Flytta lager mellan olika dokument och bilder i Photoshop

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Arbetar du med flertalet arbetsytor i Photoshop och kört fast på hur du flyttar ett eller flera lager mellan olika projekt? Här visar vi hur du gör!

Redigeringsmöjligheterna i Photoshop är som bekant närmast astronomiska och inställningar finns för allt mellan himmel och jord. En procedur vi dock själva många gånger kört fast på är (faktiskt!) kopiering av lager mellan olika dokument/projekt. Alltså från en bild till en annan, som det också ofta beskrivs.

Att flytta lager mellan olika projekt kan göras på några olika sätt. Vi kommer kommer här visa det (enligt oss) enklaste sättet.

Flytta lager mellan olika projekt i Photoshop

1. Börja med att öppna både dokumentet innehållandes lagret du vill kopiera samt dokumentet du vill kopiera lagret till.

Photoshop - Öppna de dokument - Bilder du vill flytta lager mellan

2. Klicka nu och dra det dokument innehållandes lagret du vill kopiera nedåt. Detta skapar först en stor ruta för att indikera att dokumentet separeras från toppmenyn. När du släpper musknappen placerar sig dokumentet därefter som ett separat fönster ovanpå det andra dokumentet.

Photoshop - Dra lager nedåt - Se båda lager samtidigt

3. För att nu flytta lagret från det ena dokumentet till det andra väljer du Flytta-verktyget (1). Klicka därefter på lagret i dokumentet som ligger i ett eget fönster och dra lagret till det underliggande dokumentet (2). Du kan även välja mer specifikt vilket lager som kopieras in genom att använda Lager-menyn (längst ned till höger på bilden). Från Lager-menyn är det bara att klicka och dra in det eller de lager du önskar kopiera till det underliggande dokumentet.

Photoshop - Dra - Flytta - Lager till ett annat dokument - Annan bild

4. Lagret har nu kopierats till det underliggande dokumentet och kan användas precis som vilket annat lager som helst. Snyggt!

Photoshop - Lagret har nu flyttat till det andra dokumentet

Har du frågor, funderingar eller tankar kring Photoshop? Dela gärna med dig i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.