Flera verktyg saknas i Photoshop, var är de någonstans?

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Har du precis installerat Photoshop och upptäckt att ett eller flera av verktygen i sidopanelen saknas? Det ordnar vi med ett par klick!

Förr i tiden (alltså kring 2015 och bakåt) var verktygspanelen i Photoshop låst till en specifik uppsättning verktyg. I och med senare versioner av programmet tillåts användaren dock själv bestämma hur man vill populera och gruppera de olika verktygen i sidopanelen. Beroende på vilken version av Photoshop du använder och när du installerar den ser också standardupplägget av verktygsfältet lite olika ut.

I mitt fall var det ifyllnadsverktyget (Färgpyts) som saknades. Inte heller låg det grupperat med Övertoningsverktyget såsom tidigare. Tack och lov är det både enkelt och smidigt att återställa ordningen. Så länge man vet var man ska leta.

Få tillbaka saknade verktyg i Photoshop

  1. Börja med att klicka på Redigera och välj Verktygsfält, nästan längst ned i listan.
  2. Till vänster i fönstret som nu öppnas (Verktygsfält) syns verktygsfältet såsom det ser ut för stunden. Till höger syns ytterligare en kolumn med verktyg, kallad just Extra verktyg.
  3. Härifrån är det inte svårare än att klicka och dra det verktyg du vill åt till Verktygsfälts-kolumnen och släppa det där. Vill du gruppera ett eller flera verktyg under samma yta är det bara dra och släppa de ena verktyget tätt intill det andra.
Photoshop - Verktyg saknas - Hur få tillbaka
Dra och släpp. Dra och släpp. Tills det ser ut som det ska.
  1. Spara sedan inställningarna genom att klicka på Klar. Svårare än så var det inte!

Får du det inte att fungera eller stöter du på några andra problem? Dela med dig av tankarna i kommentarerna nedanför så ska jag göra vad jag kan för att hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.