iPhone & iPad startar inte – Så får du igång dem

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.
Uppdaterad: 2017-09-02 | Först publicerad: 2015-07-15

Har din telefon eller platta lagt av helt och visar bara en svart skärm? Så får du igång en till synes helt död iPhone eller iPad!

Trots att både iPhone och iPad har en väldigt låg felmarginal jämfört med många andra elektronikprodukter kan även Apples prylar krångla och vägra starta. Tack och lov finns en del knep för att få även en enhet som inte visar minsta tecken på liv att komma igång igen. Skulle inget av följande tips få din iPhone eller iPad att starta upp kan det dock vara så illa att enheten faktiskt har ett hårdvarufel som måste repareras på verkstad.

Lämna dock inte in din enhet på reparation än! Läs istället vidare. Förhoppningsvis kan du lösa problemet både snabbt och gratis!

1. Plugga in laddaren och vänta

För det mesta visar iPhone och iPad en laddningssymbol på skärmen så snart en laddkabel kopplas in. Är det dock så att enheten inte har ett uns batteri kvar och dessutom legat urladdad ett tag är det inte ovanligt att det tar upp till 10-15 minuter innan någon laddningsindikation visas. Börja därför med att låta din enhet sitta inkopplad till laddaren ett tag. Händer det inget alls efter 20 minuter, gå vidare till nästa steg.

Dubbelkolla givetvis också att laddaren du använder faktiskt fungerar och om du har möjlighet – prova med en annan laddare.

iPhone med laddare ikopplad
Dubbelkolla att laddaren verkligen fungerar eller testa med en annan laddare.

2. Gör en tvingad omstart (”ta ur batteriet”)

Eftersom både iPhone och iPad är uppbyggda på samma sätt som nästan vilken dator som helst kan de även få liknande fel. Det är inte ovanligt att en process eller ett program låser sig och får hela enheten att sluta fungera. För att avsluta eventuella felande processer behöver du tvinga din enhet att starta om. Detta görs i vanliga fall genom att ta ut batteriet ur enheten för att sedan sätta i det igen. Eftersom iPhone och iPad dock inte gärna vill bli öppnade finns istället omstartsfunktionen inbyggd i enheternas knappar.

Håll inne både hemknappen och strömknappen i upp till 20 sekunder. Förhoppningsvis visas nu Apple-logotypen på skärmen. Händer det inget kan du även prova att låta enheten vara kopplad till en laddare i cirka 15 minuter innan du försöker starta om den.

Har du en nyare iPhone utan hemknapp (t.ex. iPhone XS) har vi en separat guide för hur du startar om telefonen med bara knapparna. Du hittar den här!

iPhone - Kall omstart - Soft reset - Starta om
Håll hemknappen och strömknappen intryckta i 20 sekunder för att tvinga enheten att starta om.

3. Återställ iPhone/iPad via iTunes (hard reset)

Får du fortfarande inte liv i telefonen eller plattan är nästa steg att koppla in enheten till en ledig USB-port på din dator för att försöka återställa den via iTunes. Det är även möjligt att din enhet, efter att du testat de två stegen ovan, visar följande meddelande på skärmen.

iPhone iPad - Kolla till iTunes - Startar ej

Oavsett om du ser detta meddelande eller inte är det utan tvekan värt att testa att göra en återställning av din enhet via datorn och iTunes.

1. Börja med att koppla in din iPhone eller iPad till en dator med iTunes installerat. Har du inte iTunes installerat hämtar du det helt gratis här. Ladda ned programmet och följ anvisningarna för att installera det.

2. Starta iTunes.

3. Förutsatt att din enhet hittas av datorn och iTunes bör du nu få upp följande, eller ett liknande, meddelande på skärmen.

iPhone iPad - iTunes - Återsälla, återställningsläge

4. Följ anvisningarna och klicka på Återställ för att återställa iPhone eller iPad till fabriksinställningarna och lösa eventuella problem med mjukvaran som får enheten att inte fungera ordentligt.

