

Att starta upp och driva en lyckad WordPress-hemsida kräver så mycket mer än själva hemsidan. Annonsering, marknadsföring, SEO-optimering och närvaro i sociala medier är bara några av alla bollar som också behöver hållas i luften.

Därför kan det vara värt att satsa på en riktigt stabil hosting-teknik. Alltså en så stabil grund som möjligt för din hemsida. Så du i största möjliga mån undviker problem med nedtid och andra prestandarelaterade irritationer som i värsta fall kan få besökare att gå någon annanstans.

Managed Hosting för WordPress

En sådan teknik är Managed WordPress Hosting. Det må låta lite krångligt, men det är faktiskt motsatsen. Managed WordPress Hosting innebär i korthet att webbtjänsten är skräddarsydd att köra uteslutande WordPress-sajter. Detta gör att du egentligen inte behöver några som helst förkunskaper för att varken komma igång med din hemsida, få allt att fungera eller få sajten att ladda blixtsnabbt. Allt är redan ordnat.

Så hur kommer det sig att Managed Hosting är så mycket bättre för WordPress än vanlig så kallad Shared Hosting eller varför inte en egen VPS-server? Svaret är egentligen desamma som i stycken ovan – för att all fokus ligger på just WordPress och att allt från hård- till mjukvara optimeras därefter. Resultatet blir ett snabbt och stabilt system avsett att göra en enda sak och göra det riktigt bra.

Självfallet kan man nå liknande prestanda genom att hyra en helt egen VPS-server. Detta kräver dock relativt stora kunskaper i hur man sätter upp en webbserver från grunden, med allt vad det innebär av säkerhetstänk och andra bakomliggande rutiner för en välskött backend.

Överlägsen support för WordPress

I och med att fokus är just WordPress är även supporten som erbjuds hos Managed Hosting specialiserad på WordPress. Något som ger en stor fördel jämfört med många andra webbtjänsteleverantörer som också behöver hålla koll på ytterligare publiceringsverktyg såsom Megento, Prestashop, Drupal eller Joomla – för att nämna några.

Detta gör att du som kund har möjlighet att ställa helt andra krav på supporten hos ett företag som erbjuder Managed Hosting. Där många webbleverantörer gärna inte sträcker sin support till att WordPress-tillägg eller andra delar av själva hemsidan fungerar är det just detta Managed Hosting-leverantörer hjälper till med. Att se till att allt fungerar, precis såsom du vill att det ska göra.

Ökad säkerhet och molnlagring

Fokus på uteslutande WordPress skapar också en ytterligare säkerhet i och med att all kraft kan läggas på optimering och inställningar för en enda plattform. Skulle olyckan vara framme och din hemsida, trots bakomliggande säkerhetstänk, blir hackad eller på annat sätt slutar fungera kan du alltid räkna med ordentlig hjälp att återställa eventuella felaktigheter.

Templ - Skapa - Migrera - WordPress-hemsida

Enkel Teknik testar Templ

Från början bodde enkelteknik.se hos en vanlig, ganska billig, webbleverantör där varken laddningstider eller upptid var särskilt bra. Allt eftersom mängden besökare tickade på flyttade sajten så småningom till en annan leverantör där större fokus låg på optimering av servrar och support. Dock var och är det fortfarande frågan om klassisk Shared Hosting. Servern sajten bor på delas alltså med andra sajter. Så hur står sig då en Managed Hosting-baserad webbleverantör i jämförelse? Riktigt bra ska det visa sig!

Att komma igång med Templ, som denna artikel är ett samarbete med, är extremt simpelt. Välj prisplan baserat på hur stor mängd data du uppskattar att använda varje månad och klicka på Skapa hemsida. Processen tar ungefär fem minuter och sedan är du igång med din WordPress-sajt. De första tio dagarna är gratis och låter dig testa tjänsten innan du bestämmer dig om du vill fortsätta.

Templ använder Googles Cloud-plattform vilket kortfattat innebär att det är Google som står för själva servarna. Något som bäddar för både riktigt bra upptid och hastighet.

Via den självförklarande kontrollpanelen har man som användare en bra överblick över sina olika hemsidor, e-post-adresser och domäner. Det är även lätt att se saker såsom användarstatistik och komma åt inställningar för backuper. Kontrollpanelen är faktiskt en ganska friskt fläkt jämfört med den visserligen kraftfulla, men ändå något röriga C-panel som i regel används hos många andra webbhotell. Personligen uppskattar jag också den automatiska inloggningsfunktionen i wp-admin direkt från kontrollpanelen hos Templ.

templ - Kontrollpanel - Managed WordPress Hosting
Kontrollpanelen hos Templ är både logisk och enkel att använda.

Test av hastighet och support

Så hur fungerar då supporten och hur står sig hastigheten jämfört med Shared Hosting? Efter att lånat ut inloggningsuppgifterna till Templ tog det inte mer än någon timma innan hela sajten kopierats till deras servrar och även optimerats för att ladda så snabbt som möjligt. Tillsammans med tydlig redovisning kring exakt vad som faktiskt gjorts, såsom lossless komprimering av bilder, upprensning i databasen och optimering av cache-plugin minskade den genomsnittliga inladdningen av sidor från cirka 3 sekunder till under knappt 1 sekund. En minst sagt imponerande bedrift!

Men om nu Managed Hosting hos Templ är så pass mycket snabbare än vanlig Shared Hosting, hur kommer det sig då att inte alla använder sig av Managed Hosting? Svaret ligger som så ofta i kostnaden. Genom att klämma in en mängd olika tekniker och typer av sajter på en och samma server blir priset i regel lägre jämfört med en tjänst där fokus ligger på uteslutande WordPress via Googles servrar.

För den som värdesätter minimalt med krångel och en hemsida som alltid behöver fungera, så som exempelvis en e-handel, är det däremot utan tvekan värt att fundera på om inte Managed Hosting faktiskt är att föredra. Vill du att din hemsida alltid är uppe, alltid laddar snabbt och att du alltid har tillgång till specialiserad support är Shared Hosting för WordPress ett starkt alternativ.

Är du sugen på att testa Managed WordPress Hosting hos Templ erbjuder de som sagt en gratis test-period på 10 dagar under vilken du får möjlighet att själv utvärdera tjänsten och alla funktioner.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.

Installera Windows 11 utan en nätverksuppkoppling

En av de sämre sakerna med Windows 11 är att det krävs en nätversuppkoppling för att ens kunna installera det. Fast som med det mesta går detta krav att komma runt, om man vet hur man gör.

Sonos Roam startar inte alls – Så fixar du det!

Sonos Roam är en hyfsat trevlig, liten högtalare. När den fungerar som den ska. Om den däremot inte gör det och inte vill starta överhuvud taget kan du testa följande för att förhoppningsvis kunna använda den igen.

Test: JBL Live 770NC – Vettiga over-ear-hörlurar för vardagen

Räcker det med ungefär 2000 kr för att få sig ett par vettiga over-ear-hörlurar med okej brusreducering och bra batteritid? Jo, men typ. Men det varierar definitivt med vilka krav du har på ljudet.

Fixa en Joy-Con-knapp som inte fungerar ordentligt

Behöver du trycka ned någon av knapparna på dina Joy-Con-kontroller hela vägen till botten för att knappen överhuvudtaget ska reagera? Irriterande, men förhoppningsvis lätt fixat!