Flytta lager mellan olika dokument och bilder i Photoshop

0
2501
Flytta lager - Bilder - mellan olika dokument - bilder - projekt - Photoshop

Arbetar du med flertalet arbetsytor i Photoshop och kört fast på hur du flyttar ett eller flera lager mellan olika projekt? Här visar vi hur du gör!

Redigeringsmöjligheterna i Photoshop är som bekant närmast astronomiska och inställningar finns för allt mellan himmel och jord. En procedur vi dock själva många gånger kört fast på är (faktiskt!) kopiering av lager mellan olika dokument/projekt. Alltså från en bild till en annan, som det också ofta beskrivs.

Att flytta lager mellan olika projekt kan göras på några olika sätt. Vi kommer kommer här visa det (enligt oss) enklaste sättet.

Flytta lager mellan olika projekt i Photoshop

1. Börja med att öppna både dokumentet innehållandes lagret du vill kopiera samt dokumentet du vill kopiera lagret till.

Photoshop - Öppna de dokument - Bilder du vill flytta lager mellan

2. Klicka nu och dra det dokument innehållandes lagret du vill kopiera nedåt. Detta skapar först en stor ruta för att indikera att dokumentet separeras från toppmenyn. När du släpper musknappen placerar sig dokumentet därefter som ett separat fönster ovanpå det andra dokumentet.

Photoshop - Dra lager nedåt - Se båda lager samtidigt

3. För att nu flytta lagret från det ena dokumentet till det andra väljer du Flytta-verktyget (1). Klicka därefter på lagret i dokumentet som ligger i ett eget fönster och dra lagret till det underliggande dokumentet (2). Du kan även välja mer specifikt vilket lager som kopieras in genom att använda Lager-menyn (längst ned till höger på bilden). Från Lager-menyn är det bara att klicka och dra in det eller de lager du önskar kopiera till det underliggande dokumentet.

Photoshop - Dra - Flytta - Lager till ett annat dokument - Annan bild

4. Lagret har nu kopierats till det underliggande dokumentet och kan användas precis som vilket annat lager som helst. Snyggt!

Photoshop - Lagret har nu flyttat till det andra dokumentet

Har du frågor, funderingar eller tankar kring Photoshop? Dela gärna med dig i kommentarerna!

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here