5. Det kan även vara så att iTunes inte själv säger till om att enheten behöver återställas. I detta fall klickar du på telefon- eller surfplatta-symbolen upp till vänster i programfönstret. Välj därefter Återställ iPhone/iPad och följ anvisningarna. Tänk på att allt innehåll på din enhet raderas när den återställs.

iPhone iPad - Fabriksåterställning - Startar inte - iTunes - iPad

6. Hittas fortfarande inte enheten av iTunes? Prova då att dra ut USB-kabeln ur telefonen. Tryck sedan ner hemknappen på telefonen och håll knappen intryckt medan du sätter tillbaka USB-kabeln i telefonen. Fortsätt därefter att hålla hemknappen nedtryckt tills meddelandet att koppla telefonen till iTunes förhoppningsvis syns på telefonens skärm.

4. Lämna in enheten på lagning

Om din iPhone eller iPad inte lyckats komma igång trots att du testat alla stegen är förmodligen felet av en tråkigare karaktär som kräver att enheten repareras på verkstad. Här är vår rekommendation att du vänder dig antingen till den affär du köpt din iPhone eller iPad från, alternativt direkt till Apple för att skicka in enheten för reparation.

Beroende på vad som faktiskt är fel och om din enhet fortfarande befinner sig inom garantitiden eller inte skiljer sig kostnaderna för reparation en hel del. Är felet ett garantifel kostar det givetvis ingenting alls att få enheten reparerad där du köpte den – förutsatt att du fortfarande har garantitid kvar. Är din enhet utanför garantitiden kan du läsa mer om de olika alternativen för reparation direkt på Apples hemsida.

Det finns även många andra lokala och rikstäckande företag som reparerar iPhone och iPad. Priser och kvalitet på reparationer varierar dock stort mellan de olika företagen och firmorna. Här är faktiskt det bästa alternativet att höra sig för med vänner och bekanta samt söka information om företagen via Google. Detta för att försäkra dig om att företaget du kanske funderar på att anlita för en felsökning och eventuell reparation är välrenommerat och utför bra arbeten.

Har du eller någon du känner lyckats få liv i en till synes livlös iPhone eller iPad på något annat finurligt sätt? Dela gärna med dig i kommentarerna nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

99 kommentarer

 1. hej, skärmen på min Iphone funkar ej. men knapparna funkar som de ska. nu när jag har uppdaterat med hjälp av Itunes så funkar det i 1 min bara sen lägger den av igen. HJÄLP

  • Hej! Har aldrig hört talas om exakt det problemet men efter lite Googlande verkar det som att det oftast beror på att skärmen dessvärre håller på att gå sönder och behöver bytas ut mot en ny. Att byta skärmen verkar ha löst det för en del, men inte för alla.

   Jag skulle nog höra med en reparatör och se vad de säger, möjligen att det kan ha blivit något glapp i själva skärmkontakten som gör att den blir svart efter ett litet tag.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 2. Hej!
  Min iphone 5s drar ur batteriet på en halv dag.
  Efter ett tag blir den helt död går ej att stara längre.
  Bytte batteriet då funkade den ett tag igen fast med samma höga strömförbrukning.
  Nu är den död igen.
  När jag satt i ny batteri så återställde jag telefonen till ny men den slukade batteriet ändå.

  • Hej! Det kanske kan vara så att det är någon annan komponent i telefonen som är trasig, vilket får batteriet att dra ut onaturligt fort. Om du inte har testat att återställa telefonen till fabriksinställningarna skulle jag rekommendera det först, bara så det inte är någon mjukvaruinställning som strular och drar ut batteriet.

   Blir det ingen skillnad efter en återställning är det förmodligen bäst att höra med en reparatör om de skulle kunna ta en titt på telefonen. Påpeka i detta fall att du bytt batteri, men att det knappt gjorde någon skillnad. Det finns ju i och för sig också en möjlighet att det var något galet med batteriet du bytte till. Vilket gör att det kanske kan fungera att byta ut det igen. Hoppas det ordnar sig!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 3. Jag har en iphone 6, har precis fått en ny då min andra gick sönder så lämnade in den å fick en ny igår. Jag startade upp mobilen igår utan problem, men nu i morse så var den helt sten död när jag vaknade, det gick inte att starta den. Men tillslut gick de när jag höll in lås och hem knapparna ( och jag hade fullt batteri ).

  Sen la jag ifrån mig mobilen i 2 min kom tillbaka å den var helt svart igen å nu går de inte att göra nått med den. Alltså jag fick mobilen igår ifrån en telia affär.

