Återskapa raderade meddelanden på iPhone

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Råkat radera ett meddelande eller en viktig konversation på din iPhone? Från och iOS 16 går det att återskapa borttagna meddelanden och SMS i upp till 30 dagar.

När det kommer till bilder och filmer har iPhone (och iPad) länge placerat dem i en separat mapp när de tas bort. Lite som papperskorgen i datorvärlden. För att bli av med borttagna bilder och filmer permanent behöver denna papperskorg sedan tömmas. Något som sker automatiskt efter 30 dagar i fallet med iPhone.

Från och med iOS 16 har Apple nu också applicerat samma modell när det kommer till meddelanden och SMS. Så förutsatt att din telefon kör iOS 16 eller senare och det inte gått mer än 30 dagar sedan ett meddelande raderades är chansen stor att du snabbt och enkelt kan få tillbaka det. Så gör du!

Få tillbaka raderade SMS och meddelanden på iPhone

  1. Börja med att öppna Meddelande-appen. Högst upp i vänstra hörnet finns alternativet Ändra. Välj detta följt av Visa senast raderade för att direkt se vilka konversationer meddelanden raderats ifrån. Skulle det vara så att texten ”Visa senast raderade” inte dyker upp går det inte att återskapa några raderade meddelanden, alternativt har inget meddelande raderats de senaste 30 dagarna.
  2. På nästa skärm syns de konversationer från vilka meddelanden har raderats. Det går inte att direkt se själva meddelandena, men genom att markera den konversation du vill återskapa och sedan peka på Återskapa, längst ned till höger, kommer de raderade meddelande att skickas tillbaka till den aktuella konversationen. Varpå de går att läsa igen.

iPhone - Återskapa meddelanden och SMS

Radera meddelanden och SMS permanent

Om du önskar att permanent radera ett meddelande eller en hel meddelandekonversation räcker det nu alltså inte med att bara ta bort meddelandet eller konversationen en första gång. Istället behöver du göra följande.

  1. Börja med att markera de meddelanden som ska raderas. Detta görs genom att peka på ett av meddelandena i en konversation och hålla fingret nedtryckt tills alternativmenyn dyker upp. Välj här Mer och pricka för de meddelanden som ska tas bort. Peka sedan på papperskorgen, längst ner till vänster, för att skicka meddelandena till just papperskorgen.

iPhone - Radera meddelande - Papperskorgen

  1. Repetera därefter stegen från det förra stycket (öppna Meddelande-appen > Ändra > Visa senast Raderade). Men istället för att klicka på Återskapa väljer du istället Radera. Antingen för alla meddelanden och konversationer eller bara för den du önskar ta bort.

iPhone - Radera meddelande - SMS - Helt och hållet

Har du frågor, funderingar eller om ovanstående inte fungerar är du som vanligt välkommen att dela med dig av dem i kommentarerna nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.