Hur startar man Xiaomi Smart Band 7 / 7 Pro?

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Recension: Dreame Z10 Station – Dags att se upp, Dyson

En av de tråkigaste sakerna med Dysons populära skaftdammsugare är att de många gånger skapar ett litet rökmoln när man tömmer dem. Något sådant är det inte tal om med Dreames Z10 Station.

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Det låter ju som en ganska smal sak att starta ett aktivitetsarmband. Men när det kommer till Xiaomis senaste Smart Band-serie går det inte att få liv i armbanden utan rätt tillbehör.

När jag här om veckan fick möjligheten att testa Xiaomis senaste aktivitetsarmband, Smart Band 7 Pro (recension kommer snart!), var det första som slog mig att det saknades någon som helst form av ström- eller av/på-knapp. Och faktum är att armbandet inte har en enda fysisk knapp över huvud taget. Så hur ska man då göra för att starta det?

Starta Xiaomi Smart Band 7 / 7 Pro

 1. Börja med att knäppa fast magnetladdaren på baksidan av armbandet.
 2. Plugga därefter in den andra änden av laddningskabeln i ett aktivt USB-uttag (väggladdare, dator etc.).
 3. Efter någon sekund startar så armbandet upp.
Xiaomi Smart Band 7 Pro Startar inte
Det räcker alltså inte med bara själva armbandet för att starta Xiaomi Smart Band 7. Laddaren är också ett krav.

En förövrigt riktigt dum lösning

Även om jag kan köpa det estetiskt tilltalande i att helt exkludera synliga knappar borde Xiaomi kunnat lösa ovanstående på ett bättre sätt. Det är givetvis inga större problem så länge man är hemma och har laddaren tillgänglig.

Men för de stunder man vill stänga av armbandet (Settings > System > Turn off), t.ex. för att spara ström, och inte har laddaren med sig eller inte har tillgång till ett USB-uttag finns det alltså ingen som helst möjlighet att få igång armbandet igen. Segt.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

4 kommentarer

 1. Har nyss försökt starta upp Xiaomi Smartband 7 pro ett oändligt antal gånger och försökt få den att parkoppla mot mobilens nedladdade MiFit-app utan att lyckas. Alla texter är på kinesiska så provat alla rader. Det finns bara 4 rader. På Youtube visar man aldrig hur det paras så det momentet är liksom omöjligt. Armbandet syns inte ens i mobilens bluetooth-register.
  Känns som att ha bil utan startmotor!

  • Hej! Vad skumt. Detta var inget jag upplevde alls när jag testade armbandet. Kan du ha fått tag i fel variant av appen? De har ju dels en som kallas för Zepp Life (som ibland heter MiFit) som användes för de tidigare varianterna i serien (vad jag förstår). Sedan finns även Mi Fitness, som ska användas för just Smart Band 7 Pro.

   • Hej och tack för svar!
    efter jag skrivit ner problemen gick armbandet igång trots brist på annan manual än en på kinesiska mandarin eller kantonesiska. Kan inget av dem.
    Laddade glad i hågen ner MiFitness och startade ett konto. Efter några timmar och dagar mixtrande med min iPhone 7 gick även notifieringarna igång.
    Efter någon dag gick det ner. Sedan synkar den inte ens. Min gamla Xiaomi band 4 fungerar fint. Den går på Zepp . Sambon som har Samsung Galaxy 9 får inte sin Xiaomi 7 pro att fungera mer än som klocka och i FitFitness men inga notifieringar. En dag fungerade att det kom upp vem som ringde men inga SMS eller email eller WhatsApp. Lite störande. Tar helgen imorgon fortsätter på måndag. Har inte hittat någon manual ännu på engelska.

    • Hej! Men vad skumt! Låter nästan som att det är något galet med banden. Just för iPhone behöver man i regel ha notifikationsvisningen inställd till att antingen alltid visa notiser eller när telefonen är olåst (Inställningar > Notiser > Förhandsvisa > Alltid/Om olåst). Åtminstone har denna inställning löst ett gäng liknande problem för min del. Det är väl möjligt att Samsung har någon liknande inställning som spökar!

     Men det låter ju lite underligt att det fungerade först och sedan bara la av. Vet att jag behövde synka ihop bandet och klockan igen via appen någon gång, men det var aldrig så att det helt la av med notifikationerna.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Recension: Dreame Z10 Station – Dags att se upp, Dyson

En av de tråkigaste sakerna med Dysons populära skaftdammsugare är att de många gånger skapar ett litet rökmoln när man tömmer dem. Något sådant är det inte tal om med Dreames Z10 Station.

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Hur lämnar jag uppgifter om Skattehemvist i Google AdSense?

Om du använder AdSense antingen för YouTube eller för att visa annonser på din webbsida kommer du förr eller senare behöva bevisa din så kallade skattehemvist. Vad är då det och hur gör man?

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.