  • Hej! Jag skulle rekommendera att du går tillbaka med den direkt och ber dem kolla på den. Nu vet jag inte exakt vad Telia har för reparationsavtal med Apple, men i regel är Apple så pass knepiga att allt måste skickas in på reparation oavsett hur lång eller kort tid man haft produkten. Men som sagt, hör med Telia vad de säger. Gå gärna tillbaka så fort som bara möjligt också. Desto längre tid man väntar med ärenden som dessa, desto svårare kan det vara för operatören att lösa problemet snabbt. Hoppas det ordnar sig!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 4. Hej! nu har min iPhone 6 inte kunnat starta igång och när jag håller på ström knappen så kommer apple logo och så visas den där hela tiden, jag har prövat att hålla ström och homeknappen samtidigt flera gånger och den stängs av när jag gör det men sen när jag trycker på ström knappen när den är svart så kommer logotypen igen men jag kommer inte in på själva mobilen. Vad är felet? måste jag lämna in den på lagning. Jag vet inte vad jag ska göra. Svara gärna så snart som möjligt tack

  • Hej! Antar att du redan testat att koppla den till en dator med iTunes installerat? Om inte, prova det och se om datorn hittar mobilen och om du kan göra en återställning från iTunes. Annars kan jag rekommendera att testa Steg 4 under denna kommentar för att se om datorn får någon kontakt med telefonen.

   Går inte det heller är jag rädd att det kanske blivit något fel med telefonen och då är det nog att lämna in den till en reparatör som gäller tyvärr.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 5. Har en iPhone 6 med väldigt full hårddisk som slocknade igår. Går ej att starta om trots laddning, vila osv. Bara äpplet kommer upp. Kan dock ansluta till iTunes & välja uppdatera eller återställ. 18000 bilder finns i telefonen från de sista åren på alla tre barnen ( & de är ej säkerhetskopierade eller finns i molnet pga fullt sen länge). Nu när jag valt att uppdatera kommer ett nytt fönster upp där det står att om min iPhone inte kan uppdateras måste jag återställa den till fabriksinställningarna. Det enda jag bryr mig om är mina bilder. Vågar jag trycka på uppdatera? (kommer troligtvis inte att gå då iOS 10.1 kräver mer plats än vad som finns i telefonen) görs då en automatisk återställning eller får jag valet i nästa steg? Tack på förhand från en helt knäckt människa.

  • Hej! Det lät inget vidare. Jag vågar faktiskt inte lova det ena eller det andra. Om något blivit fel med telefonen finns det en risk att det kanske krävs en återställning för att få den att fungera. Min gissning är att någon automatiskt återställning dock inte görs, utan att det måste bekräftas av dig på något sätt.

   Om det dock är så pass mycket bilder och du verkligen är rädd om dem (vilket jag förstår att du är) skulle jag nästan låta telefonen vara just för stunden. Hör därefter med någon reparatör om de möjligen kan läsa ut bilderna ur telefonen och lägga dem på t.ex. ett USB-minne åt dig. Så vitt jag lyckas läsa mig till ska det gå att både byta ut och läsa av minnet på en iPhone utan att själva telefonen är igång (se. t.ex. denna länk). Har dessvärre aning om någon av reparatörerna i din närhet fixar procedurer som denna eller vad det skulle kunna kosta, men det är definitivt värt att fråga. Lycka till, hoppas det löser sig.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 6. hej HJÄÄÄÄÄÄLP min iphone5 funkar inte då den behöver återställning jag har alla bilder på mina barn i den och dessutom utan icloud är det möjligt att bilderna på något sett kan sparas innan återställning mitt hjärta gråter

  • Hej! Om du aldrig använt iCloud och aldrig kopplat in telefonen till iTunes etc. är det tyvärr ganska osannolikt att några bilder sparats. Är det däremot, som du säger, viktiga bilder skulle jag absolut rekommendera att kontakta någon reparationsfirma och fråga vad det skulle kosta att försöka kopiera ut bilderna från telefonen innan en återställning görs. Jag vågar inte riktigt gissa vad det skulle kunna kosta, eller ens säga hundra procent att det går, men det skadar verkligen inte att åtminstone höra dig för :-) Hoppas det löser sig!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 7. Hejsan!
  Har en iPhone 7 plus, nästan helt ny. När jag skulle öppna messenger hängde sig hela skärmen och blev helvit? Jag kan komma in på ”senaste”-listan och svepa åt vänster för att få fram de senast använda apparna och jag hör att telefonen är igång och får meddelanden/mail. Så skärmen är ju inte trasig. Högst upp ser man svagt sken av klocka, batteri och operatör och en ljusgrå bård.. Har försökt med en tvingad omstart och vanlig avstängning men den reagerar inte alls? Ett par dagar innan jul så känner hur paniken stiger. Hoppas på att denna tråd fortfarande fungerar och att jag kan få hjälp.

