Vad betyder det att Sonos Roam blinkar orange?

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Har du också förundrat noterat att din Sonos Roam rätt som det är börjat blinka orange och blivit i övrigt till synes helt obrukbar? Så får du igång din högtalare igen!

Sonos Roam är en sådan där lite spännande produkt där dokumentationen ibland inte riktigt är med på noterna. Nu har det blivit bra mycket bättre sedan den första generationen av högtalaren lanserades, men än dyker en del frågetecken faktiskt upp. Som t.ex. varför högtalaren rätt som det är lägger av helt och inte reagerar på ett enda knapptryck, utan bara blinkar en liten orange LED-lampa längst ned.

Enligt Sonos egna supportsidor betyder en blinkade orange lampa att produkten har mindre än 15 procent batteri kvar. Vilket är korrekt. Vad som däremot inte verkar framkomma är att den blinkande lampan plötsligt får en lite annan funktion när batterinivån är funktionskritiskt låg. Nämligen att indikera att högtalaren har på tok för lite batteri kvar för att göra något annat än att blinka med den lilla orangea lampan.

Det här blir ju även lite extra förvirrande när en LED-diod knappt drar någon ström överhuvudtaget. Varför detta blinkande kan pågå ett bra tag. Något som gör det lätt att tro att högtalaren t.ex. är trasig eller behöver installeras om. Tack och lov är det inte så illa.

Få Sonos Roam att sluta blinka orange / rött

Så hur blir man av med blinkandet då? Jo, man kopplar in laddaren. Så snart detta gjorts börjar den orangea lampan lysa med ett fast sken. Än går det däremot inte att använda högtalaren. Utan först när den orangea lampan slocknat är det fritt fram att starta högtalaren som vanligt igen.

En liten extra notis här är att bara för att den orangea lampan slocknat betyder det dock inte att högtalaren är fulladdad. Istället är lampan så lustigt programmerad att den bara lyser upp de 10 första sekunderna efter att laddningskabeln pluggats in. Därefter släcks lampan, även om högtalaren fortfarande laddar. Dokumentationen kring laddningslamporna lämnar som sagt en del att önska.

Sonos Roam blinkar orange rött - Död
Förhoppnings är det inte värre än att högtalaren behöver lite ström för att hoppa igång igen efter några minuter.

Lite sådär småknepigt och underligt. Framförallt första gången det inträffar. Får du det ändå inte att fungera? Dela med dig av tankarna i kommentarerna nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.