Visa externa hårddiskar och USB-minnen på Skrivbordet (Mac)

0
1967
Visa extern hårddisk - USB-minne - på Skrivbordet - Mac - MacOS
Våra artiklar innehåller annonslänkar [Varför?]

Dyker inte din nya externa hårddisk (eller ditt USB-minne) upp på skrivbordet på din Mac-dator? Ingen panik. Troligen är det bara en inställning som spökar.

- Annons -

Apple strävar ju ofta (på gott och ont) efter att ge ett så städat intryck som möjligt när det gäller både deras fysiska produkter och deras mjukvaror (som t.ex. operativsystem i detta fall). Kanske är det av denna anledning externa enheter såsom hårddiskar och USB-minnen som standard inte visas på skrivbordet i MacOS.

Tack och lov går det att visa både datorns interna hårddisk (systemdisken) samt externa hårddiskar och USB-minnen direkt på skrivbordet med bara ett par knapptryck. Så går du till väga!

Visa hårddiskar och USB-minnen på skrivbordet i MacOS

1. Börja med att klicka på Finder (1), nästan högst upp till vänster i menyraden. Välj därefter Inställningar (2).

Finder - Inställningar - Visa extern hårddisk på Skrivbordet - Mac

2. Under rubriken Visa dessa objekt på skrivbordet kan du sedan kryssa för de enheter du vill visa på skrivbordet. Hårddiskar avser de hårddiskar som finns monterade inuti din Mac-dator. Externa skivor är istället externa hårddiskar som ansluts via t.ex. USB samt vanliga USB-minnen.

Finder - Visa hårddisk på Skrivbordet på Mac - Externa skivor

3. Så fort du markerar något av alternativen bör de hårddiskar eller USB-minnen du anslutit till datorn direkt dyka upp på Skrivbordet.

Visa hårddiskar direkt i Finders Sidofält

1. Ytterligare ett sätt att komma åt anslutna externa hårddiskar och USB-minnen är att klicka på Arkiv och välja Nytt Finder-fönster. Under rubriken Enheter i sidofältet till vänster bör du sedan se dina ansluta hårddiskar och USB-minnen, likväl som datorns interna hårddisk/hårddiskar.

- Annons -

Extern - Intern - Hårddisk - Mac - Visa i sidofält

2. Skulle det vara så att du inte ser några hårddiskar eller andra enheter är det enkelt att bestämma vad som faktiskt ska visas genom att åter klicka på Finder (1) och välja Inställningar (2).

Finder - Inställningar - Visa extern hårddisk på Skrivbordet - Mac

3. Välj fliken Sidofält (1). Under Enheter (2) kan du sedan välja vad som ska visas i Sidofältet. När du är klar med dina val stänger du bara fönstret genom att klicka på den röda ringen högst upp till vänster.

Apple - MacOS - Finder - Inställningar - Sidofält - Externa hårddiskar - USB

Min hårddisk hittas ändå inte av datorn

Skulle din externa hårddisk eller ditt USB-minne – trots att du följt guiden – ändå inte dyka upp kan det vara så att enheten behöver formateras för att fungera i en Mac-dator. Detta är ibland fallet om enheten är ny och aldrig tidigare använts. Vi har två separata guider kring detta. En för hur du formaterar en hårddisk som endast kommer användas i en Mac-dator och en guide för hur du formaterar en hårddisk för att kunna användas både i Mac- och Windows-datorer.

Vi vill också passa på att påpeka att när du formaterar en hårddisk försvinner/raderas allt som för tillfället finns på disken. Läs därför igenom respektive guide noga innan du börjar med processen.

Har du andra frågor eller funderingar kring visning av externa/interna hårddiskar och USB-minnen. Eller fungerar inte inställningarna för dig? Dela med dig av dina tankar i kommentarerna!

- Annons -

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here