  /Jennie

  • Hej! Om du försökt med både vanlig avstängning och tvingad omstart (hålla nere både ström- och hemknappen ett tag) skulle jag även rekommendera att testa att koppla telefonen till en dator via USB för att se om den beter sig något annorlunda där. Fungerar inte det är nog min rekommendation (tyvärr) att ta med den till en reparatör och be dem kolla på dem.

   Nu är jag ingen tekniker, men i och med att du ser en del av skärmen gissar jag att felet kanske har att göra med att skärmen eller bakgrundsljus etc. håller på att gå sönder. Det kan ju också vara så att någon kabel inuti telefonen faktiskt börjat glida ur, vilket orsakar fenomenet. Nu gissar jag bara, men om det är något åt det hållet borde det inte kosta så extremt mycket att laga heller. Hoppas du får ordning på det! Ledsen att jag inte kan bidra med fler tips.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 8. Tjäna, har en iPhone 6 plus, som börja strula med skärmen, först blev den vit, böjdes skärmen hoppa hem bilden fram och funka igen,blev så några gånger, testade stänga av den men då blev den helt svart/ död, får inte igång den. Hittar den på iTunes men får inte fram nån bild på skärmen. Bara lämna in eller?/ jimpa

  • Hej! Ja, om inget av stegen i guiden fungerar så är det kanske så illa att något hänt med skärmen och att den behöver bytas. Tänkte rekommendera att testa att ha laddaren i under ett längre tag, men eftersom telefonen ändå hittas av datorn verkar ju inte problemet vara att den inte startar, utan att skärmen faktiskt givit upp. Jag skulle nog lämna in den så någon fick åtminstone kolla på den. Möjligt att skärmen kanske inte behöver bytas helt utan att det räcker med bara lagret som står för t.ex. bakgrundsbelysningen eller så? Nu gissar jag bara vilt, då jag inte är någon tekniker. Men kanske :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

 9. Hej,
  har en helt ny Iphone 7 (3 dagar gammal), sitter i ett samtal med högtalare på och plötsligt blir den helt svar. spelar ingen roll vilken/vilka knappar jag trycker in eller håller i över 20 sek. den är helt låst och kan inte avsluta samtalet…hard stop funkar inte heller.

  • Hej! Det lät inget vidare alls! Testa att plugga in laddaren, genomför en hard reset och se om det fungerar. Prova också att koppla in telefonen till en dator och se om den hittas där.

   Annars skulle jag nog gå tillbaka till där du köpte den så fort som möjligt. Lite beroende på vart telefonen är köpt finns kanske möjligheten att du kan få byta ut den om det faktiskt är något fel på den (och att du inte behöver skicka in den på reparation direkt). Apple har dock, så vitt jag vet, noll dagars DOA-tid hos många återförsäljare. Något som krasst innebär att så fort du tagit upp telefonen ur förpackningen och det blivit något fel på den måste den in till Apple för att de ska kunna bedöma om ”skadan” går på garanti eller inte.

   Men återigen, hör med återförsäljaren vad de säger om den inte startar!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 10. Hej hej! Min iPhone 4 är helt svart men när man sätter in laddaren hör man ingenting och ingenting visas på skärmen, den är bara helt svart, har försökt starta om den med både home o ström knappen inget fungerar. Har låtit den sitta i laddaren 4 dagar, Några tips?

  • Hej! Det låter ju dessvärre som att någon komponent har givit upp. Det enda jag kan komma på är att testa att koppla in den till en dator för att se om det kan bli någon skillnad när den försöker skicka/ta emot data. Annars är det nog att rekommendera att höra med någon reparatör om de har möjlighet att kolla på den. Alternativt kanske du kan testa med ett nytt batteri och se om det gör någon skillnad (via t.ex. denna guide).

   // Christoffer, enkelteknik.se

 11. Hej. Jag har en relativt ny iphone 6, och har en likadan jobbtelefon. Två gånger har jobbtelefonen laddat ur och har haft svårt att få liv i den. Det enda som funkat var att använda en ipad-laddare. Nu har samma sak hänt med min privata telefon. Den blev helt urladdad och nu vill den inte starta igen, laddaren har suttit i över en timme. Är detta ett vanligt problem hos iphone 6 (eftersom det har hänt på båda)? Finns det något jag kan göra?

  • Hej! Jag upplevde faktiskt samma problem med min gamla iPhone 6 då och då. Om det är så att batteriet laddats ur helt kan det ibland behöva extremt lång tid för att komma igång igen. Minns att jag fick ha min telefon inkopplad i upp till 3-4 timmar ibland innan den började ladda. Detta var dock (och är kanske även i ditt fall) ett tecken på att något börjar bli galet med batteriet. Om det börjar hända ofta och telefonen fortfarande är under garanti skulle jag rekommendera att du lämnar in den för undersökning då det inte ska vara på detta sätt.

   Ett batteri som legat urladdat under mycket lång tid kan dock ta en stund att börja ladda. Men att telefonen bara laddar ur och sedan inte startar på flera timmar är (enligt mig) ett tecken på att något inte står riktigt helt rätt till. Åtminstone om det sker vid upprepade tillfällen.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 12. Vi skulle se vidare på en fin restaurang i Köpenhamn, då svartnade min frus apels ipad.
  Jag har aldrig förr köpt så dåligt till min älskade fru. Apels Ipad är det sämsta vi har ägt någonsin.
  Apels ipad är leksaker för småbarn, som fungerar en kvart.
  Vi går i tankar om att köpa en mycket bättre, surfplatta som kan fungera, en Samsung Galaxy Tab S2.
  Det går säkert inte att sälja den hemska Apels ipad, så vi får nog slänga den i soporna, för det var det värst vi har varit med om.
  Thore & Gudrun

  • Trist att ni fått den upplevelsen av iPad. Själv tycker jag de i regel fungerar bra. Dock är det givetvis en subjektiv åsikt. Ingen tillverkare är hurusom helt befriad från trasiga och strulande produkter. Samsung hade ju t.ex. nyligen jättefloppen med Note 7 som helt fick dras tillbaka pga. att batteriet kunde börja brinna.

   Hoppas ändå ni hittar en platta som passar era behov och inte strular :-) Tack och lov finns det ju en hel del aktörer och varianter på marknaden i alla fall!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 13. Hej!
  Min ipjone 6s var fulladdad och jag använde den som vanligt. Jag lägger den ifrån mig och nästa gång jag ska använda den så är skärmen svart och den fungerar inte. Om jag ringer till den så går signalerna fram som vanligt innan svararen kopplas på men ingen reaktion på skärmen och inte heller något ljud i telefonen. Är det säkrast att ansluta till en dator via USB och försöka hämta bilder etc innan jag provar med en tvingande omstart? Jag är nämligen inte hemma så jag skulle behöva få igång den snarast men vill inte få den att stänga av sig om den inte går igång igen. Mvh Annika

  • Hej! Jag skulle nog rekommendera att koppla in den till en dator och se om det går att göra en backup (via iTunes) av hela telefonen så inget innehåll går förlorat om det skulle vara så att den faktiskt gått sönder. Annars är det nog, som du säger, en tvingad omstart som är att rekommendera. Förhoppningsvis löser det problemet. Gör det inte det är det nog tyvärr så illa att telefonen behöver lämnas in för garanti (om den fortfarande är under garantitiden) eller reparation (om den är utanför garantitiden). Hoppas det ordnar sig!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 14. Hej! Jag har en Iphone 4S som dog, men genom att hålla inne både hemknappen och strömknappen i 20 sekunder funkade för mig. Telefonen hade 91% laddning kvar. Varför detta händer har jag ingen aning om. Telefonen var död när jag tog upp den ur fickan.
  Samma sak hände för mig för några månader sedan och jag försökte med olika laddare. Helt plötsligt gick den igång och den hade ca 80% laddning kvar. Då hade jag ingen aning om ovanstående knep för omstart, vilket var mycket snabbare.

  • Hej! Skönt att telefonen verkar fungera i alla fall. Hade liknande problem själv med en iPhone 6. Rätt som det var dog den bara, trots att batteriet inte ens var halvtomt. Dock startade den bara när jag satte i en laddare. Så förhoppningsvis är det inte samma problem med din :-) (Min startade till slut knappt alls.. :/)

   // Christoffer, enkelteknik.se

 15. Hej, jag har varit och bytt mitt telefonbatteri en gång på grund av svart skärm och det funkade perfekt tills efter 4-5 dagar då bara telefon dog helt när jag skulle ladda den. Jag har testat allt som du har skrivit om men det funkar fortfarande inte. När jag ska ansluta till itunes så kommer inte mobilen ens upp där så vet verkligen inte vad jag ska göra. Om du vet hur jag kan fixa kan du gärna svara. Tack!

  • Hej! Svårt att säga vad som kan strula. Om det inte var jättelänge sedan du fick batteriet bytt skulle jag gå tillbaka till där du bytte det och höra om de har några garantier eller liknande (batterier brukar åtminstone ha tre månaders garanti). Annars kan det ju tyvärr vara så att telefonen fått något hårdvarufel, som måste lagas hos en reparatör. Skulle förmodligen rekommendera att be någon (reparatör) ta en titt på telefonen och se om det möjligen är något enklare hårdvarufel som skapar problemet (att någon kontakt lossnat eller liknande). Hoppas det löser sig!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 16. Ah. Min iphone6s stannade helt plötsligt o så blev allt svart! Kan inte göra alla metoder eftersom min hemknap inte funkar!! Vad ska jag Göraaa?

 17. TACK! Dina tips räddade de sista dagarna på semestern i Thailand när min IPhone6 helt plötsligt ”dog”. Nu funkar den igen med hjälp av dina tips!
  En fråga dock, jag får frågan om att göra operatörsuppdatering, men nu ligger jag på AIS i Thailand och jag har nu Telia ”hemma”. Vilken operatör är det som vill göra uppdateringen, Telia eller AIS?

  • Hej! Kul att du fick telefonen att hoppa igång igen :-) Jag har personligen aldrig varit med om att man ska behöva uppdatera operatörsinställningarna när man är i ett annat land. Om allt fungerar som det ska skulle jag nog låta det vara (och inte uppdatera någonting) tills du kommer tillbaka till Sverige. I annat fall är det nog säkrast att ringa Telia (+46 771 99 02 00) och dubbelkolla med dem. Bara så du inte åker på några Roaming-avgifter eller liknande om du väljer att inte uppdatera (eller uppdatera).

   Jag gissar att de flesta operatörer numera har inbyggda spärrar för höga roaming-kostnader, men det är alltid bra att dubbelkolla för säkerhets skull :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

 18. Hej! Min 5S startar inte, den har ström men fastnar vid äpplet. Det började med att minnet nästan var fullt, samtidigt som någon skickade bilder till mig på en app. Mobilen hakade upp sig och jag skulle försöka starta om mobilen, men då har jag inte kommit längre än äpplet när jag försöker starta den. Hjälp, vad kan vara fel?

  • Hej! Testa att låta mobilen sitta inkopplad till en laddare i några timmar och se om den startar efter det. Prova även att koppla in den till en dator och se om den eventuellt hittas via iTunes (där du sedan kanske kan återställa telefonen).

   Annars, och om inget av stegen i guiden fungerar, är det nog att ta med telefonen till en reparatör som gäller. Förhoppningsvis är det inget hårdvarufel på telefonen. Går problemet att lösa med någon form av mjukvarufix borde det heller inte kosta särskilt mycket att ordna det!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 19. Har man kommit i knipa och ipaden blir i läge vill ladda men äpplet kommer inte hur man än trycker är förmodligen batteriet dåligt, vill man komma åt den sista tiden innan byte batteri : ställ ipaden i solen så den blir genomvarm starta sen som vanligt med knappen. Hela tiden med laddare i.
  Kan funka och man kan slippa iTunes, fungerar nog likt på Ipone . Värme botar haha.

  • Hej! Det var ett intressant tips! Antar att det kan vara värt att verkligen hålla enheten under uppsikt då också så den inte överhettas helt! Tack för tipset oavsett! :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.